Salutare colegi mai priceputi ! Iarasi apelez la voi pentru o parere.
Am citit pe forum, ca la un sistem de sunet ,pentru a proteja boxele, este nevoie de un compresor sau limitator (sincer nustiu care este diferenta), care sa blocheze semnalul din mixer atunci cand unu urla ca disperatul al microfon sa fluiera.
Sistemul pe care vreau sa lucrez este mixer 4-6- canel cu efect + boxe active .
Iese din discutie absolut de tot, faza in care petrecaretul urla in microfon si face dedicatii (la petreceri gen karaoke) , iar eu ca un sunetist de exceptie ma apuc sa-i dau microfonul incet sau sa-i zic sa nu mai tipe in microfon ca mi se ard mie boxele. Exclus ! Ori ne distram ori nu ne mai distram !!!

)
In prezent vreau sa-mi iau un mixer minim 4 max 10 canale intrari microfon care sa aibe si aceasta functie de compresor pentru a putea proteja boxele. Am vazut la sonorizarea unui pary ,un compresor in lucru cred deoarece : cand te apucai de fluierat sau urlat din toti plamanii in microfoane surpriza : NU TE AUZEAI IN BOXE !! Super fain parerea mea !
Acuma am gasit pe net un mixer dinacord , care are filtre pentru voci : Nustiu daca e aceias chestie . Mai jos sunt detaliile :
CMS 1000 face parte din seria CMS de mixere analogice de calitate inalta, cu procesoare de efecte si egalizatoare performante integrate. Ideal pentru orice aplicatie profesionala live sau in studio. Controlul amplificarii este asigurat de potentiometre de calitate inalta ce asigura o gama de 60 dB. Acesta mai dispune de filtre pentru voci, phantom power la +48V, canale auxiliare si multe altele.
Dynacord - CMS 1000
canale (Mono + Stero): 6 + 4
2 x 99 de preseturi profesionale la 24 biti
efecte ca Room, reverb, delay, chorus, etc.
dimensiuni (WxHxD) mm: 510.5 x 122 x 484.6
greutate: 9.2 kg
amplificare microfon (Mono): 0 dB … +60 dB
amplificare microfon (Stereo): 10 dB … +60 dB
amplificare Trim Stereo linie: -10dB … +20dB
raspuns in frecvente: -3dB ref. 1kHz: 15Hz … 55kHz
Crosstalk, 1kHz, Fader si atenuare AUX-Send: > 85 dB
nivel maxim intrare MIC: +21 dBu
nivel maxim intrare linie (Mono): +41 dBu
nivel maxim intrare linie (Stereo): +30 dBu
impedanta maxima de intrare MIC: 2 k Ohmi
impedanta maxima de intrare Insert Return: 2.2 k Ohmi
impedanta maxima de intrare 2 Track Return: 8 k Ohmi
impedanta maxima de intrare alte intrari: > 15 k Ohmi
impedanta maxima de iesire Record Send: 1 kOhm
impedanta maxima de iesire casti: 47 Ohmi
impedanta maxima de iesire alte iesiri: 75 Ohmi
egalizator Master EQ: 2x7 benzi, 63, 125, 400, 1k, 2k5, 6k, 12k Hz ± 10 dB / Q=2.0
Optionale: RMK-CMS1000 (Rack Kit CMS 1000) 113 014, lampa Gooseneck, 12V/5W, 12“, XLR 112 850, Replacement bulb, 12V/5W 350 278, FS11 (Footswitch) 110 693
consum: 39 W
Parametri CMS 1000:
Canale : 6 + 4
Procesare DSP: 2 x 99, la 24 Biti
Phantom Power: da