The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 1:43 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Sistem Vlliodor
MesajScris: Joi Feb 17, 2011 4:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Stai linistit ca nu deranjezi pe nimeni atata timp cat pui o intrebare cum trebuie si recunosti ce sti si ce nu sti in domeniu ca sa ti se poata explica.
Nu trebuie sa mergi pe mana nimanui, fiecare isi da cu parerea si tu decizi ce sa faci...
Parerea unanima aici este sa nu tai boxele cum ai fi vrut tu...
Ca pui alte difuri in incinte, ca faci altele de noi... te decizi tu in functie de ca banuti pui deoparte...

Iata ce asi face eu dupa o analiza mai proFUNDa... :lol:

Eu daca asi fi multumit de aspectul incintelor si asi vrea sa le pastrez, asi taia si asi face 2 fullrange-uri dupa ce vand difuzoarele...
Vinzi 4 de 15"si tre sa iei 2 mai bune... (plus tweetere daca e cazu ) fa un calcul si vezi ce iese.
Ulterior adaugi, cand faci bani, doua suburi (eventual facute cu ce mai ramane din incinte daca da bine la o simulare).

Succes !

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:15 pm 
Neconectat
User

Ca sa nu deschid alt topic, va cer aici o indrumare spre achizitionarea unei perechi de difuzoare cu care vreau sa incep un proiect de contructie pentru 2 full range. Pal-ul necesar l-am achizitionat de la un coleg de munca( vreo 6 placi de 130cm/200cm), pentru o pizza si o cola, majoritatea sculelor necesare le am si de vopsit (profi) se ocupa un prieten care-mi este dator.
Difuzoarele sunt urmatoarele:
1.Difuzor . LW-1503
-diametru (inch): 15
-bobina: 75.5 mm
-putere garantata (W): 500
-raspuns in frecventa (Hz): 40-3000
-sensibilitate (dB): 98
-impedanta (Ohm): 8
2.Difuzor HP15W
-putere : 400 RMS
-impedanta: 4-8 ohmi
-fregventa :30-800 Hz
-sensibilitate :96 dB
-dimensiune : 15"
3.Difuzor Eminence DELTA-15A
-diametru difuzor: 15 INCH
-impendanta: 8 OHM
-putere: 400 W
-banda freg.: 48 - 4000 HZ
-sensibilitate: 101 DB
-greutate magnet dif. :10.1 KG
-bobina :2 INCH
-greutate 5.6 Kg
4.Difuzor RH 15100PRO
-diametru difuzor: 15 INCH
-impendanta: 8 OHM
-putere: 800 W
-banda freg.: 48 - 5000 HZ
-sensibilitate: 96 DB
-greutate magnet dif. :10.1 KG
-greutate 10 Kg
....cel din urma fiind preferatul meu care-mi inspira cea mai multa incredere.
Multumesc anticipat!

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 10:40 pm 
Mergi pe Delta 15 daca vrei boxe... sa sune a boxe. Medii bune, sunet frumos. Sta cam prost cu extensia insa, nu vei scoate foarte mult bass din el.
Daca vrei bass mai mult in defavoarea unei boxe sa "urle" (sa scoti medii puternice din ea), iti recomand LW15. L-am avut pe mana, stiu ce-i poate capul.
P.S: Hp15w are 200w rms, nu 400.

Sus

MesajScris: Lun Feb 21, 2011 11:20 pm 
Neconectat
User

Valentin Iordache scrie:
Mergi pe Delta 15 daca vrei boxe... sa sune a boxe. Medii bune, sunet frumos. Sta cam prost cu extensia insa, nu vei scoate foarte mult bass din el.
Daca vrei bass mai mult in defavoarea unei boxe sa "urle" (sa scoti medii puternice din ea), iti recomand LW15. L-am avut pe mana, stiu ce-i poate capul.
P.S: Hp15w are 200w rms, nu 400.

As vrea sa duca si ceva bass viitoarele dif-uri ca pana strang bani si pentru un dif puternic si mai de firma pentru woofer este cale cam lunga. Despre RH aveti vreo parere? Stiu cand eram mai tinerel, fratimiu era fan dif-uri rusesti...mari, solide, sasiu masiv, bobina cu diametru maricel si cred ca am mostenit aceste gusturi. Mie imi pare RH-ul un difuzor destul de "muncitor" si rezistent. Rog pe cineva care a avut sau are un astfel de dif sa-mi spuna cum se comporta.
LE: datele despre difuzoarele de mai sus sunt luate cu copy/paste de pe un site si probabil ca ei au gresit watajul la HP.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 9:58 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eminence alpha 15 tot 200W are...

Graficul portocaliu este alpha15 iar cel rosu este hp15.
Simulare in incinta de ~90L acordate la 45Hz.

Imagine

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Mar Feb 22, 2011 10:01 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:01 am 
Neconectat
User

Iceman, aici se vorbeste despre Delta 15, nu Alpha 15.
Eu as merge pe Delta in combinatie cu driver de 1``.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:05 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Scuze m-am uitat aiurea :lol: ... pai Atunci Delta 15 votez si eu.

Cel verde e Delata 15A cu 400W simulat in aceeasi incinta.

