The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 3:05 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: distorsiuni intr-un club..
MesajScris: Sâm Feb 19, 2011 10:49 pm 
Neconectat
User

Salut baieti, am fost de curand in Bucuresti in club Princess-regie...Pe langa faptul ca am fost avertizat de niste colegi de liceu ca e o "saracie" si ca nu am ce cauta acolo, am fost avertizat ca suna "zici ca le pocnesc boxele".
Ei..nu ma leg de faptul ca nu mi-a placut nimic din ce-am vazut acolo, dar m-a mirat ft tare un lucru.
Pe forum se spune ca nu e voie sa ai distorsiuni deloc, iar topurile lor (cred ca dynacord) pe langa faptul ca in general sunau guitat vai de ele de vroiam sa ies odata din dispersia hornurilor, din cand in cand auzeam distorsiuni curate, cum e vocea trepidata. Cum le rezista lor topurile la putere mare cu distorsiuni cat casa si nu se ard?
Pe partea de bass aveau ceva dynacord..cred ca bassi dubli ceva horn dar nu garantez, nu mai tin asa bine minte...unde erau pusi cateo bucata nu faceau mare branza dupa mine (decat in imediata lor apropiere) dar langa dj unde erau unul langa altul se cuplau destul de tare. Chiar si asa mi s-a parut ca putea sa fie mai multa forta in sunet.
Deci...ei cum pot sa dea distorsiuni in boxe si sa functioneze?

Sus

Subiectul mesajului: Re: distorsiuni intr-un club..
MesajScris: Dum Feb 20, 2011 12:06 am 
Neconectat
Admin
Admin

Toți ard la difuri de numa numa :lol:

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 12:25 am 
Neconectat
User

da mie mi-a zis baiatul ala ca acum 3-4 luni a fost acolo si ii sareau urechile-n sus de distorsiuni (e ceva de-atunci) :( . Eu nu l-am crezut, ca era chiar dupa balul nostru (dintr-un club turabo unde aveau 12 subwoofere duble nexo :lol: :lol: , adica overkill, daca stateam in canapea auzeam solo de bass.) si am zis ca a prins gustul subbasului si splului exagerate, dar acum, pe unele zone era chiar incredibil de distorsionat. Nu degeaba a zis baiatul ala "zici ca le pocnesc boxele", a intuit el ca distorsiunile duc la boxa arsa cumva :roll:

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 8:34 am 
Din cauza Dj de tot kk :arrow: .Care tin ledurile in rosu neclipit :arrow:

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 11:59 am 
Neconectat
User

da..pe mine ma mira ca le rezista asa mult boxele in regim de club..

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 12:26 pm 
da..pe mine ma mira ca le rezista asa mult boxele in regim de club..
Eu Zic ca rezista ca Sunt "dynacord" alpha" :mrgreen: Nu :chiung ming:

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 12:32 pm 
Neconectat
User

sistemul e alpha acolo? ma asteptam sa sune ceva mai bine...probabil suburile trebuiau puse in stackuri nu aruncate singure

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 12:58 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Alpha sună bine, dar condiția de bază este să fie puse în stack atât topurile cât și suburile.

În discotecile noastre se pun topurile suspendate pe tavane, iar suburile se pun pe unde încap.
Acest tip de poziționare duce la o spargere a sunetului, dartorită nealinerii în timp, plus a reflexiilor întoarse din pereți.
O altă sursă de sunet prost ar fi și supra compresia sistemului, pentru a se feri de digeiii supărați și surzi.

Alpha este o serie de boxe mai specială.
A fost concepută pentru a echipa marile discoteci în aer liber. Necesită reglaje precise din DSP, făcute de oameni care au idee despre ce anume fac acolo, folosind sisteme de măsurare.
Trebuie puse să cânte hornuri alături de tweetere și ghiduri de undă planare, iar treaba aceasta nu e deloc simplă. Dacă le reglezi ok, sună foarte bine, dar dacă sunt auiurea reglate, Dumnezeu cu mila !

