Parerea mea ca om normal, este ca ceea ce vad acolo fiind clasa D switching amplifier, este putere BURST si impropriu spus,
SPL real.
La 1,5 Kw/ incinta (1000W/bass si 500W/driver, dupa specificatiile din prospect) ea ofera 136 db peak
(calculat),nespecificat insa, ceea ce inseamna aproape 106 db/W/m ca medie,unde ceva e un pic in neregula pt un simplu satelit BR pe 2 cai

.
A, daca adunam SPL-ul difuzorului de 15" (necunoscut fiind) cu cel al driverul-ului ce ofera 109db/w/m pe axa hornului,
http://www.doublefishdesigns.com/forum/rcf/nd3030t3.pdf
si facem media,
poate ne apropiem de cei 106db/w/m , asta in cazul in care RCF au inventia lor proprie de difuzor de midbass care are 103-104 db/w/m+cistigul incintei bass reflex...
Ceva pute, si poate DAN, om trecut prin multe fiind, ne lamureste...
Imi place partea de alimentare
FARA PFC, cu amplificarea pe partea de mid bass fiind pe acelasi modul, si SEPARAT partea de inalte, cu filtraj auxiliar dedicat, insa ceva undeva, nu e chiar real.
Poate ma insel, totusi, pozele nu sint chiar la rezolutie maxima urcate sa vad exact ce s-a folosit acolo,inafara de doua miezuri micrometals T106-2 sau T130-2 pe bobina de iesire (suprapuse sandwich pt a evita saturatia)...
Putine incinte cu 2 difuzoare pe partea de bass + 1 driver separat (excludem hornuri, ca aici e vb de bass reflex),sint capabile de 132-134db PEAK, nu cred ca RCF au ei ceva in mineca cu ai lor 136 db, nici macar de ar fi 2600W rms,si REPET, din cea ce vad acolo, nu imi inspira nici macar 1,5 Kw RMS "adunat", fara pierderi de comutatie+pierderi pe amplificare, TOTUL fiind pe un traf ETD 39, ca asa pare marimea lui vs gabaritul conzilor, sau poate din nou ma insel optic.
Daca si la jucarelele active s-a ajuns la
exagerari, regret timpul pierdut in "Laboratorul lui Leco" vs
amplifuri facute cu putere REALA si boxe cu spl calculat normal si real si inclin sa cred ca multi dintre noi, care sintem mai realisti in ceea ce priveste REALUL,
habar nu avem de nimic; "ei stiind tot".
Nu vreau sa fiu "cel impotriva" la tot, insa din momentul in care , cu minutele mele, am testat MULTE amplificatoare(mai putin sau poate deloc) boxe, ca nu am echipamentul necesar si am vazut comportamentul REAL al multor amplificatoare , pot aborda ideea de neadevar, sau ca sa fiu mai "intelept"

,,, MISUNDERSTANDING of specifications.
Sint un pic sceptic, si experienta ma determina sa gindesc asa.
Ceea ce am spus aici, este fara a blama firma RCF sau pe altcineva departe de mine aceasta idee...
Insa , in zilele noastre, totul este posibil, REAL sau NU...
Daca RCF au ajuns in acest stadiu, eu imi scot palaria si cred ca NU as fi singurul!