The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 3:36 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:01 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

de ce nu vad comparatii P-audio Vs Precision Devices de exemplu

veniti cu tot felul de stifturi si incepeti sa comparati, si repede va sare tzandara.

e ca si cum ati compara Golf 4/5 cu Dacia Logan

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:08 pm 
pai daca iti comparam Precision devices cu P.audio e clar cine castiga (bine in cazu tau tot P.audio iese mai bun.. pt ca dinastea vinzi)

Ca totate firmele si P.audio are stifturi .... tu asta nu accepti !

Si in legatura cu ce ai zis de controlul calitatii ...... fii serios , e valabil si la P.audio care nu prea sa agita la masurare parametrii si declarare de date in PDF`uri .... Eu in datele furnizate de P.audio nu am incredere 100% ca sunt bune si reale ..... in schimb la Selenium altfel sta treaba .. nici in alea nu am incredere 100% dar mai mult decat la P.audio

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:19 pm 
Dr4g0n scrie:
pai daca iti comparam Precision devices cu P.audio e clar cine castiga (bine in cazu tau tot P.audio iese mai bun.. pt ca dinastea vinzi)

Si in legatura cu ce ai zis de controlul calitatii ...... fii serios , e valabil si la P.audio care nu prea sa agita la masurare parametrii si declarare de date in PDF`uri .... Eu in datele furnizate de P.audio nu am incredere 100% ca sunt bune si reale ..... in schimb la Selenium altfel sta treaba .. nici in alea nu am incredere 100% dar mai mult decat la P.audio
In sfarsit de acord cu dragon :lol: :lol: .Asta vreau sa intelegeti astia care intrebati aici de difuzoare si boxe,chear daca e mai slab decat unul care e la pret mai mic,tot p-audio vi se recomanda.Pentru unii doar ca scrie pe dif p-audio,le ajunge.
Poate o sa testeze cineva un am si un ew,in paralel.Se baga cineva? :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:27 pm 
Neconectat

Dr4g0n scrie:

de unde stii ca iese mai bun?

o comparatie cu PD ar fi una de la egal la egal, eu nu as face astfel de afrimatii fara o lupta crancena intre difuzoare.

www.paudiothailand.com - arata-mi stifturile

probabil ca sunt driverele PRE NEO sau fwooferele Flagship...

Si in legatura cu ce ai zis de controlul calitatii ...... fii serios , e valabil si la P.audio care nu prea sa agita la masurare parametrii si declarare de date in PDF`uri ....

serios?
in ce PDF-uri nu ai tu parametrii T/S?

ai cerut si nu ti s-au furnizat parametrii pentru vreun difuzor mai special, care nu aparea in site-ul lor?

A existat o discutie in trecut in privinta ploturilor polare prezentate in PDF-uri. Raspunsul lor este ca astfel de date se furnizeaza doar la cerere (ca buletin de analiza) deoarece o cantitate foarte mare de informatii prezentata in catalog deruteaza cumparatorul (vezi chesti banale de gen X-max masurat dupa 2 standarde diferite si puterea RMS Vs. AES)

90% din clienti NU stiu sa interpreteze corect informatiile primite si de multe ori inteleg gresit parametrii.

pot sa-ti dau un exemplu foarte simplu

avem un difuzor de 15", care are declarat un plot polar, plotul acela arata foarte bine pana pe la 1.5 Khz, dar peste 1.5 Khz face lobi nasoli si arata rau.

o persoana necunoascatoare (sau cu f putine cunostinte) va cataloga difuzorul ca fiind un stift pt ca nu are dispersie OK pana la 4 Khz.

pe de alta parte , un user cunoscator va recunoaste faptul ca difuzorul a fost proiectat din start pentru a fi utilizat impreuna cu un driver de 2" taiat jos, pentru a pastra dispersia constanta, si suna foarte bine in aplicatia data.

P-audio simplifica in cazul asta problema si spune : banda de frecventa 40Hz-1500de Hz si nu mai da un plot polar care sa bage in ceata oamenii.

problem solved in 99% din cazuri

ca fapt divers P-audio are cel mai avansat sistem de masurare al parametriilor difuzoarelor disponibil in aces t moment pe piata.

