The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 9:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: proiect subwoofer 18"
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 5:55 pm 
Neconectat
User

http://www.iakn.com/enclosures/HB1805A1_i.pdf

care ar fi caracteristicile boxei facute cu hp-18w ?
merge difu asta in acest sistem ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 9:24 pm 
Neconectat
User

o incinta enorma ff greu de construit care o sa iasa si ff grea
nu pot sa ma pronunt 100% corect pentru ca nu as putea sa simulez o asemenea incinta dar pot sa te indrum sa faci un bass reflex din care o sa scoti performante mai mari cu un sfert din munca care ar fii sa o depui pentru un proiect ca acesta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 10:20 pm 
Neconectat
User

nu vad rostul unui astfel de subwoofer ! pt 18w cel mai ok este un BR sau un band pass. nicidecum HORN. va fi prea solicitat diful intr-un horn !

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 10:23 pm 
Neconectat
User

Si nu uita ca vei avea nevoie cam de 4 astfel de incinte pt a cobori acceptabil in frecventa. :roll:
E mult mai bun un bassreflex :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 10:52 pm 
Neconectat
User

Salut. Dupa parerea mea nu e asa de greu de construit incinta. Eu am unul de 15" si din cate stiu eu w bin mai mult se foloseste maxim cu difuri de 15", deoarece acest horn are un kick destul de bun, si un dif de 18" e prea puturos pentru asa ceva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 11:37 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu recomand hp-18W in horn

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 12:22 am 
Neconectat
User

sZISZI eu cred ca nu ai vazut atent ce ansamblu complicat si ce unghiuri sunt la incinta asta in fata difuzorului...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 1:10 am 
Neconectat
User

vreau o incinta de subwoofer pentru exterior...
la curte , in gradina, mai dam bairame w-e'urile.
am un sub BR cu 15' , se aude f frumos, dar cu statia de 250 / 4 ohm care o am acu , mai departe de 5-6 metri afara, nu prea duce... este pus relativ aproape de peretele casei , doar doar mai ridica ceva.
gradina are 20x20m, si ne cam stringem 40-50 persoane.
partea proasta este ca ne place basul f jos.
ma gindesc la un proiect care sa aiba dispersia de max 180 grade (nu stiu nici macar in teorie care ar fi ala :roll: ) , sa coboare pe la 30-35 hz, si sa aiba o sensibilitate de 100db. :? cred ca am devenit utopic....
ca statie o sai pun un EP2500 in punte .... vazui cai cam slabutz, dar macar 1kw pe 4ohm o duce el ! si cu un cross CX2310 cred ca o sa faca fatza.

dupa nenumarate simulari, pe BR am optinut ceva satisfacator cu eminence Kilomax PRO-18. ideea este ca iese destul de scump, doar driveru e 10-12 m lei , si cred ca o sa ma duca pe la 15 m lei, ceea ce e cam mult. bashca e prea mult pentru ce vrem noi sa facem in curte. 1 kw pe difuzor mi se pare cam mult. problema de constructie nu ar fi, am si scule si indeminare si experienta, dar de proiect ekivalent nu am idee...

apropos... un pret rezonabil ar fi pentru SIGMA PRO18 18" tot eminence, cam pe la 6 m lei, dar inafara de un spl mai mare nu este nici o diferenta fata de HP-18w, care este la juma de pret! amindoua raspund f ciudat la simulari pentru BR acordat la 30hz ....
si pe de'alta parte, cineva mia spus sa am mare grija daca cumpar eminence, ca sunt numai tzepe... ca cica au inceput sa se faca pe vaporul vaporului din porturi, si una cumperi si alta ai... si nici nu am instrumentele adecvate pentru a masura difuzorul ! voi ce ati auzit de eminence ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 8:05 am 
Neconectat
User

zaDan scrie:
sa coboare pe la 30-35 hz, si sa aiba o sensibilitate de 100db. :?

Nu cred ca poti obtine asa ceva cu o singura incinta :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 8:51 am 
Neconectat
User

marimea boxei nu ar fi o problema.
kiar si la 1000 l e ok.
ideea este ca nici f mare no pot face, ca strica f mult caracteristicile...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 9:34 am 
Neconectat
Admin
Admin

Nu este adevarat ca difuzoarele Eminence sunt facaturi prin porturi.
Acest zvon s-a raspanadit dupa ce niste tipi au adus Eminenence contrafacut in Republica Moldova ( difuri chinezesti ordinare, cu autocolante ce imita etichetele celor de la Eminence ).

La ora actuala actuala, Eminence se fabrica in China, la fel ca si Celestion.
Chestia asta nu inseamna ca este ceva rau.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 9:35 am 
Neconectat
User

CU subwooferul ala la care ai postat tu planurile nu coborai mai jos de 45 Hz, asa ca... :roll:
Caracateristicile care le vreitu sunt foarte greu de atins cu un difuzor in bassreflex, daca nu chiar imposibile ( evident fara procesare, dar si asa destul de periculos pt difuzor ). O incinta de tipul horn ar fi foarte buna...numa ca alea nu se aud bine de aproape, ci numai de la departate.
Totusi, cu unbassreflx de vre-o 160-200 L cu un difuzor serios ( de la P Audio neaprat seria Challenger, cu rezultate mai bune cred ca ar fi SD18EL ) vei obtine rezultate foarte bune. Numai sa ai tu putere pt ele 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 9:52 am 
Neconectat
User

Daca nu ai probleme de spatiu si iti permiti sa tii un subwoofer greu cred ca mai bun decat un br cu sd18el ar fii un sub2x18" br cu 2xhp18s sau daca iti permiti 2x18" cu ceva mai tare.. zic asta pentru ca e mai usor de amplificat un sub 2x18" cu hp18s la 4 ohmi decat un sd18el si probabil va suna mai bine in aplicatia ta si pretul va fii aproximativ la fel

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 3:34 pm 
Neconectat
User

Bandpass x1....oare nu ar fii bun? :twisted: sau ala nu mere bine outdoor... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 4:10 pm 
Neconectat
User

Sandu_Alex_999 scrie:
Bandpass x1....oare nu ar fii bun? :twisted: sau ala nu mere bine outdoor... :roll:

nu e pt outdoor !
pt outdoor e hornul si BR-ul sa zic asa..... iar cum HOrn nu se poate face... io as alege BR.
daca e pt indoor si ii place subbasul la maxim si are highpass si low pas cu minim 24 db/oct , merita sa faca X1 cu 18w.
daca in schimb nu are high pass si cam asculta cam tot ce inseaman muzika si are niste sateliti capabili sa coboare la 120-150hz, sa folsoessca BR
x1 se stie ca nu urca mai mult de 80hz. acolo trewbuie oprit cu un low pas cu minim 24db/oct.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2