The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 9:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: recomandare mixer cu compresor pentru microfoane
MesajScris: Vin Dec 10, 2010 1:58 pm 
Neconectat
User

Salutare colegi mai priceputi ! Iarasi apelez la voi pentru o parere.

Am citit pe forum, ca la un sistem de sunet ,pentru a proteja boxele, este nevoie de un compresor sau limitator (sincer nustiu care este diferenta), care sa blocheze semnalul din mixer atunci cand unu urla ca disperatul al microfon sa fluiera.
Sistemul pe care vreau sa lucrez este mixer 4-6- canel cu efect + boxe active .

Iese din discutie absolut de tot, faza in care petrecaretul urla in microfon si face dedicatii (la petreceri gen karaoke) , iar eu ca un sunetist de exceptie ma apuc sa-i dau microfonul incet sau sa-i zic sa nu mai tipe in microfon ca mi se ard mie boxele. Exclus ! Ori ne distram ori nu ne mai distram !!! :))

In prezent vreau sa-mi iau un mixer minim 4 max 10 canale intrari microfon care sa aibe si aceasta functie de compresor pentru a putea proteja boxele. Am vazut la sonorizarea unui pary ,un compresor in lucru cred deoarece : cand te apucai de fluierat sau urlat din toti plamanii in microfoane surpriza : NU TE AUZEAI IN BOXE !! Super fain parerea mea !

Acuma am gasit pe net un mixer dinacord , care are filtre pentru voci : Nustiu daca e aceias chestie . Mai jos sunt detaliile :

CMS 1000 face parte din seria CMS de mixere analogice de calitate inalta, cu procesoare de efecte si egalizatoare performante integrate. Ideal pentru orice aplicatie profesionala live sau in studio. Controlul amplificarii este asigurat de potentiometre de calitate inalta ce asigura o gama de 60 dB. Acesta mai dispune de filtre pentru voci, phantom power la +48V, canale auxiliare si multe altele.

Dynacord - CMS 1000
canale (Mono + Stero): 6 + 4
2 x 99 de preseturi profesionale la 24 biti
efecte ca Room, reverb, delay, chorus, etc.
dimensiuni (WxHxD) mm: 510.5 x 122 x 484.6
greutate: 9.2 kg
amplificare microfon (Mono): 0 dB … +60 dB
amplificare microfon (Stereo): 10 dB … +60 dB
amplificare Trim Stereo linie: -10dB … +20dB
raspuns in frecvente: -3dB ref. 1kHz: 15Hz … 55kHz
Crosstalk, 1kHz, Fader si atenuare AUX-Send: > 85 dB
nivel maxim intrare MIC: +21 dBu
nivel maxim intrare linie (Mono): +41 dBu
nivel maxim intrare linie (Stereo): +30 dBu
impedanta maxima de intrare MIC: 2 k Ohmi
impedanta maxima de intrare Insert Return: 2.2 k Ohmi
impedanta maxima de intrare 2 Track Return: 8 k Ohmi
impedanta maxima de intrare alte intrari: > 15 k Ohmi
impedanta maxima de iesire Record Send: 1 kOhm
impedanta maxima de iesire casti: 47 Ohmi
impedanta maxima de iesire alte iesiri: 75 Ohmi
egalizator Master EQ: 2x7 benzi, 63, 125, 400, 1k, 2k5, 6k, 12k Hz ± 10 dB / Q=2.0
Optionale: RMK-CMS1000 (Rack Kit CMS 1000) 113 014, lampa Gooseneck, 12V/5W, 12“, XLR 112 850, Replacement bulb, 12V/5W 350 278, FS11 (Footswitch) 110 693
consum: 39 W
Parametri CMS 1000:
Canale : 6 + 4
Procesare DSP: 2 x 99, la 24 Biti
Phantom Power: da

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: recomandare mixer cu compresor pentru microfoane
MesajScris: Vin Dec 10, 2010 2:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

acum nu stiu care este bugetul alocat pentru mixer , insa poti studia si seria MG de la Yamaha ca si o solutie putin mai ieftina

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Dec 10, 2010 4:03 pm 
Neconectat
User

In legatura cu pretul mixerului :
Un maxim ar fi cam 500 euro in care sa intre si varianate second cum este cazul mixerului de mai sus Dynacord . Acesta ar fi un buget maxim sa zicem, dar as fi deasemeni foarte incantat si de un pret mult mai mic gen 300 euro ar fi super :wink:.

