The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 4:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:20 am 
era in discutie despre un anumit tip de incinta si de difuzorul in cauza
userul era Leco si era strict despre cutiile lui nu in caz general.
am presupus un defect sau o scapate din fabricatie.
poti pune discutia linistit ca nu ai cu ce sa ma deanjezi.
nu mai fabula atata ca ai 4 sd-uri si faci sonorizari cand nici macar muzica nu stii sa pui ,tot ceea ce faci e sa inchiriezi scule la altii.
nu vreau sa te jignesc da ai cam depasit limita si personal ii comunic lu steopa comentariile facute la dresa lui si poate rezolva el cumva problema ca vorbesti aiurea .
LE : mircea sry de offtopic.restu rezolv eu.

Ultima oară modificat de guest pe Joi Mar 05, 2009 9:29 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:24 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

nu e vorba de Leco :lol: mai gandeste-te.

ii comunici cui? si? ce sa-mi faca? si, cine-i ala? bazaristul? :lol: nah zii sa ma caute, poate ii arat si lui ceva difuzoare adevarate.

cat despre pusul muzicii, nu mi se pare o activitate prea profitabila, poate de asta nici nu-mi bat capul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 11:29 am 
Neconectat
User

evil - si in ziua de azi imi datorezi niste finali
ai uitat ? sau erai prea ocupat sa-mi dai tzeapa ca doar iti luasei banii

esti un om de nimic, iar cunostintele tale sunt la acelasi nivel
ti-o zic si aici pe forum, ti-o zic si pe mess, ti-o zic si in fata
nu ai facut niciodata nimic demn de luat in seama sau de respectat

ai furat, ai mintit, ai copiat, ai inselat si pacalit pe altii

cat despre stefan... sa fie sanatos, si tu la fel

si ca sa vada baietii ce prostii zici tu pe mess, atasez mai jos o discutie
tin sa specific ca nu completa discutia - am mai sters unele chestii care nu trebuie vazute
spor la citit !

PS: atasez discutia in modul asta, si nu o postez pe forum - ca sa pot urmari de cate ori este descarcata - si implicit cati oameni sunt interesati de subiectul asta
PS2: ionut lucian - e EVIL
link pt download: aici

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 11:55 am 
Neconectat
User

Adi.. noi suntem useri mai vechi si personal am citit forumul in fiecare zi :D E usor sa-ti dai seama cat ii poate capu unui user nou din primele 10 posturi. Nu era necesara o explicatie pentru noi :lol:

Pacat ca mai sunt multi oameni care isi promoveaza produsele prin orice mijloace posibile si ajungi sa fii inselat tehnic sau chiar material. Am patit-o pe propria piele.. cand esti la inceput si ai bani dar nu stii ce sa faci cu ei sar toti ca sacalii :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 12:06 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

evil are STOC MAG, TOATE REPERELE. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SD-u are spideru prea slab, duceti-l la evil sa vi-l dea cu rasini de-ale lui sa vi-l faca bun :lol: :lol: :lol: :lol:

please, leave us alone.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 12:12 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pt cei din Iasi, lamuriti-ma si pe mine

steopa = Stefan din Bazar?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 12:15 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cred ca da, :roll: habar n-am.

oricum, mircea, cred ca tre sa avem grija ce oameni primim in casa :|

PS: evil, acu serios, cand vin sa-ti aduc cele 4 sd-uri ale mele sa mi le faci cum trebuie? mi-e frica sa nu-mi crape :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 12:37 pm 
Neconectat
User

18 download-uri intr-o ora
evil ..... esti pe cale de a deveni foarte celebru si cu o imagine de invidiat

nexus3 scrie:
pt cei din Iasi, lamuriti-ma si pe mine

steopa = Stefan din Bazar?

da
asa se pare
din moment ce eu am specificat numele Stefan si apoi s-a adus in discutie de steopa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 2:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Parerea mea este sa nu va mai certati...

Din rele invatam cu totii, spre mai bine, insa nu tre' sa asteptam sau sa ne dam cu rau, pt a ne fi mai bine.
Cineva este undeva si le va "rezolva" pe toate ,fiecare la vremea potrivita lor.

Mie personal mi-au picat 2 buc SD18 EL, CULMEA, a cedat spiderul din spate, din ce am inteles, al 2-lea spider este lipit pe un con de hirtie, care la rindu-i, este lipit pe conul din fibra de sticla a bobinei, oare aici sa fie problema acelor SD18EL?...

