vreau o incinta de subwoofer pentru exterior...
la curte , in gradina, mai dam bairame w-e'urile.
am un sub BR cu 15' , se aude f frumos, dar cu statia de 250 / 4 ohm care o am acu , mai departe de 5-6 metri afara, nu prea duce... este pus relativ aproape de peretele casei , doar doar mai ridica ceva.
gradina are 20x20m, si ne cam stringem 40-50 persoane.
partea proasta este ca ne place basul f jos.
ma gindesc la un proiect care sa aiba dispersia de max 180 grade (nu stiu nici macar in teorie care ar fi ala

) , sa coboare pe la 30-35 hz, si sa aiba o sensibilitate de 100db.

cred ca am devenit utopic....
ca statie o sai pun un EP2500 in punte .... vazui cai cam slabutz, dar macar 1kw pe 4ohm o duce el ! si cu un cross CX2310 cred ca o sa faca fatza.
dupa nenumarate simulari, pe BR am optinut ceva satisfacator cu eminence Kilomax PRO-18. ideea este ca iese destul de scump, doar driveru e 10-12 m lei , si cred ca o sa ma duca pe la 15 m lei, ceea ce e cam mult. bashca e prea mult pentru ce vrem noi sa facem in curte. 1 kw pe difuzor mi se pare cam mult. problema de constructie nu ar fi, am si scule si indeminare si experienta, dar de proiect ekivalent nu am idee...
apropos... un pret rezonabil ar fi pentru SIGMA PRO18 18" tot eminence, cam pe la 6 m lei, dar inafara de un spl mai mare nu este nici o diferenta fata de HP-18w, care este la juma de pret! amindoua raspund f ciudat la simulari pentru BR acordat la 30hz ....
si pe de'alta parte, cineva mia spus sa am mare grija daca cumpar eminence, ca sunt numai tzepe... ca cica au inceput sa se faca pe vaporul vaporului din porturi, si una cumperi si alta ai... si nici nu am instrumentele adecvate pentru a masura difuzorul ! voi ce ati auzit de eminence ?