The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 5:09 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 161 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 27, 2006 3:04 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

@nexus
Nu :(

@Kenwood
Am fost in Byblos Summer Club Costinesti in vara asta, si mixa DJ Eftimie, disco e indoor, pot sa spun ca am ramas surprins, intradevar erau niste pasaje cand iti pocneau urechile de la inalte :D dar in rest era full bass, cel putin unde am stat eu (la mai putin de 1m face 2 face cu el), in restul salii nu stiu cat de bine se auzea, insa unde am stat eu era exact sunetul care imi place mie. In prestatia din Sundays Iasi a fost cam nashpa, a cam exagerat cu inaltele :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 27, 2006 3:47 pm 
Neconectat
User

@Catalin_Gava
In B3 sunt urmatoarele difuzoare: "2 x EVX 180 A OEM # 349 397"
In ceea ce am ascultat eu sunt: http://www.electrovoice.com/products/16.html
Deci este vorba despre EVX180B
Erau 3 bucati, puse una peste alta, iar eu eram la 2 cm de ele :D

Ce parere aveti despre Planarele Dynacord ( ma refer in special la B3 ) din punct de vedere al reproducerii subbasului ?
Mie unul mi se pare ca, cu toata procesarea lor mai este loc de subbas...se simte, se aude, dar parca nu prea coboara... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 27, 2006 6:25 pm 
Neconectat
User

Eu zic ca toata treaba sta in procesare, am mai spus-o in alte posturi/topicuri. O chestie des intalnita e folosirea gresita a preseturilor si neatentia acordata acestora, am vazut cum se confunda preset de live cu cel de club, in cazul live spre exemplu nu e nevoie sa coboare enorm si sunt limitate prin filtre si etc. si ajung in discoteci de exemplu si pe anumite genuri parca se simte nevoia de mai mult, am fost de fata din intamplare la o chestie de genul cu fratele mai mic al lui B3, adica B6.

Ar trebui ca de fiecare data sa fie recalibrat procesorul, cand se schimba "casa" incintelor si inca o chestie, cand isi cumpara oamenii Alpha pentru discoteca lor, asta nu e valabil numai pentru firma Dynacord, adesea dupa ce e instalat sistemu, pentru reglarea procesorului este chemat unul din DJ dar care de multe ori e habarnist :roll: in setarea filtrelor si etc si le pune la intamplare sau alte asemenea scenarii.

Cat despre B3, eu as spune ca e un subwoofer cat de cat reusit, suna bine si in exterior si in interior, are un bass puternic, are si sistem de protectie cu becuri de halogen, unii mai spun ca difuzoarele se uzeaza prematur.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 27, 2006 6:51 pm 
Neconectat
User

Este foarte adevarat ceea ce zici. Am intalnit cazuri ( nu radeti ) unde intr-o discoteca se folosea un subwoofer descentrat, care se auzea aiurea, dar daca il intrebai pe dj iti raspundea ca asa trebuie sa se auda.
Totusi cand cumperi un sistem de sunet de la Dynacord, precum este Alpha, nu ar trebui sa-ti vina un inginer de la ei sa ti-l regleze ?
Trebuie sa precizez ca unde am auzit eu Alpha numai intr-un sigur club, dar in 2 moduri diferite de pozitioanre...In primul mod parca suna mai bine, cred ca atunci intr-adevar a venit un inginer de la ei sa-l regleze, sau macar cineva care intr-adevar stie cum sta treaba, iar acum, dupa renovare au schimbat locul boxelor, numai un satelit avand locul lui de dinainte...si nu se mai aude asa de bine ( totusi diferenta este de cateva luni bune deci poate ma insel )...

In legatura cu procesarea: nu credeti ca se forteaza prea mult difuzaorele, pt ca un planar prin procesare foloseste un filtru de shelv, de +6 dB la 70 Hz iar filtru trece sus la 30 Hz...chiar daca are limitator si protectie, dar eu zic ca se forteaza destul de mult, poate de acolo spun unii ca difuzoarele se uzeaza prematur.
Oricum in concluzie sistemul Aplha de la Dynacord suna bine. Ce alte sisteme ati mai auzit ? Si v-au facut o impresie buna sau rea ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 27, 2006 7:16 pm 
Neconectat
User

@Snake, nu zic ca se forteaza asa mult, depinde cum e setat, au grija inginerii Dynacord de asta. Cu venitul inginerului de la Dynacord e aiurea, ca nu e inclusa in pretul sistemului, fabrica iti furnizeaza un preset(uri) clasic dar la care trebuie sa se umble. Multi asa zisi "mesteri" seteaza la intamplare in mare parte procesorul de sistem. Cand a fost achizitionata acea sonorizare Dyn Alpha, am fost prezent, evident pentru a invata, a venit un inginer Dynacord cu laptop-ul + un microfon de masuratori + placa de sunet externa cu intrare de microfon + softul procesorului + a sa ureche , care chiar era adevarata :wink: Ce facea el? Pe semnal "pink" regla procesorul de sunet prin softul acestuia vizualizand in acelasi timp nivelul si intensitatea benzilor de frecventa cu un soft specializat dee analiza. Snake, nu am cuvinte sa descriu cat de frumos sunau subwooferii B3 cand taia benzile superioare, chiar daca era un amarat de "pink noise", coborau foarte bine, era prima mea intalnire cu niste incinte Planar wave horn, cum urma sa aflu ceva timp mai tarziu ca se numeau. Revenind la problema noastra, multi nu au habar sinu acorda o asa mare importanta acestui procesor.

Cum am spus mai sus, ar trebui sa se faca cand se instaleaza un sistem de sunet, oriunde. Intai se fac masuratori, nu se monteaza la intamplare, asta pentru eficienta maxima.