L-as ruga pe DNA, daca ne poate pune niste poze CALITATIVE (macro) cu un recon kitt SD18EL, la partea de spidere, ca sa ne clarificam si noi, ce si cum.

Discutia intreaga este aici:

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=4445

Acum ce as putea zice?

Este clar ca difuzorul a cedat datorita depasitii X-Max-ului.

Asta inseamna ca a fost folosit necorespunzator, nu ca este un difuzor prost, sau ca nu este bun pt tipul de incinta in care a fost folosit (planar), si CLAR , i-a fost depasit X-Max-ul.

Daca depaseam cu mult puterea, cum s-a presupus la inceput, era bobina dusa demult, insa a cedat mecanic, asta tre sa dea un pic de gindit totusi!!!

Cauza poate fi multipla, intrind in calcul de la premiza: spider prost lipit, spider prost calitativ, sau user dobitoc care a setat prea jos hi pass-ul la 25 Hz (EU mai precis).

Eu sint tipul de om caruia ii place foarte mult, spectrul de frecventa f joasa de la 20 Hz la 35 Hz, este un spectru mai greu de reprodus, foarte periculos la propriu pt om (probleme cu organele interne si NU GLUMESC),si la figurat pt difuzor ,curse necontrolate ale ansamblului in miscare al difuzorului, deoarece acolo sint cele mai multe sanse sa depasesti X-Max-ul unui difuzor, ceea ce cred ca s-a si intimplat, in cazul meu.

Am avut multe difuzoare pe miini, de cind fac sonorizari cu sculele mele(1993 parca, prima nunta ca Dj de club sint din 1990 vara), si am plecat de la boxe pe compresie (Meloman 80W RMS, 3 cai bass 12" comprimat facute de Electronica Industriala).

Acele boxe mi-au adus urechilor, pt prima oara,frecventele de care am spus mai sus, si au ramas febletea mea ca boxe de casa(le am si acum, si pe ele ascult).

Ca sa nu lungesc prea mult, singurele difuzoare, care au rezistat TEMEINIC, cerintelor mele de sub bass, in cit puteau ele reproduce pe cutiile respective, au fost niste Clone Rusesti pe care scria Peavey si 400W/8 ohm, veneau direct de la fratii nostrii Moldoveni, sub forma de kitt, adica totul desfacut, si le asamblam eu.

Bobina de 4" (vazusem pt prima oara in viata mea asa ceva) asta prin 1995-1996 parca, nu mai stiu exact, era facuta pe con din fibra de sticla, bobina cu sirma din cupru dreptunghiulara.

Singura lor problema, erau firele leonice care la 1-2 ani, cedau la baza membranei, problema ce am inlocuit-o un pic mai tirziu, cind am descoperit varnisul termoncontractil(cum sint acum leonicele de la 18SWS1000 Selenium).

In rest saracele difuzoare, primeau si 1200W rms/bucata, si nu cedau, nici mecanic si nici bobina. :roll: :lol:

Recunosc ca am distrus 1 singura data unul, cind am pus un amp in bridge cam 1600W Rms /8 ohm aprox 120 volti pe iesire(240 peak to peak), si am dat in el din generator 20 Hz timp de citeva minute, atunci s-a rupt de pe con, spiderul(unul singur avea) si s-a descentrat, in final cedind mecanic bobina , s-a lovit de intrefier si s-a taiat(nu s-a ars!!!!!!!!).

Facusem asta deoarece era un difuzor care nu-mi reusise la centraj(freca f f putin bobina pe interior si se auzea cam urit la puteri mici), urmind sa-i schimb intreg ansamblu in miscare.
Am vrut sa vad "CIT TINE", culmea am ramas surprins placut sa vad ca a dus aprox 4xRMS power, chiar si pt citeva minute...

Faptul ca dupa atitia ani de sonorizari si abuzuri ce au primit difuzoarele-mi in general vorbind,MI_AU CEDAT ACUM personal 2 SD18 EL, amindoua cu aceeasi problema(spiderul inferior), imi da totusi putin de gindit...

De aceea, fara sa jignesc sau invinovatesc pe nimeni, inclin sa cred ca cel putin seria de SD18 EL pe care am avut-o eu,am inteles ca sint 2 serii, difera la magnet la aerisire, si as ruga sa posesorii de SD18EL mi confirme asta, a avut probleme la spider,poate este o serie cu un defect sau cine stie ...

