The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 12:14 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:09 pm 
Neconectat
User

eu sunt de acord...ai cam dat definitia lungimii de unda.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:24 pm 
Neconectat
User

Eu ma gandesc sa il fac din pal da doar nu este o incinta inchisa
si sa fac un baffle impaturit, iar intrebarea este cam are e limita la care devine un rezonator. Si mai trebuie aproximata aria mica prin care se strecoara sunetul. intr-o masura trebuie evitata o viteza prea mare a aerului. Cred ca 4 metri ar fi suficienti cam 2 de o parte si de alta.
e posibil sa fie prea mult si atat. Presupun ca un rezonator apare atunci cand aerul din capatul tubului nu are timp sa revina la noua crestere de presiune sau scadere de presiune din celalalt capat in distant temporala a unei jumatati dintr-un ciclu al unui trasducer.(distanta masurata in ms dintre doua zone de presiune zero)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

mircea am si eu o intrebare.. ai amplificator care sa scoata de la 0 la 30hz? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

am facut o statistica ai am constatat ca lungimea a unui port la o anumita frecventa de acordaj depinde aproape 100% de suprafata radianta a membranei de volumul incintei si de aria portului, mai putin de ceilalti parametri ai difuzorului care influenteaza eficinta dif si liniaritatea acestuia

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:57 pm 
Neconectat
User

pai am un tda 7294 care l-am pus la motorul servo de 4 ohm si se misca si la 5 hz, nush daca este vre-o atenuare, tre sa vad un grafic al amp.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 10:01 pm 
Neconectat
User

mircea scrie:
pai am un tda 7294 care l-am pus la motorul servo de 4 ohm si se misca si la 5 hz, nush daca este vre-o atenuare, tre sa vad un grafic al amp.

nu stiu unde ai vazut tu 7294 sa coboare la 5hz :roll: , rasounsul un frecventa a tda7294 este 20hz-20khz....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 10:04 pm 
Neconectat
User

pai el oricum coboara, dar poate fi foarte infidel si neliniar.
daca e nevoie o sa il iau alt amplificator pe 4 ohm. Ce imi reomandati pana la 100W si sa nu fie prea scump?!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 10:15 pm 
Neconectat
User

Phantom scrie:
mircea am si eu o intrebare.. ai amplificator care sa scoata de la 0 la 30hz? :roll:

In practica se limiteaza frecventele ca sa nu stricam difurile

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 11:07 pm 
mircea eu zic sa iti faci un amp pe mos-fet

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 01, 2006 3:14 pm 
Neconectat
User

am simulat o incinta vented cu dif de 15" si am aproximat volumul la 1l
iar portul un tub cu raza de 15cm si 400cm lungime.
Din cate am vazut frecventa de rezonanta a incintei tinde sa fie peste 130hz chiar peste 200hz(nu va afecta sunetul).
La aceasta lungime de 400-500cm frecventa de rolloff ar fi de 20hz, dar
volumul de aer capabil sa fie miscat creste intr-o anumita masura dei teoretic e posibil ca intr-o incinta de 100l sa poti cobora liniarsub10hz.
E posibil asa ceva? Daca e o exagerare ce alta obtiune am sau la ce rezultate sa ma astept cu modelul de mai sus?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 6:47 pm 
Neconectat
User

Va rog daca a mai facut cineva o asemenea incinta si anume. un tub cu aria unui cer cu R=15cm si lung de 400cm, a carui frecventa de rezonanta este peste 135hz. Ce s-a r intampla cu un dif obisnuit intr-o astfel de incinta? Exista o metoda speciala a constructie incintei cu aria usor crescand etc. ? pls help me. Care este frecventa de taiere a unui astfel de baffle cu a carui raza ar vni de 400cm? eu am calculat o lungime de unda maxima de16m. Astept opinii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 7:34 pm 
Neconectat
User

Nu-mi zice nimeni daca merge incinta propusa de mine?
Pana atunci, am testat motorul servo si merge chiar si la 75-85hz, e posibil ca aceasta incinta sa fie un tip de horn sau n-are nici o treaba mai mult ca sigur.Pot sa montez trasducerul la mijlocul tunelului de 400cm sau nu are rost si mai pot aparea fenomene inpredictibile din cauza efectului dintr-o incinta bandpass? Daca o sa-mi iasa destul de precis mecanismul poate merge folosit pana la 80hz. O sa postez in curand un plan al proiectului daca intereseaza pe cineva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 10:17 pm 
Neconectat
User

Dar totusi nu stiu unde ai tu loc sa tii un open baffle de 400cm :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 06, 2006 11:28 pm 
Neconectat
User

Eu ma gandeam la un fel de tub cu sectiunea minima un cerc cu R=15cm sau un patrat cu latura de 25cm
iar ca lungime 400cm. Am simulat o incinta bassreflex cu volumul incintei
aproximativ 0 l cu un difuzor de 12-15" si mi-a dat o freventa de rezonanta peste 135hz ce ar insemna ca nu influenteaza sunetul sub acea frecventa.

Va rog sa-mi confirmati daca aceasta idee este o aberatie, sau daca intreadevar e posibil ca in intr-un baffel impaturit in 100 de l sa coboare
sub 15hz liniar!?!? Adica este echivalent un disc cu raza de 400cm cu un tub cu lungimea de 400cm sau va avea un efect injumatarit(va fi echivalent cu un baffel cu raza doar de 200cm), in sensul ca va conta si distanta dintre capatul tubului si mediul in care radiaza trasducerul :idea: ?

Astept confirmarea. :?
Nu stiu cand termin acest proiect pentru ca am avut probleme cu gasirea unui mester de mecanica fina.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 11, 2006 1:25 pm 
Neconectat
User

aproape am terminat sistemul de sustinere si trebie sa testez motorul, voi posta niste poze. stie cineva cam cum ar arata o incinta transmision line? Care este rostul la scaderea ariei in sectiuen spre iesire? Poate fi si constanta acea arie? Eu ma gandeam la ceva de genul:
o arie constanta de 30*15cm la o lungime de400cm. Aproape 180l in volum.
Are cineva cunostinte despre acest fel de incinta sa ma indrume?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2