The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 5:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: RCF TT25-A
MesajScris: Mar Iun 29, 2010 10:43 pm 
Neconectat
Admin
Admin

RCF TT25-A

http://www.rcf.it/products/touring-and-theatre/tt25-a

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 29, 2010 11:52 pm 
Neconectat
User

:P

DNA ce impresie ti-au lasat aceste boxe? Cum suna?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 29, 2010 11:58 pm 
Neconectat
User

La 90 mil bucata ar cam trebui sa lase o impresie buna ! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 30, 2010 5:34 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
:P

DNA ce impresie ti-au lasat aceste boxe? Cum suna?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 01, 2010 8:20 am 
Neconectat
Admin
Admin

Nu le-am ascultat.
Am înţeles că sună bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 01, 2010 1:31 pm 
Neconectat
User

te-ai rabdat sa nu le ataci oleaca cand le-ai avut la mana ?? :D
De curios, cu ce scop au ajuns la tine ? ceva probleme... ? sau cu scop didatic :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 01, 2010 3:02 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Datorită felului cum au fost utilizate, un modul ( cel de înalte ) a fost stricat. Proprietarul a luat legătura cu importatorul şi a rezolvat problema înlocuirii amplificatorului.

Partea de amplificare este bine făcută şi are putere suficientă.
Sunt construite trainic, iar difuzoarele sunt făcute să ţină. Ca topuri portabile sunt printre cele mai bune de pe piaţă, în opinia mea, dacă este să ne referim la faptul că într-un volum atât de mic avem 1300w.

De ascultat nu le-am ascultat, dar nu văd niciun motiv pentru care nu ar suna foarte bine. Acum eu zic că depinde şi de cine le foloseşte. Dacă sunt luate pentru aplicaţii de dj mobil, poate că ar fi nevoie şi de un subbass activ. Pentru formaţii care cântă live, eu zic că este ok.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 01, 2010 9:36 pm 
Neconectat
User

Mai demult ai avut in proiect ceva module de amplificare ca sa faci si tu boxe active. Ce se mai aude de acele module ??

Nimic, deocamdată.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 05, 2010 4:03 pm 
Neconectat
User

Kenwood scrie:
Mai demult ai avut in proiect ceva module de amplificare ca sa faci si tu boxe active. Ce se mai aude de acele module ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 05, 2010 9:38 pm 
Neconectat
User

Mi-au trecut prin mana si la cateva cantari surioarele mai mici de 8'
Parerea mea ca nu prea fac banii. Una dintre boxe intrerupea pe inalte , motivul era unul destul de tampit. Cablul care intra in driver nu era cojit de plastic, facea contact numai pe capatul conductorului. (cineva le lauda ca amplificarea e Bang and Olufsen)

Puterea declarata de producator e oleaca de basm. La 120 mil cat au costat ele cu siguranta se gaseste ceva mult mai bun. Nu vreau sa fac valuri inspumate degeaba, RCF-ul seamana cu Sony Vaio. Aspect si nume in rest face cam aceeasi treaba ca orice alt producator cat decat consacrat. Pretul pe masura reclamei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 07, 2010 1:17 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Parerea mea ca om normal, este ca ceea ce vad acolo fiind clasa D switching amplifier, este putere BURST si impropriu spus, SPL real.

La 1,5 Kw/ incinta (1000W/bass si 500W/driver, dupa specificatiile din prospect) ea ofera 136 db peak (calculat),nespecificat insa, ceea ce inseamna aproape 106 db/W/m ca medie,unde ceva e un pic in neregula pt un simplu satelit BR pe 2 cai :oops: .

A, daca adunam SPL-ul difuzorului de 15" (necunoscut fiind) cu cel al driverul-ului ce ofera 109db/w/m pe axa hornului,

http://www.doublefishdesigns.com/forum/rcf/nd3030t3.pdf

si facem media, poate ne apropiem de cei 106db/w/m , asta in cazul in care RCF au inventia lor proprie de difuzor de midbass care are 103-104 db/w/m+cistigul incintei bass reflex...

Ceva pute, si poate DAN, om trecut prin multe fiind, ne lamureste...

Imi place partea de alimentare FARA PFC, cu amplificarea pe partea de mid bass fiind pe acelasi modul, si SEPARAT partea de inalte, cu filtraj auxiliar dedicat, insa ceva undeva, nu e chiar real.

Poate ma insel, totusi, pozele nu sint chiar la rezolutie maxima urcate sa vad exact ce s-a folosit acolo,inafara de doua miezuri micrometals T106-2 sau T130-2 pe bobina de iesire (suprapuse sandwich pt a evita saturatia)...