Imagine

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Mar Feb 22, 2011 10:14 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:11 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Studiaza si Selenium 15PW6
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... ame=15-pw6

Ca si nivel tehnic este in zona Kappa de la Eminence, insa mult mai liniar pe partea de medii, ceea ce simplifica mult filtrele pasive.
Coboara destul de bine in incinte relativ compacte, in teste mergand de proba chiar si ca subwoofer, cu toate ca nu ecomand aplicatia asta.

Atentie la puterea declarata la Eminence pentru ca este in alt standard si are deviatii foarte mari fata de RMS si AES

din cate vad Delta15 este in jur de 400 de lei, ceea ce mi se pare cam scump pentru un difuzor echivalent cu Selenium 15PW4 (250 lei)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:26 am 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:

din cate vad Delta15 este in jur de 400 de lei, ceea ce mi se pare cam scump pentru un difuzor echivalent cu Selenium 15PW4 (250 lei)

Tin sa te corectez. E in jur de 300 lei.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:29 am 
Neconectat

tot ce e posibil

am dat o cautare rapida si pe primul site venit la mana era 399
cel mia bun pret pe care il gasesc este 327 la importator.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 10:35 am 
ideal ar fi sa folosesti Kappa 15lf, insa si Selenium 15PW6 are parametri apropiati de Kappa 15lf, cred ca stau cam la fel la capitolul performante, doar ca Seleniumul este mai ieftin, Eu personal as inclina spre Selenium

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 11:30 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Portocaliu Alpha 15 cu 200W
Rosu HP15W cu 200W
Verde Delta 15A cu 400W
Bleu 15PW4 cu 250W
Mov 15PW6 cu 400W

Imagine

Simulari in incinta de 90 L acord 45H
Fiecare difuzor in parte luat la simulari poate ajunge la un rezultat mai bun ca aici, sau mai rau, de la caz la caz...

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 12:16 pm 
Neconectat
User

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date. O intrebare pentru dl. Iordache Ionut: acele simulari se fac "pe viu" (cred ca nu) sau doar introduceti parametrii dati de producator in acel soft care apoi face graficele respective?Puteti sa-mi faceti o simulare a ultimului difuzor postat de mine din lista de mai sus?
@dl. Bartic-din pacate pentru mine pretul acelui difuzor propus de dvs este prea mare pentru bugetul alocat acestui proiect, buget care nu vreau sa depaseasca mai mult de 700, max 800 ron. Si asa, difuzorul (RH-ul) pe care mi s-a pus mie "pata" este destul de scumpicel.
Poate totusi cineva o sa-si spuna o parere concreta despre acele dif-uri, dar sper sa fie cineva care a avut asa ceva pe stative, nu doar sa faca descrieri "din auzite" de la altii. Cu respect, Catalin!

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 12:26 pm 
Neconectat

Recomandarea mea este sa nu cumperi o Chinezarie cum ar fi acel RH

nu conteaza cum arata, tot o jucarie va fi pentru ca sunt chestii mai importante din punct de vedere tehnic decat un magnet mare (si prost)

b lue tech si Rh sound sunt la acelasi nivel la care te afli si in acest moment cu boxele Viliodor.

ori faci ceva de calitate ori nu te mai complici pentu ca rezultatul va fi pe masura componentelor utilizate. :roll:

P.S.
Ionut

Recomand sa introduci manual parametrii in bass box si pentru eminence deoarece graficele nu sunt comparabile in acest moment.
Eminence are corectiile deja intoduse in tabel pe cand celelalte difuzoare nu.
Eu in general cand fac aceste comparatii side by side, trec parametrii de mana si omit sa introduc Inductanta pentru ca imi va arata acea atenuare incorecta pe grafic dupa 500 de Hz.

Atenuarea pe axa nu este reala , asa cum se poate observa si de pe graficele producatorului masurate in camera anechoica.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 12:50 pm 
Mircea Bartic scrie:
nu conteaza cum arata, tot o jucarie va fi pentru ca sunt chestii mai importante din punct de vedere tehnic decat un magnet mare (si prost)

Asta ma cam duce cu gandul la altceva...

Mircea Bartic scrie:
b lue tech si Rh sound sunt la acelasi nivel la care te afli si in acest moment cu boxele Viliodor.

ori faci ceva de calitate ori nu te mai complici pentu ca rezultatul va fi pe masura componentelor utilizate. :roll:

Esti tu asa sigur ca b lue tech sunt la acelasi nivel ca si vlliodor? Vezi ca aici vorbesti prostii si esti doar rau intentionat.

@Oancea Catalin
Nici eu nu recomand rh sound (si spun asta pentru ca nu am testat pe viu), dar daca zici ca difuzorul ala pe care ti-a picat pata este destul de scump, eu zic totusi sa te uiti la altceva si sa iei ceva in care ai baza si care sa fii sigur ca suna ok. Puterea mare si aspectul fizic nu sunt chiar asa importante.
B lue tech e o solutie lowcost si cu care faci ceva mult mai ok decat ce ai tu acolo. Daca ai buget mai maricel, desigur ca se poate face ceva mai bun ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2