Eu sincer nu tin neaparat la firma. Am avut Behringer si am fost multumit la raportul calitate pret . Partea nasoala este ca altii se cam uita stramb cand ma vad cu Behringer ca si mixer . Din acest motiv as fi preferat un model ceva mai cunoscut dar sh deoarece sa dau 56 milioane pe un mixer nu prea merge .

Ca si marci as merge la second pe Dynacord, Soundcraft, Allen&Heat si eventual nou Yamaha. Oricum idea ar fi : daca dau un ban sa iau ceva cu renume . La noi firma se plateste si se cere mai mult decat calitatea si noi trebuie sa ne adaptam ca doar vrem sa facem si bani .

bafta !

Sus

MesajScris: Vin Dec 10, 2010 5:15 pm 
Neconectat
User

gabi_fundacescu scrie:
In legatura cu pretul mixerului :
Un maxim ar fi cam 500 euro in care sa intre si varianate second cum este cazul mixerului de mai sus Dynacord . Acesta ar fi un buget maxim sa zicem, dar as fi deasemeni foarte incantat si de un pret mult mai mic gen 300 euro ar fi super :wink:.

Eu sincer nu tin neaparat la firma. Am avut Behringer si am fost multumit la raportul calitate pret . Partea nasoala este ca altii se cam uita stramb cand ma vad cu Behringer ca si mixer . Din acest motiv as fi preferat un model ceva mai cunoscut dar sh deoarece sa dau 56 milioane pe un mixer nu prea merge .

Ca si marci as merge la second pe Dynacord, Soundcraft, Allen&Heat si eventual nou Yamaha. Oricum idea ar fi : daca dau un ban sa iau ceva cu renume . La noi firma se plateste si se cere mai mult decat calitatea si noi trebuie sa ne adaptam ca doar vrem sa facem si bani .

bafta !

din ce vrei tu mai sus
categoric castiga Dynacord.

Sus

MesajScris: Vin Dec 10, 2010 8:32 pm 
Neconectat
User

Din pacate cam Dynacord castiga .
Acuma m-am uitat la clasa Mg de la yamaha si am vazut ca au compresor pe voce si preturile sunt destul de mici ; acum nustiu cum or sta la efecte ca nu s asa de laudate la capitolul acesta

Sus

MesajScris: Vin Dec 10, 2010 8:42 pm 
Neconectat
User

daca tu crezi ca acele compresoare fac ceva te inseli. alea sunt niste prostii puse sa compenseze headroom-ul slab al seriei MG . am avut si stiu ce inseamna sa-ti tipe unu in microfon pe un Mg sau mai rau pe seria emx.
la dyna treaba e simpla chiar daca limiteaza canalul (adica e rosu) nu prea se simte .
efectele sunt ok la yamaha dar ce faci cu restul.
daca erau asa de bune mix yamaha aveau toti manelistii .dar daca tipi in el si el charaie ce faci?

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 12:54 am 
Neconectat

seria MG este foarte OK daca ai putina grija

eu am un Yamaha MG24/14FX in inventar si sunt multumit de el (este varianta fara compresoare incorporate)
nu am observat problema cu distorsiunile pe intrare

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 1:49 am 
Neconectat
User

bun deci atunci ce mixer are compresoare calumea Dynacordul? S-au trebuie sa-mi iau un mixe si un compresor separat ?

