The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 1:15 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Selectare impedanta amplificator functie de boxe
MesajScris: Lun Apr 04, 2011 11:36 pm 
Neconectat
User

Salut....spuneti-mi si mie va rog....am niste boxe care la specificatii au trecut "4-8 ohmi" .....la amplificator daca am in spate optiunea de a alege intre 4 si 8 ohmi (comutator)...pe care s-o aleg si de ce.
Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Selectare impedanta amplificator functie de boxe
MesajScris: Mar Apr 05, 2011 9:12 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Salut

Bine ai venit in comunitatea poweraudio

pentru inceput prima intrebare este daca ai posibilitatea sa masori rezistenta in curent continuu a boxei.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Apr 05, 2011 10:04 am 
Neconectat
User

Merci....nu ma pricep la electronica yoc....si nici nu prea cunosc pe cineva in domeniu...

Sus

MesajScris: Mar Apr 05, 2011 10:18 am 
Atunci spune ce model sunt boxele si amplificatorul !

Sus

MesajScris: Mar Apr 05, 2011 10:21 am 
Neconectat
User

Eltax Concept 600
Harman Kardon HK6600

Sus

MesajScris: Mar Apr 05, 2011 8:23 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Salut ! Bun venit !

De regula cand pe incinte se specifica 4-8 ohmi ar fi echivalent
ca se pot folosi si pe amplificatoare de 4 ohmi si de 8 ohmi.
Asta inseamna ca ele sunt de 8 ohmi, asi putea sa bag mana in foc pt asta (daca firma e serioasa).
Ce nu am priceput e partea cu comutator pentru selectie pe amplificator... :?
Am vazut acel comutator pe spate... nu stiu ce face (electronic vorbind).
Ar putea comuta tensiuni de alimentare pentru etajul final in functie de impedanta folosita ? :| :shock:

Cate perechi de incinte ai?

Daca ai o singura pereche atunci poti sa dai pe 4 ohmi si sa asculti,
apoi poti da pe 8 ohmi sa vezi daca ai ceva castig de spl (daca se aude un pic mai tare)...
Daca da, lasa pe 8 ohmi...

Daca vei folosi vreo data 2 perechi, tre sa comuti pe 4 ohmi.

PS: pentru siguranta maxima, ar trebui sa il pui pe 4ohmi pana afli cat au incintele exact.
daca e pe 4 ohmi si pui incinte de 8 nu e problema, dar daca incintele sunt de 4 si lasi ampliful pe 8, nu e bine.

Sus

MesajScris: Joi Apr 07, 2011 3:53 pm 
Neconectat
User

Merci dar eu folosesc boxele astea intr-un apartament, pe ele scrie inspemii de wati....nu-s reali dar urla de draq le ia (si din pacate doar atat), folosesc doua bucati, mai sus de 50% din volum e jale...si pica faza cu cresterea puterii, va intreb dpdv al fiabilitatii pentru amplif/boxe daca ar fi ceva....

De masurat boxele nu am nici sculele si nici experienta necesara pentru asa ceva.

Stima.

PS: Si inca ceva, ar fi oare vreo diferenta pentru un traseu de cablu de 7 metri x 2(boxe) amplif-boxe cu grosime de 3.5 fata de 2.5 ?

Fişiere ataşate:
hk6600.jpg
hk6600.jpg [ 73.83 KiB | Vizualizat de 7166 ori ]
HK 6600 BLK.pdf [1.86 MiB]
Descărcat de 166 ori
ELTAX CONCEPT 600.pdf [108.98 KiB]
Descărcat de 204 ori
Sus

MesajScris: Vin Apr 08, 2011 12:12 pm 
Neconectat
User

Va salut inca odata, la un amplificator HK pe care-l folosesc conectat la PC si la 2 Boxe, PC-ul l-am conectat la intrarea AUX.

