The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 2:16 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 30, 2008 7:31 pm 
Neconectat
User

mp3-urile nu-s toate la 2-3 biti si pe langa asta sa nu uitam ca informatia se interpreteaza diferit decat PCM-ul de pe cd.

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Apr 10, 2009 9:55 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 30, 2008 8:22 pm 
Sharky care sunt pierderile daca faci rip la un cd original?

si in ce format ar fi cele mai mici pierderi?wma wav sau mp3?

PS:mp3 sa fie la 320-eu numai asa le ma pe toate-cel putin alea trase de mine (rip adica) :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 30, 2008 8:50 pm 
Neconectat
User

Eu m-am referit la dinaimica luata ca si media dintre peak si rms, si la majoritatea peiselor actuale e undeva intre 10 si 8 dB, adica intre 1 si 2 biti. La mp3, cum apara si compresia fata de sursele loseless, dinamica se mai reudce si ea un pic.
Oricum, eu inteleg acei 16 biti ca si diferenta dintre semnalul minim si cel maxim ( nu ca si dinamica pe care am prezentat-o mai sus ) adica diferenta dintre -96 dB si 0 dB.
Pe 24 de biti treaba sta diferit in sensul ca acolo minimul este de -144 dB, pe cand maximul e tot de 0 dB.

Avand in vedere ca acei 44.1 MHz nu ajuta cu nimic pt ca nu suntem lilieci diferente audibile nu ar trebui sa fie intre 44.1 kHz si 44.1 MHz, poate doar in marimea fisierului. :roll:

Habar nu am cum au iesirea amplificatoarele in clasa D :roll:
Dar toate DSP-urile is capabile de 24 biti si 96 kHz, asa ca pare greu de crezut ca se chinuie ca foloseasca sunet de 24 biti si apoi sa-l treaca la 1 bit.

Daca vrei fara pierderi uita de mp3. Faci Flac, Wav sai Wma loseless.
Dar sa sti ca aprope toata muzica de dupa 2000 e facuta sa sune foarte bine pe mp3.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 30, 2008 9:28 pm 
Neconectat
User

Dinamica aia n-are treaba

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Apr 10, 2009 9:56 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 30, 2008 11:40 pm 
Neconectat
User

ce am inteles eu, daca imi iau una din placile alea de sunet o sa am dinamica mai buna la mp3uri; numa la cduri originale castig mai mult. right ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 31, 2008 9:24 am 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Nu conteaza prea mult pe cati b e placa, ci cat de bine e implementata.

deci bitii nu sunt o garantie.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2