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 2:26 am 
Neconectat
User

Eu zic sa treci direct la Allen & Heath care este cu mult peste Dynacord. Am si yamaha, insa cam lasa de dorit calitatea sunetului, poate seriile mai performante suna mai bine de la yamaha. Sunetul de la Dyana = multe medii, inalte spalacite, lipsa curatenie din sunet. Ia-ti un A&H si-ti spun sincer, vei fi uimit de calitatea sunetului.

P.S. - am avut si Dyna si Yamaha (mixere bune) insa nici unul nu se ridica la nivelul unui A&H. Poti merge si pe Soundcraft pe care nu le pot recomanda pt ca nu le-am avut pe mana insa am auzit numai lucruri bune la adresa lor.
In 500 de E cred ca te incadrezi sa achizitionezi un Allen & Heath PA 12 nou, insa mai bine cauti un PA12CP second (7-800 E) cu amplificare, iti tragi 2 boxe cu potential si n-ai treaba. Eu cu asa ceva tin chefuri pana-n 200 de pers. La majorate, unde se merge mult pe muzica cu mai mult bas, toata smecheria e sa prinzi un colt cu o boxa si te-ai scos, ai bas de nu-ti vine sa crezi. Uita-te pe fisa tehnica la ce ti-am propus, ca mixerul are multe chestii faine ex: daca iei un bas dupa tine nu-ti mai trebe cross, are mixerul, iar satelitii ii scoti de pe 1 canal cu high-pass... eq-ul parametric te ajuta enorm de mult la eliminarea frecventzelor "urate" in anumite sali.....

Ultima oară modificat de ionut padureanu pe Sâm Dec 11, 2010 2:37 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 2:34 am 
Neconectat

gabi_fundacescu scrie:
bun deci atunci ce mixer are compresoare calumea Dynacordul? S-au trebuie sa-mi iau un mixe si un compresor separat ?

prefer intotdeauna un outboard

solutiile "all in one" sunt in general de compromis...

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 2:39 am 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
gabi_fundacescu scrie:

Mircea, in fond si la urma urmei degetele noastre sunt cel mai bun compresor :). Microfonii si alte buguri nu poti avea decat din cauza pozitionarii proaste a boxelor

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 5:14 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Functia de la Dynacord PowerMate numita Voice Filter este de fapt un filtru Loudness , nimic mai mult , uita-te la sectiunea manuale de service la scheme de mixere cu putere incorporata si vei vedea tot , inclusiv graficul cu celebra curba Loudness ! La anumite microfoane , ar putea fi justificata folosirea functiei.....

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 10:18 am 
Neconectat

ionutz88 scrie:
Mircea Bartic scrie:
gabi_fundacescu scrie:

Mircea, in fond si la urma urmei degetele noastre sunt cel mai bun compresor :). Microfonii si alte buguri nu poti avea decat din cauza pozitionarii proaste a boxelor

una dintre cele mai importante surse de microfonii sunt si boxele neliniare :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 1:08 pm 
Neconectat
User

Salutare !

Cea ce ma intereseaza pe mine este ca, atunci cand am 3 microfoane date la public pentru petreceri gen Karaoke si inafara de cantat se tipa, urla, chiuie, fluiera in ele, de stau clipurile aprinse la maxim, sa nu mi se arda boxele.
Am inteles ca pentru acest lucru microfoanele trebuie trecute printr-un compresor , care elimina unele frecvente , si in momentul in care se tipa sau fluiera in microfon nu te mai auzi in boxe.

Pana la urma exista mixere care sa aiba aceasta functie ?

Sus

MesajScris: Sâm Dec 11, 2010 1:17 pm 
Neconectat

compresorul nu elimina frecvente, el modifica vrafurile din programul muzical, adica le aduce mai aproape de media semnalului , pe tine te poate ajuta pentru ca va limita nivelul cand cineva va urla in microfon ca apucatul

poate fi util in compensarea microfoniilor insa un compresor e ca si paracetamolul
doar trateaza simptomul , nu elimina cauza.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2