The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 6:22 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Majorat 15.01.2011
MesajScris: Lun Ian 17, 2011 8:43 pm 
Neconectat
User

Un majorat de aproximativ 50 persoane, iar sarbatorita este dansatoare de performanta (dansuri de societate). Nu s-a dansat exagerat de mult, chiar destul de putin, dar a fost lejer. Oamenii s-au simtit bine in general, nu am avut comentarii si a fost chiar mai ok decat ma asteptam, tinand cont ca e al doilea majorat la care sonorizez in toata cariera mea.
Echipamentele folosite au fost asa:
Fidek FPA 12G
BT CS2500
Behringer DCX2496
Mixer BT
Akg WMS40 single set
Behringer BCD2000
2 laptop-uri, unul se vede in poze fara monitorul original care era de back-up
2 BPH-uri cu EW18HN
2 FR-uri cu E15-350N+Comp50

2 American Dj Quad Gem DMX
1 Laser chinezesc multipunct
1 Strobo BT 1500W
1 Masina de fum Stairville SF1000, Care a facut figuri de la inceputul majoratului, iar inainte la probe a mers, iar astazi am desfacut-o bucatele si merge perfect. Probabil e un contact imperfect pe undeva, dar data viitoare daca mai face, o rezolv cumva.

Sunetul a fost excelent din punctul tuturor de vedere, nu doar al meu. Este al doilea eveniment cand sunt multumit de bph-uri. Deci 2 din 15 pot spune. Fidek-ul are o putere mult prea mare pt doar 2 BPH-uri, iar in prima jumatate de ora, patronul restaurantului a trimis un ospatar sa dau bass-ul mai incet ca i-a cazut un tablou in birou :lol:

Pictures:
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

http://tinypic.com/view.php?pic=swboyo&s=7

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si nu in ultimul rand Eu si sarbatorita...
Imagine

Deja m-au recomandat si la altii...

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului: Re: Majorat 15.01.2011
MesajScris: Lun Ian 17, 2011 9:23 pm 
Neconectat
User

La mai multe... data viitoare pune mai multe poze cu echipamentul 8)

Sus

MesajScris: Lun Ian 17, 2011 9:42 pm 
Neconectat
User

Eh...Mersi. Pozele le-am facut asa pe fuga....

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Lun Ian 17, 2011 10:12 pm 
Neconectat
User

cu ce ai facut poze,ca sunt f ok.

Sus

MesajScris: Lun Ian 17, 2011 10:29 pm 
Neconectat
User

Nikon D90 ... La majoritatea pozelor a fost folosit si blitz-ul de aceea nu ies in evidenta luminile.
Am asigurat si foto-video aici

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Lun Ian 17, 2011 10:39 pm 
Neconectat
User

f ok aparatul,si eu visez la unul de o vreme.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2011 8:38 pm 
Neconectat
User

si eu am tot D90. Uite cum poti sa faci poza folosind blitzul si sa prinzi si luminile din sala..
Pozele sunt needitate, sunt brute.
Imagine
Imagine

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 8:19 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

incearca pe un D90 urmatoarele setari cu un 50mm f:1.4 sau 1.8 prime

Mod manual, measure pe area, AF-continuu, VR - ON, focalizare automata - ON, shutter speed: 1/120, diafragma 1,8mm, ISO 800, compensare expunere +1, WB pe auto, blitz off.
Daca vrei faci si braketing si vezi ce iese. Daca iti place, poti sa faci si un HDR in PS :), dar in cazul asta dezactivezi noise corection (nu mai stiu exact cum se numeste in meniu, si pui ISO 600).

Mai adaugi putin fum pe langa acele lasere ... si lasa magia sa apara pe ecranul DSLR-ului :)
PS: daca ies pozele prea intunecoase la 1/120, mai scazi la 100 sau 80 (nu stiu ce cantitate de lumina ai de la lasere pe captor).

***Stefanev***

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 9:17 am 
Neconectat
User

Stefanev nu sunt deloc de acord cu setarile tale :)
ca sa prinzi cat mai multa lumina, trebuie sa ai un shutter speed de aprox 1/10 , 1/20.... depinde( bine.. nu am obiectiv cu F1.8 ci folosesc F3.5- am 18-105VR ).Iarasi, AF-ul.. de ce pe C ( Continous ) ?? Daca e intuneric , NU POTI FOCUSA ! Iarasi, daca faci poza inspre lumina, nici o sansa sa focusezi.
Nu cred ca ai nevoie neaparat de un obiectiv luminos ( F1.8 ) ca sa tragi asa poze... Tine de indemanarea ta mai mult, sa simti aparatul.

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 9:55 am 
Neconectat
User

Nu sunt prea expert in fotografie ca nu am avut timp sa ma ocup prea mult, in plus desi cu aparatul ala fac de vreo 2 ani poze la nunti, nu e al meu personal. La inceput il foloseam strict pe auto, dar acum altfel stau treburile. Doar focalizarea mai e pe auto acum. Blitz-ul e SB900 si sincer oboseste cam repede. Nu prea ai ce face poze multe simultan ca numai te incurca dupaia :lol: ....