Echipamentul de masura este dezvoltat de klippel , http://www.klippel.de/

pe langa asta baietii mai au si o camera anechoica capabila sa faca masuratori corecte pana la 30-40Hz (cunoscatorii vor aprecia aici dimensiunile necesare pt a putea ajunge la astfel de performante)

Eu in datele furnizate de P.audio nu am incredere 100% ca sunt bune si reale .....

te rog sa masori si sa te convingi.

difuzoarele P-audio au fost masurate si de noi si de alte persoane in trecut (titro si Vasile au fost printre primii ) si datele au rezultate s-au incadrat in tolerantele date de producator.

in schimb la Selenium altfel sta treaba .. nici in alea nu am incredere 100% dar mai mult decat la P.audio

si totusi ai incredere oarba in ....
:wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 12:58 pm 
Neconectat
User

Eu vad altfel treaba!
Toate difuzoarele de la toate firmele PRO sunt in genere la fel!
indiferent ca sunt: Eminence, JBL , EV, 18 Sound, B&C, Peavey, Jensen, RCF, P.Audio, Beyma

Toate folosesc cam aceasi technologie, sasiu tabla/aluminiu ferita/neo si au game de putere pentru ca toata lumea sa fie multumita. Cred ca pretul care difera este platit pentru research si marca.

Sigur un JBL sau Eminence sunt mai scumpe pt ca se mandresc cu design si research din USA, unde preturile (cat si salarile angajatilor) sunt destul de ridicate.

Acuma depinde de ce dealeri sunt in romania, unii umfla pretul, desi nu au voie, altii nu ofera garantie si service asa de bun.
Fiecare cumpara de unde vrea si cu cum ii este personal mai convenabil!

Respecte ca unii dealeri iti ofera planuri de incinte si support technic.
Normal ar trebui fiecare dealer sa procedeze la fel!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 1:09 pm 
Neconectat
User

Eu cred ca va certati aiurea, e adevarat ca uneori si nexus exagereaza putin ...na marketing ..dar noi ar trebui sa luam in considerare faptul ca poweraudio are cateva serii de difuzoare la activ...shi ink e in dezvoltare, pe cand kung Yang ..nu stiu decat LW shi EW..mai rasarite...
aceste din urma ..poate ca ar putea concura ..cu seriile IMF de la PAudio, dar ATAT SI NIMIC MAI MULT (chiar shi aici ..tind sa cred ca HP-18S este mai breaz ca EW-18HN cu tot cu Al lui), iar daca nu va place ..sa cumparati ..de la nex...mai sunt ai alti distribuitori de PA(. ink mai are ..stoc ...la preturile vechi deci ....e pe alese ) .Adevarul e ca ..acum ca sa te mai apuci de facut un sistem mai de Doamne ajuta , cu noile preturi te c-am lasi pe tanjala, iti intoarce buzunarele pe dos..si tot nu iese nik

Apropo..sa revenim ...HP-18S se pare ca nu mai au nici ei ..., shi ca sa-i rasp shi lui sandu.....C15-600el ....trece de 420-450 cat as fi dispus maxim sa investesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 1:20 pm 
Nexus3 , ti`am zis ca umplem 3 pagini vorbind vorbe

Cu PD vs P.A nu are rost sa continuam zic eu

Nu ma refer la gama noua de la P.audio ... ma refer la seriile vechi IMF care se stie clar ca erau cele mai ieftine si "bune" produse de P.audio ......... cum imi poti explica ca un hp15W intra in tara cu echivalentul la 20E( sau ceva de genu asta) si ajungea la 175LEI pe piata ?? si imi zici ca ala e dif bun in raport calitate /pret ?? probabil e bun.... sa il vinizi in cantitati industriale la dobitoci in loc sa isi i`a SAL sau alte chinezarii , Asa se fac bani , cu produse ieftine cu pretul umflat bine de tot si vandut la astia care habar nu au ce cumpara .... Stiu foarte clar cum sta treaba cu adaosul comercial si cum si unde poti pune mai mult si unde mai putin .... asa ca nu dezvoltam subiectu mai mult de atata.....

Nu am incredere din cauza mai multor aspecte in parametrii de la P.audio ...... 1 ar fii ca nu iti zice de powercompresion care il consider destul de important si nu creed ca induce in eroare......

In . nu e vorba ca am incredere sau ceva ..... pur si simplu nu imi convine cand arunci cu rahat intr-o parte si alta fara argumente . Adica daca tot e singurl forum PRo Audio din Romania cum zice titlul de ce nu te porti ca un profesionist ?? Sau crezi ca ti'ai castigat vre'un fel de inceredere doar ca vinzi marfa P.audio si lumea trebuie sa creada pe cuvant tot ce zici ?

P.S cum ramane cu Doggedu`rile care cand le aveai erau PROFESIONALE ! ??

Uiti de unde ai plecat .......
Si tot timpu ai fost la fel ..... Ce ai tu sau ce vinzi tu e cel mai bun , nu exista altceva mai bun ......
Nu accepti sa existe ceva mai bun , chiar daca este

Stiu ca o sa imi stergi postul ca te ataci la ce ti`am zis in PS
daca nu il stergi macar mutal la bodega sa continuam acolo daca vrei

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 4:58 pm 
Neconectat
User

Alta cearta pe "singurul forum pro-audio din romania".