Alte sisteme si incinte ale acestui concern auzite de mine sunt : F18PWH, dar asa cum spuneau si DNA si altii sunt big "mother****ers" :twisted: , cand le-am auzit, erau in numar de 12 si sunau frumos, scenariul era evident live, nu stiu cum ar suna acest subwoofer in club, el fiind proiectat pentru live. Ca sistem am auzit Cobra 4 si mi-a placut, dar si acesta tot de live este.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 28, 2006 9:15 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

stefanev scrie:
@nexus
Nu :(

atunci nu era suficient de tare

pt mine maximul absolut a fost acum vreo 4 ani la un festival de muzica TECHNO in aer liber (festivalul DELAHOYA), cand la 10-15 metri de scena mi-am dat seama ca nu vad mare lucru.

ma uitam la iarba din fata mea, si nu vedeam decat o pacla verde defocalizata cat timp tinea linia de bass, la fel pateam si cand ma uitam dupa prietenii mei prin multime.

a fost pur si simplu extrem :twisted:
mediile si inaltele sunau absolut perfect (cred ca bass-ul avea +12 dB)
ca si basi erau hornuri planare :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 28, 2006 4:06 pm 
Neconectat
User

@nexus de curiozitate..ce marca era linia? P.S.:planarele sunt baza :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 28, 2006 4:12 pm 
Neconectat

era o clona dupa Dynacord V-systems

F18PWH
F28PWH
F17PWH
F12CWH

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 28, 2006 8:35 pm 
Neconectat
User

si io vreau o senzatie de aia !!!!!!!!!!!! da sa fie muzik elektro.. techno.. ii rupere.. oai ce m=-as petrece !!!! jur

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 28, 2006 9:57 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Citat:
si io vreau o senzatie de aia !!!!!!!!!!!! da sa fie muzik elektro.. techno.. ii rupere.. oai ce m=-as petrece !!!! jur

si nu doar tu ... ink nu am experimentat la extrem asta ....

Sus

Subiectul mesajului: Re: sonorizari din cluburi
MesajScris: Mar Oct 03, 2006 2:48 am 
Neconectat
User

Gizmo scrie:
incep eu cu un club in care parerea mea ca suna cel mai bine din cate am fost. merge poate putin cam tare muzica dar e ok. e vorba de clubul La Strada din Zalau.

hh :shock: tocmai m-am intors din obsession, redecorat si, cred eu un upgrade la sonorizare. rectific afirmatia de mai sus.. in obsession e cel mai tare sistem din mai multe motive:
basul iti muta pantalonii si parul de pe tine, la propriu, foarte curat si uniform. dar in acelasi timp nu sarea bautura de pe masa si au cam acelasi SPL de la 2-3m de sub-uri pana la 20m indiferent de pozitie (chiar si in spatele stalpilor de sustinere)
mediile si inaltele iti gadila urechile intr-un fel :oops: dar nici sa-ti penetreze timpanul astfel incat sa nu mai auzi bine cand iesi afara.
chiar daca a fost seara retro se simte ca e un sistem f. atent studiat si setat.
erau cam 8 topuri cu horn atata pentru medii cat si pentru inalte. si vreo 6 sub-uri care imi pareau planare (fantele erau sus - vreo 4 dreptunghiulare) si scria outline pe incinta.
nu ma prea pricep la sisteme profi dar sper ca ati inteles ceva din ce am zis.. chiar daca sunt si putin imbibat de alcool :D raman profund impresionat de calitatea sunetului. absolut impecabil. in la strada e spl, aici e o claritate superba si un spl mai mult decat suficient ca sa acopere seara de seara aproape 2000 persoane. cred ca intreg sistemul are vreo 8.000-10.000W RMS. si asta numai in main room, mai este si VIP. 8)

LE:mda :shock: :shock: informatii de pe site:
sunet outline: TopSUB+(2x18")-8 buc. = 11200W
Doppia - 8 buc. = 6800W

sala: L=12.5m; l=18.4m; h=5.4m

:twisted: :twisted:

Sus

MesajScris: Mar Oct 03, 2006 5:29 am 
Neconectat
User

Gizmo scrie:
LE:mda :shock: :shock: informatii de pe site:
sunet outline: TopSUB+(2x18")-8 buc. = 11200W
Doppia - 8 buc. = 6800W

sala: L=12.5m; l=18.4m; h=5.4m

:twisted: :twisted:

Intro sala de 230mp cu atata putere ar trebui sa facetii hemoragie interna, ori tine sistemul la volum mic ori este "reclama" ptr nestiutori :roll:.... pai cu 16 difuri de 18 incaperea aia nu ar rezista nici 10 secunde :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 03, 2006 6:40 am 
Neconectat
User

Ala e un sunet cu spl mare si distorsiuni foarte mici...ala e efectul inaltelor cu distorsiuni ( dureri de urechi, cap etc ).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 03, 2006 9:53 am 
Neconectat

topsub e un Bassreflex, nu un planar :wink:

mi-am cam bagat gherutele in majoritatea boxelor outline 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Oct 03, 2006 10:03 am 
Neconectat
User

Phantom scrie:
Intro sala de 230mp cu atata putere ar trebui sa facetii hemoragie interna, ori tine sistemul la volum mic ori este "reclama" ptr nestiutori :roll:.... pai cu 16 difuri de 18 incaperea aia nu ar rezista nici 10 secunde :lol:

iti spun eu ca atatea sunt, chiar daca nu le-am vazut pe toate. sunt 4 topuri pe o parte, 4 pe alta, 2 suburi in fata la dj, 2 in dreapta, 2 in stanga (cred) si inca 2 probabil pe cealalta parte. bassu e impecabil, daca pe retro iti muta pantalonii de pe tine...
si sala mie mi se pare mai mare de 200mp :?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 161 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2