The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 11:32 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 08, 2006 8:11 pm 
Neconectat
User

in principiu problema ta provine de la potentiometre, incearca sa le schimbi, daca ai doua si ambele se manifesta identic, schimba modelul, si masa e foarte simplu de oriunde din montaj, eu as merge de langa firul care vine de la transformator, il duci la carcasa (sper sa ma fi exprimat bine)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 08, 2006 9:02 pm 
Neconectat
User

salut sa inteleg ca problema ar putres fi datorita potentiometrelor... io am de 50 k ar trebui sa incerc ceva mai mare ... adik cu r mai mare... ?

si inca ceva masa u te referi sa o pun de la priza mediana la carcasa? si cu cea care vine de la retzea tot la carcasa o leg?

cu respect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 12:44 am 
Neconectat
User

cu masa ai inteles, cu potentiometrele nuprea....., ma refeream ca in momentul in care tu dai volumul la zero, potentiometrul nu se pune pe zero ohmi, si mai permite sa treaca ceva semnal, impedanta e buna 50k

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 3:01 pm 
Neconectat
User

salut
am inteles ideea problema e ca masurandul el are 0 ohmi si totusi nu inchide.. ma gandesc ca poate e din cauza faptului ca io am pus intarea - la masa... av800 avand intare balansata.. sai inca ceva la cd-player nu se mai aude nik numai la calc apare fenomenul asta. voi face niuste masuratori sa vad cum inchide in circuit potentiometrul ... si dupa care voi reveni ..

cu repect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 6:22 pm 
Neconectat
User

eu am avut (si inca mai am ) ceva probleme cu masa la ipa400
masa de la traf am legat-o la carcasa si firul de impamantare e tot la carcasa
daca pun in priza cu calculatorul intr-o priza cu impamantare (carcasa de la calculator totuna cu carcasa-masa de la amplificator) bazaie cam nasol... probabil vre-o bucla de masa in care se amplifica 50Hz frecventza retelei
deci nu stiu daca e bine ca masa montajului sa fie legata de carcasa....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 6:31 pm 
Neconectat
User

eu am ipa 400 cu masa la carcasa si nu are zgomot de fond, in schimb la mine la club e curent trifazic, amplificatoarele sunt toate brand made unele sunt ecler si altele sunt T-amp, merg foarte bine, pentru a nu pierde semnal pe cablu de iesire am ales sa pun fiecare amplificator in incaperea deservita, probleme ar fi doar cand le pun pe faza diferite, bazaie de te omoara, in rest functioneaza excelent

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 6:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cand le pui pe faze diferite , risti sa te curentezi, mare mare atentie !

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 8:46 pm 
Neconectat
User

salutari

ok pana acum am inteles ... in schimb mi se pare ca suna ceva cam incet am reglat vu-metrele la 1,5 cu un soft care imi genera un semnal de 1000 hz totul k pana acum numai ca in momentul in care dau mai tare apare un sock de amplificare la inceputul cursei potentiometrului si dupa care trec aproape de jumate si diferenta e aproape nesesizabila auditiv... nu inteleg carei treaba ... de atacat il atac cam cu 1,5 v... totusi 450w ar trebui sa fie simtiti zic io....

totusi imi poate explica si mie cineva mai in detaliu despre cei vb cu intarea balansata si cum fac din balansata nebalansata?

si inca ceva la ipa 400 am vazut o rezistentza 10 ohmi serie cu masa de la intare la ipa 800 aea rezistentza e in serie cu mai multe componente...
am pus la inceput in locul acelei rezist un strap supa care acum am modificat si am pus rezistorul de 10 ohmi... nici o diferenta in ceea ce priveste semnalul care se aude in difuri de la calc ... sa fie oare din cauza faptului ca carcasa nu e legata la masa?

faza cu bazaitul e intradevar datorita unei bucle cred ... aceeasi faza am patito la un pioneer si la yamaha deci e ceva normal cred ca in cele din urma voi desface pioneerul si voi vedea cate fire sunt legate la carcasa si de unde vin.. ideea e ca pionerul nu are impamantare... dar inca nu am o explicatie concreta in ceea ce priveste bula asta masa- impamantare.. etc daca po sai zic asa.