Nu îți cumperi alpha și le pui să cânte după setările standard din DSP, pentru că nu vor suna.
Nu prea sunt potrivite pentru indoor, dar patronii de cluburi se iau aunii după alții, exact ca lăutarii.

Sus

MesajScris: Dum Feb 20, 2011 1:06 pm 
Neconectat
User

:lol: :lol: acolo erau din 5-10 metri in 5-10 metri cate un sub lasat singur iar topurile sus pe tavan si alea puse tot la plesneala. Unde mi s-a parut ca suna bine a fost unde erau 2 bassi cuplati acustic..
Pacat...sa dai atatia bani pe sistemul ala sa sune atat de prost...da probabil patronul castiga foarte bine si nu-i pasa ca suna ca naiba

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 8:24 pm 
Neconectat
User

si in Zalau este un club unde initial au montat ceva topuri de la EV ( SX100 parca... ) si au crapat toate :lol:
apoi, o fost prostit patronu si mai mult ca sigur i s-o bagat pe gat 2 bucati VL152... care baraie de doamne feri ! Gainul de pe canale e maxim, masterul e maxim si se mai da si + din corectii :D
Dj-ul nu are monitorizare.. si in tot clubu sunt 2 vl-uri si ceva bas EV parca ( nu stiu modelul ). tin sa precizez ca suna EXECRABIL !!!! mai rau decat primele mele boxe cu difuzoare de cinematograf si piezo cu 3 lei :D
Le-am propus, lasati-ma sa ma uit sa vad ce e acolo si poate cu o suma modesta, sa facem sa sune bine. Ei nu.. ca acolo o facut instalatia cineva "profi" in Zalau si ca ei doar pe mana lui merg . In gandu meu.. bine fratilor, mergeti, ca nu s-o ars topurile care le-ati avut toate si nu ati dat mii de europ pe 2 VL-uri si topt de cacat suna...

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 9:26 pm 
Neconectat
User

Ionut, spunele ca cel mai profi instrument e urechea lor. Sa se duca patronii seara in club, cu baietii, si sa vada ce pofta le vine sa danseze cand aud distorsiunile alea. Sx100 sunt destul de slabute dupa mine...le-am auzit si eu undeva in bucuresti.

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 9:30 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Fechete Ionut scrie:
si in Zalau este un club unde initial au montat ceva topuri de la EV ( SX100 parca... ) si au crapat toate :lol:
apoi, o fost prostit patronu si mai mult ca sigur i s-o bagat pe gat 2 bucati VL152... care baraie de doamne feri ! Gainul de pe canale e maxim, masterul e maxim si se mai da si + din corectii :D
Dj-ul nu are monitorizare.. si in tot clubu sunt 2 vl-uri si ceva bas EV parca ( nu stiu modelul ). tin sa precizez ca suna EXECRABIL !!!! mai rau decat primele mele boxe cu difuzoare de cinematograf si piezo cu 3 lei :D
Le-am propus, lasati-ma sa ma uit sa vad ce e acolo si poate cu o suma modesta, sa facem sa sune bine. Ei nu.. ca acolo o facut instalatia cineva "profi" in Zalau si ca ei doar pe mana lui merg . In gandu meu.. bine fratilor, mergeti, ca nu s-o ars topurile care le-ati avut toate si nu ati dat mii de europ pe 2 VL-uri si topt de cacat suna...

Dacă te aude noob, te-a scos de pe lista lui de Crăciun :twisted:
Păi dacă acolo sunt boxe de boxe, e musai să cânte măiestru, că doar firma cântă, nu gujbetele care dă din robineți. Tu încă nu ai aflat ?
Ești pizmaș, mă kenwwod, de aia spui că sună prost ...
Ai vrea tu să ai SX100 :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 9:56 pm 
Neconectat
User

probabil i-ar mai trebuii djului 1-2 monitoare sa se mai sature de spl. acuma, intr-un club e cam greu sa ti atmosfera calumea cu un sub si 2 sateliti..macar 2 suburi si 4 dynacorduri.

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:12 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Mișto interfața aceasta a forumului.
Doar un clic și puffffff, a mai dispărut un jmekeraș .

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:44 pm 
petru2ioan stai in Regie? 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2