Putine incinte cu 2 difuzoare pe partea de bass + 1 driver separat (excludem hornuri, ca aici e vb de bass reflex),sint capabile de 132-134db PEAK, nu cred ca RCF au ei ceva in mineca cu ai lor 136 db, nici macar de ar fi 2600W rms,si REPET, din cea ce vad acolo, nu imi inspira nici macar 1,5 Kw RMS "adunat", fara pierderi de comutatie+pierderi pe amplificare, TOTUL fiind pe un traf ETD 39, ca asa pare marimea lui vs gabaritul conzilor, sau poate din nou ma insel optic.

Daca si la jucarelele active s-a ajuns la exagerari, regret timpul pierdut in "Laboratorul lui Leco" vs amplifuri facute cu putere REALA si boxe cu spl calculat normal si real si inclin sa cred ca multi dintre noi, care sintem mai realisti in ceea ce priveste REALUL, habar nu avem de nimic; "ei stiind tot".

Nu vreau sa fiu "cel impotriva" la tot, insa din momentul in care , cu minutele mele, am testat MULTE amplificatoare(mai putin sau poate deloc) boxe, ca nu am echipamentul necesar si am vazut comportamentul REAL al multor amplificatoare , pot aborda ideea de neadevar, sau ca sa fiu mai "intelept" :roll: ,,, MISUNDERSTANDING of specifications.

Sint un pic sceptic, si experienta ma determina sa gindesc asa.

Ceea ce am spus aici, este fara a blama firma RCF sau pe altcineva departe de mine aceasta idee...
Insa , in zilele noastre, totul este posibil, REAL sau NU...

Daca RCF au ajuns in acest stadiu, eu imi scot palaria si cred ca NU as fi singurul!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 07, 2010 3:28 pm 
Neconectat
User

Nota 11 Domnul Leco pentru dulcele oratoriu.
Deocamdata inca tine poanta cu specificatiile si parametrii tehnici din brosuri sau de pe etichete. Totusi dupa atatea scule noi aparute pe piata, amplificatoare cu zeci de mii de wati, puteri muzicale ,rms, peak,program scurt mediu, tot felu' de metode de masurare si catalogare, ma intreb daca cineva mai stie cum trebuie sau cum ar trebui sa sune 100w reali de pe vremea lu' tata.
E posibil sa ne fi infundat oleaca urechile cu miile de wati din reclame si traim pe urma efectului placebo.

Sus

Subiectul mesajului: r
MesajScris: Mie Iul 07, 2010 6:32 pm 
Neconectat
User

Bine spus Catalin:D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 8:49 am 
Neconectat
Admin
Admin

Nu am avut ocazia să ascult boxa pozată, dar am ascultat un modul identic de 1000w de la Bang&Olufsen.
Concluzia este că sună bine, dar nu tot atât de bine cât un amplificator clasic, în AB sau H.

Oricum, cred că problema nu se pune în aceşti termeni. Comparăm mere cu pere, IMHO.
Ştim cu toţii că orice boxă este un compromis. Dacă îţi doreşti putere multă într-o boxă compactă şi relativ uşoară, asta este, nu ai alte variante decât clasa D + alimentare în comutaţie.

Preţul este irelevant şi cred că oricine îşi poate face calculele şi singur.
Ştiu pe cineva care a dat 1400 Euro pe două ND6 noi, aşa că despre ce vorbim ?

Povestea se complică cu adevărat şi devine la obiect doar dacă intrăm în discuţii pe tema cerinţelor producătorilor de spectacole. Mulţi văd, puţini cunosc şi mai puţini înţeleg, dar toată lumea cere.
Dacă producătorul cere monitorizare de scenă de 10Kw, ai pus 8 monitoare de 1500w şi ai rezolvat problema. Producătorul nu va avea de comentat nimic, pentru că îi dai peste nas cu specificaţiile.

Există un fel de exagerare prin omisiune.
Toţi fabricanţii sunt nevoiţi să se adapteze. Dacă nu o fac, sunt scoşi de pe piaţă.

Uitaţi şi la XA2.
Au scris pe amplificatoare XA4000 şi 95% din utilizatori trăiesc cu impresia că au un sistem de 8Kw, în loc de 3,2Kw ( pentru un XA2 cu 4 basi si două topuri ).

Ce poate face concurenţa ?
Să se bată cu clienţii ? Să îi educe ? Să se apuce de contrareclamă ?
Nu sunt soluţii eficiente, aşa că, se adaptează şi ei.

Sus

Subiectul mesajului: TT
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 6:19 pm 
Neconectat
User

Domnul Dan. Dumneavoastra stiti cum suna DYNACORD EMINENT II ? Avea 200w,putere cu lampi si darama peretii. Care este explicatia? Ne-am invatat noi cu sunetul puternic sau 200W de atunci sunt 2000 de acum? Boxele pt. eminent aveau trei difuzoare de banda larga daca-mi aduc aminte bine. Cred ca din acea vreme sa intiparit in mintea lautarilor dynacord,insa nu au cum compara un eminent cu powermate. Eminentul e piesa de muzeu si nu mai avem cum compara. :oops:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2