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 1:02 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Fechete Ionut scrie:
Stefanev nu sunt deloc de acord cu setarile tale :)
ca sa prinzi cat mai multa lumina, trebuie sa ai un shutter speed de aprox 1/10 , 1/20.... depinde( bine.. nu am obiectiv cu F1.8 ci folosesc F3.5- am 18-105VR ).Iarasi, AF-ul.. de ce pe C ( Continous ) ?? Daca e intuneric , NU POTI FOCUSA ! Iarasi, daca faci poza inspre lumina, nici o sansa sa focusezi.
Nu cred ca ai nevoie neaparat de un obiectiv luminos ( F1.8 ) ca sa tragi asa poze... Tine de indemanarea ta mai mult, sa simti aparatul.

cred ca stii ce inseamna 1/10 sau 1/20 la o poza cu subiect in miscare si conditii de iluminare slaba. Ideea e sa iti iasa subiectul clar, daca danseaza nu scoti tu imagine statica nici daca stai in cap :))
Cred ca stii putina teorie din arta foto, daca folosesti un obiectiv cu f3,5 - 4,5mm ti se schimba diafragma minima in functie de zoom. Dar luam in cele mai bune situatii, ai diafragma 3,5mm. Eee incearca tu sa faci o poza cu F3,5mm cu shutter 1/10 la cineva care danseaza si spune-mi ce iese. Iti spun eu ... laserele ies bine daca nu misti mana sau folosesti trepied, in schimb subiectul nu vezi nimic decat conturul omului in blur. Tocmai de asta se folosesc obiectivele luminoase in conditii de iluminare slaba. Folosesc pe aparatul meu obiectiv 50mm f:1,4 si am experimentat, de asta si recomand :) pana in 1/30 cu siguranta iti iese poza miscata in conditiile in care folosesti 18-105 cu f3,5, chiar daca folosesti VR ON.
AF-C e util cand subiectul e in miscare, obiectivul fiind luminos, nu va avea probleme de focusare, iar prin folosirea timpului mai scurt nu vei distruge efectul, ba chiar il accentuezi.

***Stefanev***

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 1:27 pm 
Neconectat
User

man, ai vazut pozele de mai sus ? nu se distinge subiectul in poza ?
cea mai multa informatie in poza e captata atunci cand e lumina ! si lumina, eu o dictez cu blitzul. Nu o sa ai cum focusa cu AF-C pe intuneric ( nu ai contrast ). Cand in sala e intuneric si doar luminile mele merg si se face ca se sting datorita pasajelor din piesa, nu o sa poti fucusa. La un timp care zici tu, de 1/100, ii prea rapid ca sa poata capta lumina din sala de la lumini.
Tu zci de F-uri micute, da. LA fiecare stop de F castigi un stop la shutter speed. La fiecare ISO crescut cu un stop, castigi un stop la shutter speed. VR-ul te ajuta vreo 2-3 stopuri.. da ideea nu e sa trag cu timp de 1/4000 ci sa trag cu timp mare de expunere 1/10, 1/30, pentru ca folosesc blitzul in sincronizare 1/60.
Stiu ca in timpul zilei, daca pui 1/10, s-ar putea ca poza chiar sa fie arsa sa nu mai vorbim de miscata... dar cand faci intr-o sala intunecoasa, si vrei sa bagi efecte, fara timp scurt de expunere nu faci nimic spectaculos.

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 2:15 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

tot ce am spus eu a fost pentru eliminarea blitzului din ecuatie. Normal, daca folosesti blitzul iti permiti sa folosesti si timpuri de expunere mai mici. Stiu teoria cu treptele si raportul dintre shutter, diafragma si ISO. Eu prefer sa scad f-ul in majoritatea situatiilor si sa castig trepte de lumina prin asta decat sa folosesc blitzul. Totusi daca te uiti atent la a doua poza postata de tine, cel din prim plan in partea dreapta a imaginii, are blur :) (asta numai ca sa fiu carcotas).

Bine, fiecare este cu stilul sau, am si blitz separat dar il folosesc numai cand se cere. Un exemplu prin care strici tot efectul cu blitzul este poza a doua. Nu e niciun layer in Photoshop.

PS: imi cer scuze pentru offtopic, daca autorul topicului considera ca suntem pe alaturi, il rog sa-mi dea un PM si voi da split la topic :)

In prima poza e un exemplu ca poti obtine multe detalii si fara blitz si viteza de declansare mai mari de 1/20. La cat de repede misca mainile olarul, iesea blur total :)

Fişiere ataşate:
DSC_0182.jpg
DSC_0182.jpg [ 184.72 KiB | Vizualizat de 6555 ori ]
DSC_0917.jpg
DSC_0917.jpg [ 205.21 KiB | Vizualizat de 6556 ori ]

***Stefanev***
Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 2:58 pm 
Neconectat
User

da, are blur pt ca am avut timpul de expunere prea micut acolo. nu ma uit acuma in exif, dar cred ca era 1/5 ... Prea multa lumina in poza. Normal ca daca nu folosesti blitz, clar iese cu blur. In mod normal ar fi o formula aici.. factorul de crop al senzorului ( 1.5 aprox la Nikon ) x distanta focala....
pentru 30mm spre ex... 1,5 x 30 = 40.5 deci ar trebui sa ai shutterul pe minim 1/40...Da-ti seama ce se intampla la 300mm.. fara VR ( nikon ) sau IS ( canon ) :D, mai ales daca nu ai un obiectiv luminos...
Cred ca o fost o neinteelegere adineaori in sensul ca tu ai crezut ca eu zic fara blitz.. iar eu de la inceput m-am referit la poze cu blitzul declansat. E ok ba...

Sus

MesajScris: Joi Ian 20, 2011 3:00 pm 
Neconectat
User

acum ceva vreme ma batea si pe mine un gand sa-mi iau o camera foto mai smechera .... asa doar de pasiune, dar dupa ce am citit pe aici, mai bine imi iau guma topitoare :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2