Se pare se uita ce s-a scris cu ceva timp in urma:
Citat:

Cum ramanea cu "lasati comparatia intre marci si faceti comparatii intre produse". Cam de aia nu se pot compara.
Daca vrei se pot posta graficele simularilor cu raspunsul normat al difuzoarelor si tragem concluzii pripite.

Citat:

Faptul ca scoti produsele vechi de pe site nu inseamna ca ele nu mai exista. Bine, nici hp-urile nici pht-urile nu sunt stifturi pt clasa lor de pret.
Sunt doar difuzoare cu performante modeste.

In legatura cu parametri TS:
Sincer iti multumim ca nu i-ai lasat sa ne deruteze cu o multime de parametri. Cred ca nu mi-as fi revenit din socul informational. :shock:

Pana una alta am masurat 2 specimene de pct 300 si pa800 luate anul trecut si niste aspecte difera fata de datele din catalog. La pa800 nu prea mult, e acceptabil, dar despre pct nu mai pot spune acelasi lucru.
Valorile unelor componente calculate pt filtre difera semnificativ pentru a obtine acelasi efect.
Daca nu crezi, masoara.
Vorbesc strict de cele 2 modele prezente mai sus. Mai tarziu ma apuc sa operez niste bm12cxa, sper sa nu am aceleasi surprize. O sa postez si inductanta bobinei la 1kHz, pt cei care nu au punte sa o masoare.

Pad52 ce parametri TS are? Eu vad catalogul unui "echivalent" de la eminence psd pe nume, care nu prea e echivalent in dimensiuni. ASta cum vine?

Poate sa aiba cel mai avansat sistem de masura al parametrilor daca datele de catalog sunt prezentate intr-o maniera ultrasimplificata, nu mai sunt in concordanta cu modelele noi sau sunt incomplete. Cu ce ma incalzeste pe mine asta?

Pe mine aspectele astea mi s-ar parea deranjante. In rest poate sa se scrie pe forum si sa apara pop-upuri din 3 in 3 secunde cu PAudio in sus si-n jos, ca oricum nu ma intereseaza si concluziile le trag EU.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 7:11 pm 
Neconectat

Dr4g0n scrie:
Nexus3 , ti`am zis ca umplem 3 pagini vorbind vorbe

Cu PD vs P.A nu are rost sa continuam zic eu

Nu ma refer la gama noua de la P.audio ... ma refer la seriile vechi IMF care se stie clar ca erau cele mai ieftine si "bune" produse de P.audio ......... cum imi poti explica ca un hp15W intra in tara cu echivalentul la 20E( sau ceva de genu asta) si ajungea la 175LEI pe piata ??

aici aberezi, si imi dovedesti ca nu ai nici o legatura, sau ai fost dezinformat grosolan.

nu stiu de unde ai auzit de valoarea aceea de 20 de Euro, dar pretul ala infim, stai lejer ca nu am facut niciodata avere vanzand HP-15W.

si imi zici ca ala e dif bun in raport calitate /pret ?? probabil e bun.... sa il vinizi in cantitati industriale la dobitoci in loc sa isi i`a SAL sau alte chinezarii , Asa se fac bani , cu produse ieftine cu pretul umflat bine de tot si vandut la astia care habar nu au ce cumpara .... Stiu foarte clar cum sta treaba cu adaosul comercial si cum si unde poti pune mai mult si unde mai putin .... asa ca nu dezvoltam subiectu mai mult de atata.....

de ce nu, hai sa dezvoltam!
tocmai ai explicat filozofia de marketing a celor de la .

ca idee, adaosul la HP-15W este extrem de mic, si oricum am renuntat sa-l aduc pt ca nu se renta sa umplu jumate de containar ca sa va multumesc pe voi (nerecunoscatorilor , bine unii sunt.)

Nu am incredere din cauza mai multor aspecte in parametrii de la P.audio ...... 1 ar fii ca nu iti zice de powercompresion care il consider destul de important si nu creed ca induce in eroare......

ei bine eu nu il consider important pentru ca nu poate fi masurat clar neexistand un standard in domeniu.
neavand etalon de comparatie, nu are logica sa fie declarat. Cauta pe forum, pentru ca a postat acum vreo luna DNA in vreo pagini motivul pentru care un astfel de parametru este Irelevant

In . nu e vorba ca am incredere sau ceva ..... pur si simplu nu imi convine cand arunci cu rahat intr-o parte si alta fara argumente .

am argumente

EW18HN este echivalent cu HP-18W, pe testate
nu am decat vreo 200 de martori (vezi topicul cu sonorizarea de pe Bucium unde aveam pe bass 2 suburi de 2x18" luate din fostul Finley (Iesenii stiu) si care erau dotate unul cu HP-18W si celalt cu EW-ul vostru minunat )

Adica daca tot e singurl forum PRo Audio din Romania cum zice titlul de ce nu te porti ca un profesionist ?? Sau crezi ca ti'ai castigat vre'un fel de inceredere doar ca vinzi marfa P.audio si lumea trebuie sa creada pe cuvant tot ce zici ?

mi-am castigat un fel de incredere prin ceea ce fac, si cunostintele pe care le-am acumulat in toti acesti ani.

si normal ca ma enervez cand vad toti putzoii habarnisti ca vin si ma iau pe mine la intrebari.

puneti mana si testati, probati, studiati si apoi mai discutam.

