The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 2:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 5:56 pm 
Neconectat
User

Si sa nu uitam faptul ca vecinii se vor bucura mai mult de bas decat te vei bucura tu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 6:00 pm 
CDI_Sound scrie:
eu am testat 2 su-uri planare cu 2kw intr-o sufragerie de bloc si s-au cam deranjat toate obiectele din camera...

oare nu ar avea cum sa intre blocul in rezonanta? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 7:38 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
oare nu ar avea cum sa intre blocul in rezonanta? :lol:

nu cred ..... un corp cu cat e mai mare cu atat are frecventa rezonanta mai joasa ...... si sa nu vorbim si de SPL-ul de care este nevoie pt a intra blocul in rezonanta
la acea frecventa si acel SPL .... omul ar suferi nasol :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 7:51 pm 
Neconectat
User

pai...la 2 kW ai avea un gain de 33 dB...daca ai sensibilitatea de 97 dB/1W ai avea 130 dB la putere maxima continua...si daca subwooferul tau cobaora pana in 40 Hz ( adica F10 ) ai avea 120 dB la 40 Hz...deci spl ar fi...oricum, betonul intra in rezonatat, dar nu se simte asa de tare...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 8:05 pm 
Neconectat
User

Snake scrie:
oricum, betonul intra in rezonatat, dar nu se simte asa de tare...

eu am avut o saptamana 2 pocnitori cu difuri de 8" chinezesti si pe la maxim simteam cum vibreaza tare betonul sub picioarele mele in camera si in alte 2 camere vecine....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 9:49 pm 
Neconectat
User

io cand i-am dat in gura aproxzimativ 500W la hp18s in BR , Fb 40hz, F3 40 hz , pur si simplu mi s-o deschis pupitrele o picat de pe dulap ce o fost de pica.t. pe casa scarii daca mergeam.. se auzea usa de la itrnare cum vibreaza asa usor :D, camera mea ii in celalalt capat al apartamentului.. totoot apartamentul vibra pana si peretii de pe casa scarii :D . DAR... vreau sa ii ucid de tot pe vecini.. ma gandesc in viitorul apropiat la un dual hp18s :D -290 litrii Fb 40 hz, F3 40hz, la 1000W am 130 db si la 1w am cam 101-102 :) am ciuda pe vecini :)) mama lor :D . TRAIASCA SUBWOOFERUL SI MUZIK ELEKTRO :D !!

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 06, 2006 12:05 pm 
Neconectat
User

ceea ce este f ciudat este faptul ca cu 2 kw putere pe 2 planare se miscau toate in camera, se auzea criminal la vecini dar in camera nu puteai spune ca te omoara, insa am ascultat la altcineva in camera 2 Jeneson cu cate 2 difuri de 12" fiecare, pe o statie yamaha de maxim 2x300W si simteai mult mai tare decat la mine. Imi poate spune si mie cineva de ce?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 06, 2006 1:22 pm 
Neconectat
User

eu cred ca ar conta un pic si acustica camerei.da mie greu sa cred ca la 2000 de watii sa nu te "omoare" doua planare intr o camera de 12 mp.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 06, 2006 1:27 pm 
Neconectat
Admin
Admin

CDI_Sound scrie:
ceea ce este f ciudat este faptul ca cu 2 kw putere pe 2 planare se miscau toate in camera, se auzea criminal la vecini dar in camera nu puteai spune ca te omoara, insa am ascultat la altcineva in camera 2 Jeneson cu cate 2 difuri de 12" fiecare, pe o statie yamaha de maxim 2x300W si simteai mult mai tare decat la mine. Imi poate spune si mie cineva de ce?

Este simpla explicatia.
Planarele radiaza concentrat catre in fata.
Este ca si cand ai vrea sa iluminezi o camera cu un far de masina.

Un bec pus in tavan va face lumina mai multa decat un bec pus intr-un far de masina. La distanta mare, becul din tavan este zero, pe cand farul de masina ilumineaza perfect.

Asa este si in cazul planarelor. Aceste boxe sunt pentru aer liber si facute sa arunce sunetul cat mai departe. In casa sau in incaperi mici, nu este folosit asa cum trebuie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 06, 2006 9:53 pm 
Neconectat
User

iti dau dreptate DNA pt ca intr-adevar cu un planar mi s-a auzit destul de bine pe un stadion.

din cate ai afirmat inseamna ca acele fr Jenesen nu ar fi facut mare lucru in aer liber...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 07, 2006 7:40 pm 
Neconectat
Admin
Admin

CDI_Sound scrie:
din cate ai afirmat inseamna ca acele fr Jenesen nu ar fi facut mare lucru in aer liber...

Exact.
Ar suna foarte bine doar in apropiere.

Pentru mai multe informatii despre felul cum radiaza un horn planar:
http://www.dynacord.com/pdf/58_9_download.pdf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 1:00 pm 
Neconectat
User

prezentarea de la Dynacord am mai vazuto, insa daca nu ma insel parca Nexus mi-a spus ca in realitate graficul de acolo nu este chiar asa...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 7:41 pm 
Neconectat
Admin
Admin

care grafic ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 7:47 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cred ca se refera la graficul care este pus cu procesare cu tot pe pdf-ul lui F18
pwh

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 7:20 am 
Neconectat
User

Ma refeream la graficul din pdf-ul de mai sus, care este background in ultimul slide si care prezinta raaspunsul unui BR si al unui planar.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2