Din nou si inca odata, fara sa caut sa influentez pe cineva de pe forum, spun parerea mea PUR PERSONALA: am fost foarte multumit de prestatia SD18EL, ca sound, poate putin deficitar pe partea 60-80 Hz(in cutiile mele, repet Planar gen Dynacord FX12), INSA DEZAMAGIT ca a cedat destul de repede, presupunind ca l-am abuzat peste limitele lui...

Nu stiu ce sa cred acum, oricum vina este a mea pt cedarea difuzoarelor, poate am cerut prea mult de la ele...

Asta este parerea mea, acum am pus Selenium 18SWS1000 pe basi, si se comporta exemplar.

Astazi este ziua mea(beti un pahar in cinstea-mi :twisted: ), miine seara plec cu sculele la un amic la o vila la Poiana Tapului, unde voi da in ele asa cum trebuie, sa vedem ce si cum!

Sper sa va aduc poze si filmari, si va rog, NU VA MAI CERTATI!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 3:36 pm 
la multi ani claudiu
e o problema care se poate rezolva usor si e vorba de seria veche la sd.iti trebe oleaca de electropasta pentru intarirea lipiturilor la spiderul spate,
am tot stocul la rusu din bazar de la mag si ma refer la recone kit-uri
care vrea s ale vada poate veni la depozit in strada aurel vlaicu la c15 in incinta abator.
cat depre difurile alea sunt fabricate de leningrad copie dupa peavey,in 1999 era elta si acum e magnetika la sanc petersburg are sediu
daca te intereseaza claudiu mai am doua difuri de acelea noi noute da fara eticheta peavey sunt aduse de la chisinau plus doua hh de 15 din seria veche.
cat despre incapatanati de astia care inteleg ca intaresc spiderul ca sa il fac eu au inteles prost,da na copii ii inteleg,

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 3:46 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

multumesc evil ca ma intelegi :*

@leco: ce te califica pe tine sa judeci spiderul ala? esti inginer? ai ceva calificare in materie?

@evil: cam la fel, ai vreo calificare in domeniu? stii tu ca trebe nush de care adeziv? in arhiva aia se vede clar ca zici de rasini. la maguri poate merge...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 4:20 pm 
Neconectat

Leco , toata problema putea fi evitata foarte simplu daca am fi stiut ca tu urmaresti spectrul acesta de frecventa f jos

boxele ar fi fost reproiectate cu un acordaj mai jos pentru a reproduce in siguranta 25-30Hz.

acele clone , daca le studiezi si in original, ai sa observi ca sunt proiectate pentru zona 40Hz+

Am sa fac niste poze la un kit de reparatie de SD18EL

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 4:47 pm 
Neconectat

am facut o poza

Imagine

acea portiune neagra este un izolator care acopera toata suprafata bobinei, deci ambele spidere , conul si spirele bobinei sunt atasate de ea

am verificat putin rezistenta mecanica si pot sa spun ca nu poate fi detasata sub nici o forma de suportul de fibra de sticla, si mai mult, este impregnata cu adeziv, astfel incat ea face corp comun cu bobina , si suspectez ca este chiar mai rezistenta decat aceasta.

al doilea spider este lipit cu adeziv pe o suprafata foarte mare (se vede din poze cum materialul este pliat in interior)

nu am putut face poze intre spidere deoarece acel inel/distantier era lipit si nu putea fi detasat

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 4:59 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Despre ce hartie vorbiti voi ?
Eu nu am vazut asa ceva. Am facut poze si o sa le postez mai tarziu.

Nu are cum sa se dezlipeasca vreun spider, la cata rasina este bagata acolo.
Mai curand se rupe de langa lipitura.
Anyway, pana acum eu nu am auzit de acest gen de problema la SD-18
Pana acum, singurele defecte au fost legate de arderea bobinei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 5:28 pm 
Neconectat
User

bradacalin scrie:
multumesc evil ca ma intelegi :*

@leco: ce te califica pe tine sa judeci spiderul ala? esti inginer? ai ceva calificare in materie?

@evil: cam la fel, ai vreo calificare in domeniu? stii tu ca trebe nush de care adeziv? in arhiva aia se vede clar ca zici de rasini. la maguri poate merge...

:lol: :lol: da` tu ai vreo calificare de mare guraliv cumva ? :lol:

asa se pare...
:roll:

nu spune de altii ca fac pe desteptii pt ca din cate se observa tu esti ala care face pe desteptu` aici....nu uita...nu esti si niciodata nu vei fi cel mai destept...sunt altii care te baga in buzunar oricand la orice ora .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2