cu respect ionut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

intrarea balansata se floseste (de obicei) cand distanta intre emitatorul de semnal(cd-player, mixer,eq, crossover) si receptorul (in cazul tau amplifu) este mai mare de 50m daca nu vrei sa folosesti intrare balansata iei intrarea marcata in schema cu - (nu pot sa iti spun care ca nu am schema in fata) si o pui la masa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 6:14 pm 
Neconectat
User

SALUATARI

MIAR PUTEA ZICE SI MIE CINEVA CUM AS PUTEA MASURA CATI W SCOATE IPA ASTA A MEA PT CA MIE SINCER MI SE PARE CA SUNA INCET PT 400 W CATI AR TREBUI SA AIBA TENSIUNE DE ALIMENTARE E + - 80 V TRAF DE 2500 W SAU CUM MIAS PUTEA DA SEAMA DACA CEVA E IN NEREGULA CU EA... DE FAPT ACUM AM MASURAT SI AM 75 V... ASTA AR INSEMNA PIERDERI DE... ASA CA TENSIUNE E 19% ACUM PROCENTUAL CAT AR INSEMNA CA PIERD DIN PUTEREA nominala a amplificatorului?

CU RESPECT IONUT

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 7:00 pm 
Neconectat
User

1. NU MAI TIPA !!(nu ma scrie cu majuscule)
2. fi mai explicit cu tensiunea aia de 75V adica cum ai masurat , unde, in ce conditii (sarcina si dat la maxim sau in gol)
3. AV800 se alimenteaza cu intre +/- 90V si +/- 95V pentru 800VA pe sarcina de 4ohmi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 7:22 pm 
Neconectat
User

salut

:)) gata nu mai tip deci tensiunea de alimentare a kiturilor in gol fara kituri numai redresare + filtare e de 75,8 v si normal am nevoie de 92 v cata putere pierd io din cauza celor 17v lipsa?

SI INCA CEVA CA PANA ACUM NU MA BAGAT NIMENI IN SEMA... CU ACEASTA PROBLEMA: CE PARERE AVETZI TINE SCHEMA ASTA DE DC PROTECT PT IPA 800? http://sound.westhost.com/project33.htm

cu respect ionut

PS IO FOLSESC IPA IN 8 OHMI..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 10:04 pm 
Neconectat
User

amplificatorul tau se poate auzi incet pentru ca poate boxele tale au senzitivitate mica, nu puterea da nivelul de zgomot ci decibelii, daca e ipa400, iti recomand sa nu urci tensiunea mai sus de +/-90v ca ai toate sansele sa il prajesti

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 11, 2006 1:29 pm 
Neconectat
User

salut

nu cred ca ai inteles george pana si in topicul lasat era vb de ipa 800 pana si numele rubricii e ipa 800 ... nu cred ca io am vo treaba cu ipa 400 este tottal inafara subiectului deschis de mine acele intrebari despre ipa 400 despre care sunt sute de discutii in acest forum si cel ce a deschis subiectul nu cred ca a obs faptul ca sa deschis acest acest dubiect cu precadere despre ipa 800 .... zic io ca nu avea ce cauta intrebari despre ipa 400 la ipa 800 dar asai romanu... niciodata nusi gaseste bunul simt pt a lasa totul sa decurga cum trebuie unde trebuie

cu respect ionut

ps boxele mele au urm config : bass 2x450 w mag (rusesti) medii 200w p audio , inalte apt50 eminece nu cred ca ar fi vo problema de la boxe...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 11, 2006 7:06 pm 
Neconectat
User

pentru protectie cred ca se comporta bine un circuit specializat de tipul
upc1237ha
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/nec/UPC1237.pdf
circuitul nu costa foarte mult si merge bine
recomand cate un circuit pentru fiecare canal, astfel daca crapa un modul celalalt o sa mearga independent.

la 75.5V probabil cu av800 o sa scoti aproximativ 450VA pe sarcina de 4 ohmi si 275VA pe 8 ohmi
cum se amintea si mai sus nu conteaza puterea difuzoarelor ci SPL-ul lor
(un fel de randamemnt al difuzoarelor)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2