The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 7:21 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 9:08 am 
Neconectat
User

Corect, pid are dreptate, superdioda se monteaza in punctul cel mai fierbinte al radiatorului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 12:42 pm 
eu unde pun superdioda la acet ipa400?? :evil: sunt 2 radiatoare separate ,,pe canal ..(de 4/amp)
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 3:41 pm 
Neconectat
User

Daca ai 2 radiatoare separate e discutabila treaba

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:48 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 3:44 pm 
Neconectat
User

saluatari

explicatimi si mie pls ce rol are super dioda si dc trebe langa finali montata....

cu respect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 3:55 pm 
nu prea inteleg cum e cu "ambalatu termic"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 5:50 pm 
Neconectat
User

Superdioda e o sursa de tensiune care e si ea influentata de temperatura.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:42 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 6:01 pm 
Neconectat
User

acum am inteles si io problema super diodei numai ca sincer miar venif nasol sa pun superdioda langa finalul cu cel mai mare (nus imperecheati finalii) bias o voi monta undeva intre finali daca nu la capatul celalt de radiator unde e mai scurt... asica cat mai aproape de finali sau as putea pune superdioda pe bucata aia de aluminiu cu care am fixat finalii...

cu respect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 7:48 pm 
IO LE-AM Pus asa de la inkeput
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 12, 2006 9:44 pm 
Neconectat
User

ideea era ca mai bine ai pune toti finalii tip n pe un radiator si ceilalti tip p pe celalt sau foloseste unul singur si mai monteaza un ventilator am vazut sit in care pe 20 de cm de radiator au fost montati totii finalii pt ipa 400 stereo deci 14 finali pe 20 cm ... acum faci cum vrei fa probe si vei vedea cum se comporta amplific

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 15, 2006 7:31 pm 
Neconectat
User

tranzistorul de superdioda se pune pe tranzistorul pe care tensiunea adica cei 18 mv masurata pe rezistenta de putere este mai mare pentru ca nu o sa fie aceiasi tensiune egala pe toate rezistentele de putere aceasta va fi limitata pe toti trannzistori daca se pune pe ala care are valoarea mai mare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 23, 2006 11:22 am 
Neconectat
User

saluatari

imi putetzi spune si mie daca as putea monta 2 punti pe un singur radiator? din cate am obs carcasa de aluminiu a puntii nu are nici o legatura cu vun piciorus .... acu cine stie pls help

cu respect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 23, 2006 11:58 am 
Neconectat
User

da, fara probleme. carcasa puntii nu e legata electric la nimic. doar puntile auto sau unele trifazate au carcasa conectata electric

in DIY, de obicei puntile se monteaza chiar pe tabla carcasei, pt. clasa B/AB e suficient.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 29, 2006 4:11 pm 
Neconectat
User

ionut burlacu scrie:
sal nu cred ca mai inteles/.... deci traful e la 2,5kw si sincer nu cred ca o singura punte ar tine tot curentul... tocmai de aia tre sa pun 2 punti... e vb de ipa 800 stereo nu mono[Imagine]
cam asta e schema pe care o voi incerca, pana acum nu am gasit nici o schema cu o singura punte... (scuze pt contradictie) pana acum am incercat schema cea din pdf cu av800 care nu da nici un rezultat ci numai probleme

cu stima ionut burlacu[/img]

Am vazut in schema sursei ca la un moment dat apar +135v si -135v? De unde, ca parca acolo e un traf de 2x6v. Lamuriti si pentru mine misterul, va rog. Multumesc

JAzzz

Ca sa nu ma abat de la subiect, nu mai deschid un alt topic>
Multumesc shambala, nu vazusem ca ramurile de +/-130v sunt legate la alea care ies din trafu de 6v.

Ultima oară modificat de jazzz pe Dum Oct 01, 2006 12:14 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 29, 2006 8:55 pm 
Neconectat
User

Acolo sunt 3 trafuri, unul de 2 x 90Vca, altul de 2 x 6Vca si altul de 10Vca.
Cei 135Vcc provin din 127Vcc (= 90Vca x radical 2), la care se aduna 8Vcc (6Vca x radical 2).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 07, 2006 11:27 pm 
Neconectat
User

salutari

am reusit in cele din urma sa rezolv treaba cu ampliful in curand voi pune si nijte foto... pe forum numai ca e o mica problema cu intrarea.,.,. io am verificat potentiometrele pe un cd-player si totul k... acum dupa ce am facut ceva verificari pe calc cand dau la volum mic adik mic de tot sa n u se auda nik se aude totusi muzica dc oare?

asa..... ceea ce cred io:

(am facut din intare balansata nebalansata am pus intarea - (adik cea caruia ii corespunde c15) la masa)

mentionez faptul ca carcasa nu e legata la masa (asta pt ca inca nush exact cum se face legarea la masa a carcasei kiturilor etc...)

acum cine stie... nu am nici un fel de "imbunatatiri la amplific "
preu filtru sau alte minuni nik montat

iti sunt recunoscator pt ajutor cu respect ionut

ps mati putea ajuta cu o schema de protectii dc pt ipa mea?
ps acea schema e postata doar pt a se vedea conectarea puntilor intre ele nu are nici o legatura cu ipa 800 e de la un amplif de 1200 w ipa e la + - 90 v

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2