nexus3 scrie:
arata bine Leco, spor in continuare
pana unde vrei sa fortezi jucarioara?
Mircea, ideea este sa alimentez astfel incit sa am 100-110V RMS pe iesire/ 4 ohm sau 90-100V RMS/iesire/2 ohm, adica undeva la 3Kw/4 ohm, nu's greu de obtinut.Dr007 scrie:
Cred ca exista o singura limita si aia se cheama cand face montajul "POC"
Bineinteles, urmate de efecte vizuale si sonore(arc electric, bubuitura si fum)

O siguranta de 16-20A pe alimentare, in caz de deces al mosfetilor,ma scapa de artificii si zgomote nedorite, cedeaza si ea, si asta e, desfac 4 suruburi, pun alti tranzistori, recalculez, si trec si de acel prag.mix scrie:
IRS-urile care sunt speciale pentru clasa D nu pot suporta decat un curent de 1A si am inteles ca nu poate tine mai mult de o singura pereche de tranzistori. Exista unul IR2010 care are 3A dar nu se gaeste la noi(am cautat pe toate site-urile). Ca tranzistori m-am gandit si eu tot la IRFP4227. Mai am un topic pe elforum dar nimeni nu prea s-a dat la class D. La montajul tau ai folosit alimentare diferentiala? Presupun ca iesirea este in punte. Niste detalii cum ar fi o schema(sau ai folosit-o pe cea din catalog?), constructia bobinelor, PWM-ul folosit (pe montaj nu vad decat cele 2 IR2110). Astea doar de inspiratie pentru ca imi place si mie sa imi pun mintea la contributie.
IRS-urile alea sint pt ceva de ordinul 500W/4 ohm, de aia nici nu m-am incurcat cu ele...
Ideea este ca pot comanda etajul de iesire cu optocuplor rapid (10Mb/sec) si driver specializat capabil de 9A peak curent (TC4422), insa deocamdata vreau sa vad ce scot din un rind de mosfeturi drived by IR2110.
Pe urma daca nu sint multumit, aplic metoda descrisa sus, care garantat imi va permite sa pun si 4 mosfeti in paralel pt impedante mici sub 2 ohm, eu zic ca, cu 2-3 buc de IRFP4227 merg fara probleme cu sarcina de 1 ohm, si faceti voi calcul la 1 ohm/80Vrms/iesire sa zicem, ce putere ar fi.
Atunci totul va sta in sursa de alimentare si bobinele de la iesire.FuBu scrie:
Cu ceva teste si mici upgraduri o sa vedem in curand si o cutie cu Leco scris pe ea

. Mie imi place e ca in "Frankenstein Leco"... Numai sa ne promiti ca o sa fie fara foc de artificii

Promit ca fara fireworks! si, asta este si ideea sa scot prototipuri pe piatza, bass only, cu putere RMS reala sustinuta, nu burst-uri AKA Powersoft, prefer sa zic ca are 1X2000W rms/4 ohm sau unde oi ajunge, insa putere sustinuta!
IR2110 gasesc cite vreau pe comanda, practic cu IR2110 jonglez mosfetii.
Acum avantajul este din ce in ce mai mare, pt ca producatorii principali de mosfeturi, in spetza IR Semiconductors , Fairchild , On Semiconductor, IXYS, au scos N-Mosfeturi cu capacitate de poarta din ce in ce mai mica,

la tensiuni si curenti din ce in ce mai mari

si sint din ce in ce mai accesibili!
Nu mai este nevoie de x mosfeti in paralel ca sa suplinesti curentul necesar, si ca atare trebuiesc drivere normale pt ele.
Astazi incerc sa pun IRFP260N, pe un radiator mai maricel, tot fanless, si sa ajung pina pe la 160Vcc alimentare, nediferentiala, si DA, topologia mea este in fullbridge, tocmai pt a nu folosi tensiuni prea mari!
Revin mai incolo cu rezultate.