P.S cum ramane cu Doggedu`rile care cand le aveai erau PROFESIONALE ! ??

sunt profesionale, merg si in ziua de azi in aceleasi conditii,
Uiti de unde ai plecat .......
Si tot timpu ai fost la fel ..... Ce ai tu sau ce vinzi tu e cel mai bun , nu exista altceva mai bun ......
Nu accepti sa existe ceva mai bun , chiar daca este

cand exista accept, dar pe voi nu va intereseaza asta

Stiu ca o sa imi stergi postul ca te ataci la ce ti`am zis in PS
daca nu il stergi macar mutal la bodega sa continuam acolo daca vrei

nu il mut nicaieri si nici nu mai continui discutia aceasta

daca nu-ti place forumul , te rog sa-l parasesti

atata timp cat firma mea il plateste si il intretine, nu ma intereseaza faptul ca nu ai tu cu cine te certa acasa.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 7:14 pm 
Neconectat

Sharky scrie:
Alta cearta pe "singurul forum pro-audio din romania".

Se pare se uita ce s-a scris cu ceva timp in urma:
Citat:

Cum ramanea cu "lasati comparatia intre marci si faceti comparatii intre produse". Cam de aia nu se pot compara.
Daca vrei se pot posta graficele simularilor cu raspunsul normat al difuzoarelor si tragem concluzii pripite.

Citat:

Faptul ca scoti produsele vechi de pe site nu inseamna ca ele nu mai exista. Bine, nici hp-urile nici pht-urile nu sunt stifturi pt clasa lor de pret.
Sunt doar difuzoare cu performante modeste.

In legatura cu parametri TS:
Sincer iti multumim ca nu i-ai lasat sa ne deruteze cu o multime de parametri. Cred ca nu mi-as fi revenit din socul informational. :shock:

Pana una alta am masurat 2 specimene de pct 300 si pa800 luate anul trecut si niste aspecte difera fata de datele din catalog. La pa800 nu prea mult, e acceptabil, dar despre pct nu mai pot spune acelasi lucru.
Valorile unelor componente calculate pt filtre difera semnificativ pentru a obtine acelasi efect.
Daca nu crezi, masoara.
Vorbesc strict de cele 2 modele prezente mai sus. Mai tarziu ma apuc sa operez niste bm12cxa, sper sa nu am aceleasi surprize. O sa postez si inductanta bobinei la 1kHz, pt cei care nu au punte sa o masoare.

Pad52 ce parametri TS are? Eu vad catalogul unui "echivalent" de la eminence psd pe nume, care nu prea e echivalent in dimensiuni. ASta cum vine?

Poate sa aiba cel mai avansat sistem de masura al parametrilor daca datele de catalog sunt prezentate intr-o maniera ultrasimplificata, nu mai sunt in concordanta cu modelele noi sau sunt incomplete. Cu ce ma incalzeste pe mine asta?

Pe mine aspectele astea mi s-ar parea deranjante. In rest poate sa se scrie pe forum si sa apara pop-upuri din 3 in 3 secunde cu PAudio in sus si-n jos, ca oricum nu ma intereseaza si concluziile le trag EU.

nu-ti plac P-audio si totusi detii cam multe din produsele lor, ce sa inteleg de aici?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 9:04 pm 
Neconectat
User

Mai sti cand ziceam de PD1850 vb SD18EL ? Tu ziceai ca PD nu are nicio sansa iar acuma zici sa comparam P Audio cu PD ?
De aici se pot trage 2 concluzii:
1. Fie atunci nu vorbesi serios si ziceai doar de markeing
2. Ori cu seria noua a scazut calitatea in asa fel incat P Audio poate fi comparat cu PD
Alege una din doua daca nu explica-ne cu ce am gresit atunci cand abea m-a gandit ca putem compara SD18EL cu PD1850 ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 9:31 pm 
Neconectat

PD1850 este un competitor de talia lui SD-18EL

am spus cumva ca acum consider ca ar fi altfel treburile?

PD dupa parerea mea este unul dintre cei mai meserias producatori de difuzoare (de subbass)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 9:32 pm 
Neconectat

nu inteleg o chestie, voi chiar nu aveti nimic mai bun de facut decat sa-mi urmariti mie fiecare parere si sa fiti Ghita contra?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2