Pe panoul frontal am un selector Cartridge (MC/MM) care nu stiu ce inseamna, cum ar trebui sa-l setez? MC sau MM? Ce inseamna?

Va multumesc.

Sus

MesajScris: Vin Apr 08, 2011 4:08 pm 
Neconectat
User

Scuze pt gafa cablului de "3.5" ... nu ma pricepeam si sunand la un magazin mi-a zis o "fomeie" ca n-are decat cablu de "3.5", azi am cumparat unul de 2.5 siliconat si fata de cablurile mele de gunoi, unul mai subtire ca altul , cu vreo 3 inadituri si de lungimi diferite, la doua trasee egale de 10m se simte diferenta !!! Sunet mult mai fain, nu incerc sa-l caracterizez ca nu-i de mine asta...
Toate cele bune.

Sus

MesajScris: Joi Apr 21, 2011 1:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Detin eu o pereche Eltax Concept 600. O boxa are 4 ohmi (are doua difuri de 10" de 8 ohmi fiecare). Filtrul e pe 2.5 cai (jale).

Destul de rezistente, mai demult le-am tinut pe o Yamaha o noapte intreaga (110W in 8 ohmi; 130W in 6 ohmi).

Fierbea amplificatorul saracul. A puscat numa' un tweeter; nu datorita puterii ci datorita distorsiunilor. Da-i cu HK -ul ala cat vrei in ele, fara grija in opinia mea; numai ai grija cu distorsiunile.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 23, 2011 7:14 pm 
Neconectat
User

Boxele alea sunt...sunt ok, nu sunt foarte precise dar sunt ok, si rezista ceva la putere. Harman Kardon e o firma buna, dar amplificatoarele hi-fi nu sunt facute sa le dai blana. Incearca sa nu treci cu volumul de ora 13, si totul e in regula. Daca dai un bairam, poti sa dai MAX pana la ora 15 doar sa nu umblii la loudness, bass, inalte etc. totul pe zero, sa ai grija sa nu zboare bassul prea mult sa-l culegi de pe jos si sa incerci sa ai grija de tweetere sa nu horcaie :D .\
L.E. un cablu de 2.5 mm e arhi-suficient, am si eu acasa...doar sa fie bun nu d-ala de veioza vai de ... lui :lol: .. nu debiteaza aparaturile astea hi-fi atata curent sa incinga un asemnea cablu...ca vorbesc astia pe hi-fi ca prin cablu de 8 mm se aud mai bine inaltele...ii partea a 2a :roll:

Sus

MesajScris: Sâm Apr 23, 2011 7:25 pm 
Petru, ia zi de unde stiii tu pana unde sa mearga cu volumul din amplificator? Pana la ora 13, 15, 18. Stii tu sigur ce sensibilitate de intrare are si cat semnal e bagat in ea? Am avut amplificatoae HIFI care daca le atacam cu semnal puternic nu puteam sa trec de ora 10-11 cu potentiometrul de pe statie. E cea mai mare prostie asta cu volumul de pe statie.

Sus

MesajScris: Lun Apr 25, 2011 6:09 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Valentin Iordache scrie:
Petru, ia zi de unde stiii tu pana unde sa mearga cu volumul din amplificator? Pana la ora 13, 15, 18. Stii tu sigur ce sensibilitate de intrare are si cat semnal e bagat in ea? Am avut amplificatoae HIFI care daca le atacam cu semnal puternic nu puteam sa trec de ora 10-11 cu potentiometrul de pe statie. E cea mai mare prostie asta cu volumul de pe statie.

+1

Depinde cu ce semnal ataci... asta cu ora x este o iluzie.
Multi inca au impresia ca amplificatorul se aude naspa la jumate de volum...
Nu pozitia indicata de potentiometru indica procentul de putere utilizata in acel moment fata de puterea lui nominala.
Daca aveti vu-metre pe amplificator, acelea sunt cele ce trebuiesc urmarite, daca nu, o ureche educata este necesara.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2