Mirecea,cred ca stii ca si eu am un sd-18el si exact aceeasi problema...doar ca nu asa grav,e doar fisurat.deocamdata.nu crezi ca ar trebui ca producatorul sa faca ceva sa rezolve problema asta?din punctul meu de vedere chiar e o problema a producatorului,nu defect de fabricatie,ci doar calitate foarte proasta,asa este cel mai corect spus.omu' cand da 1150lei pe un dif nu ii da sa faca o proba si 2 sonorizari cum am facut eu...bine ca eu l-am ars a fost altceva...in horn...s-a sufocat...a fost vina mea,dar daca si la al meu se mai pune problema de transportat si lovit si chestii de genul,nu prea ai dreptate.de 3 ori a fost carat basul ala.atat.
am vazut/bobinat o gramada de difuzoare din care cred ca 3 sau 4 cu magnetul spart asa sau doar dezlipite de backplate si alea erau niste jucarii,nu profi.
Mircea Bartic scrie:
in mod normal cedeaza lipitura sau bolturile ce conecteaza frontplate-ul la sasiu deoarece acela este punctul slab din ansamblu.
Cand acel punct este intarit suficient de bine trebuie sa cedeze in alta parte, este logic
sincer mie nu mi se pare logic sa cedeze.de oriunde ar fi...ca e lipitura sau magnetul sau mai stiu eu ce.de ce sa cedeze?
o explicatie plauzibila despre cum s-ar putea ajunge aici......ferita de calitate proasta(parerea mea)
Eu acum sunt sincer,nu vreau sa fac reclama proasta sau asa,dar la inceput am fost foarte incantat de achizite...am auzit numai de bine de p-audio,dar dupa aceea au aparut si partile mai negative...mai am 2 modele de difuri de la p-audio si de alea sunt incantat,pana acum,dar ce ma deranjeaza e ca niciodata nu recunoasteti un defect.asta am observat-o...si de multe ori se sterg unele posturi...dubios as zice...
In fine...o concluzie din partea mea,SD-18EL e un difuzor prea laudat pentru ceea ce e el de fapt.poate bobina e ok si restul dar la magnet mai au inginerii de lucrat,asta e clar.eu unul,nu as mai da atatia bani pe asa ceva.poate la jumate de pret mai merge si pana la 1150 sa platesc un strungar sa imi faca o carcasa ceva sa imi tin magnetul sa nu se faca bucati.