The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 12, 2025 10:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 9:14 pm 
Neconectat
User

din parametri eu as zice ca wn18 il bate pe c15 din toate punctele de vedere(spl maxim, bas jos, eficienta,pret), mai putin volumul cutiei.
C15 n-am auzit asa ca nu pot spune nimic sigur, dar wn18 e super, mai ales la pretul sau mic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 9:28 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
din parametri eu as zice ca wn18 il bate pe c15 din toate punctele de vedere(spl maxim, bas jos, eficienta,pret), mai putin volumul cutiei.

nu ma dau mare cunoscator.. intr-adevar e Fs-u mai jos dar Qts-u sunt cam la fel, BL-ul doar putin mai mare la WN, bobina mai mica la WN, din PDF spl mai mic la WN deci datorita puterii mai mari si SPL-ul la puterea maxima va fi mai mare la C15, plus xmax-u. unde gresesc? care parametrii sunt esentiali cand se vorbeste de un subwoofer.
pacat ca e asa de scump. 750 lei sincer mi se par mult prea mult pt. 15" :roll: avand in vedere ca mai pui un milion si iai aproape orice dif P.A. de 18".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 9:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

750 RON nu e mult pentru un difuzor atat de avansat tehnologic

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 9:51 pm 
Neconectat
User

diferenta de putere nu e semnificativa.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 3:02 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:24 am 
Sharky scrie:
diferenta de putere nu e semnificativa.
Xmax impreuna cu Sd pastreaza cam aceeasi proportie la ambele.
Fs e mai jos la WN, Q acelasi la ambele=>wn va merge ceva mai jos.
C-ul are Vas mai mic, iese incinta mai compacta, dar tot din acest motiv ii scade si eficienta.

Oricum eu vb doar despre parametri, nu am vazut cum merge c15 ca sa pot compara.
Sigur sunt useri care le-au auzit pe amandoua modelele la treaba, ei ne vor spune mai exact cum sta treaba.

Pretul e mare pt ca difuzorul asta vrea sa impace si capra si varza.
Trebuie sa scoata si bas jos si medii calumea, lucru greu de facut cu bani putini. Mai lipsea sa cerem de la el si eficienta mare. :lol:

Later edit: (a 2-a oara :oops: )
Nu te uita la BL daca nu te uiti si la Re, fs si mms, si astea influenteaza eficienta difuzorului si precizia sa. De fapt din parametrii aia deduci Qes.
Te uiti si tu sa aiba un Q cat mai mic, dat atentie ca daca e prea mic apoi in apropierea rezonantei incepe sa dea chix cu basul. Sau cel mai bine iei un simulator si iti faci o idee de ce poate diful.

Sharky zi si mie te rog daca ar fi diferenta mare de bass la doua difuri:sa zicem doua incinte identice si doua wn18.Dar unul din difuri sa zicem ca ,coboara la 35 si al doialea la30.

Ar fi o diferenta semnificativa sau nu?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:29 am 
Neconectat

nu vad rostul sa cobori la 30, nici macar la 35, 99% din muzica inregistrata nu mai are continut sub 40Hz

e taiat tot la masterizare

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:34 am 
nexus3 scrie:
nu vad rostul sa cobori la 30, nici macar la 35, 99% din muzica inregistrata nu mai are continut sub 40Hz

Eram doar curios

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:47 am 
Parakiosu2 scrie:
nexus3 scrie:

Eram doar curios

Adica vrei sa spui ca daca dau basul blana la mixer nu afecteza wn15r-ul? :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:07 am 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:
Sharky zi si mie te rog daca ar fi diferenta mare de bass la doua difuri:sa zicem doua incinte identice si doua wn18.Dar unul din difuri sa zicem ca ,coboara la 35 si al doialea la30.

Ar fi o diferenta semnificativa sau nu?

Chiar numai 35-30Hz nu cred ca simti ceva diferenta, dar depinde aici si de felul in care suna incinta si multi alti factori care nu i-am mai pastrat.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 3:03 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:08 am 
bine, iti dai seama ca nu poti insista pe bass la wn15S. Difuzorul e pt satelit, fullrange.

In cutiile astea de la DNA am observat o cursa foarte mica la wn15s si kick-ul mai pronuntat fata de dulapurile ce le-am avut inainte. Nu coboara la fel ca si in dulapuri, dar eu nu sunt obsedat supa subbas asa ca imi convine foarte mult. Ma bate gandul vara asta la inca 2 garnituri 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:18 am 
Neconectat

cred ca ai aceleasi gusturi ca si mine

group delay =) spre 0 si Kick cat mai puternic (cu orice pret) :lol:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:19 am 
adircf scrie:
bine, iti dai seama ca nu poti insista pe bass la wn15S. Difuzorul e pt satelit, fullrange.

In cutiile astea de la DNA am observat o cursa foarte mica la wn15s si kick-ul mai pronuntat fata de dulapurile ce le-am avut inainte. Nu coboara la fel ca si in dulapuri, dar eu nu sunt obsedat supa subbas asa ca imi convine foarte mult. Ma bate gandul vara asta la inca 2 garnituri 8)

Sharky normal ca ma opresc nu la rosu ci inainte de rosu

Mie imi place kick-ul ca daia am si taiat din porturi la sub-uri (11cm)sa am si ceva kick.Dar la anumite melodii e basul acela-nu neaparat mai jos dar mai lung-gen akon don`t matter sau smack that.Pe ala il iubesc cand se zbarleste pasarica la fete si sar sarmalele de pe masa.

Basuri din acelea de erau in JUNGLE -lung si la o frecventa foarte joasa
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOm :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:21 am 
Neconectat
User

Sorry de offtopic , dar , parakiosule ai facut planarele? :o ceva poze? 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:26 am 
nexus3 scrie:
cred ca ai aceleasi gusturi ca si mine

group delay =) spre 0 si Kick cat mai puternic (cu orice pret) :lol:

Inca nu ti-ai dat seama? :wink:

Decat 2 basi cu wn18s, ma bine inca 2 garnituri cum am :wink: .

Imi place subbasul dar la aplicatiile pe care le fac, e destul ce bas am si sa fim seriosi... intr-o sala medie, amandoua boxele urcate pe stative... sa nu-mi spuna nimeni ca nu vibreaza ceva geamuri, usi, plafonul de scart...etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 12:02 pm 
Neconectat
User

Un wn18 te scutura mai tare intre 60-100Hz decat un wn15. Atata ca cu wn15-le ai si armonicile care dau agresivitate sunetului.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2