The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 6:33 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 31, 2008 8:57 pm 
Neconectat
User

In primul rand LA MULTI ANI ! membrilor forumului poweraudio intrucat este prima data cand apuc sa intru pe 2008 . Fie ca noul an sa ne aduca la toti sanatate , sunet de calitate si decibeli ! :twisted:

Dupa o indelungata absenta , timp in care s-a lucrat mult (si bine zic eu de colo :lol: ) , revin cu noutati si pareri pe tema difuzoarelor G-1251. Acum ceva vreme am achizitionat difuzoarele respective si am pus la punct satelitii la care ma refeream anterior in topic .

In momentul actual satelitii sunt in stadiu de constructie ... aproape finalizata ... din cauza timpului disponibil evident . A fost o munca asidua de prototyping , au fost realizate si ascultate in lungi sesiuni (care au totalizat cateva luni bune) vreo 30 versiuni pentru crossover , insa difuzorul respectiv a facut aceasta munca o adevarata placere . vreau sa va spun ca am ramas impresionat in cel mai placut mod in care poate fi impresionat un audiofil :D si nu numai eu personal ci si ceilalti care au participat la sesiunile de auditii .

Acest difuzor se remarca prin conul suplimentar care ajuta la dispersia sunetului si implicit se dovedeste de un real ajutor in realizarea unui camp sonor uniform (soundfield) . Practic nu poti sesiza faptul ca asculti la o boxa , este foarte natural in reproducerea tranzientilor . Intr-adevar cum spunea nexus mai sus suna foarte bine si in regim fullrange insa pe post de satelit se simte in largul lui , instrumentele sunt definite , distorsiuni nu am reusit sa sesizam in timpul lucrului ca satelit 8) . Ca fullrange nu am exagerat cu puterea aplicata asa ca nu imi pot exprima opinia cum ar suna folosit ca fullrange la puterea maxima ...

Am experimentat utilizarea intr-un waveguide (aici as fi fost tentat sa spun proprietar , trademark , etc dar nu este cazul ... gasesc mai potrivit termenul de inovatie) cu rezultate bune si foarte bune

In final , din considerente de spatiu (n-am vrut sa realizam vreo clona de F-12 , sau cel putin nu deocamdata) am ramas la varianta cu radiatie directa.

Cam atat deocamdata , voi reveni cu poze cand vom finisa boxele.

ReparatiiConstanta2006@gmail.com
SonorizariConstanta2006@gmail.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 31, 2008 9:06 pm 
fac pariu ca g-ul crapa in f12. n-ar avea sens sa ii faci f12 cu g

dj_maxx, deja a aparut seria FL (flagship) de la Paudio. vezi si tu chestii noi :D . nu cred ca mai are nimeni g-uri pe forum, si care le-au avut, le-au vandut pentru ceva mai bun.

oricum o poza face 1000 de cuvinte. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 02, 2008 1:12 am 
Neconectat
User

curios ce zici , adircf , fiindca aveam impresia ca sunt pe forum destui posesori de g-uri , am observat si eu faptul ca modelul respectiv nu se mai gaseste pe stocul curent al poweraudio de ceva vreme incoace insa se pot aduce in continuare pe baza de comanda din cate am inteles de la domnul DNA ... acuma sa nu vorbesc prostii dar eu unul asa am inteles ... :?

cat despre remarca referitoare la f-12 ... oricum nu cred ca se merita atata munca pentru o cutie butucanoasa , mare si greoaie dotata cu un difuzor de 100w adica macar daca fac o matahala de genul sa stiu pentru ce o car dupa mine ... eu l-am testat intr-un waveguide care (poate, in versiunea 100+) va intra in productie candva pana mor :lol:

diferentele dintre un waveguide si un horn , precum si stresul la care sunt supuse difuzoarele montate in sistemele acustice respective , sunt multe si (cred ... sper! :shock: ) evidente pentru cunoscatori . Nu stiu daca are rost sa intru in detalii ... internetul este full cu informatii de calitate pe tema aceasta

PS : postul anterior era unul cu caracter pur informativ , cele scrise fiind oferite "as-if" si da voi reveni cu poze cat de curand prind ceva timp liber sa finisez cele 8 bucati

PPS : am observat noua serie de difuzoare de la p-audio si trebuie sa marturisesc ca nu prea ma incanta dintr-o sumedenie de motive care daca vrei sa ti le impartasesc tie si celorlalti membri o voi face in topicul alocat :wink:

ReparatiiConstanta2006@gmail.com
SonorizariConstanta2006@gmail.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2