alinasd1 scrie:
Intradevar dl.Iordache am impus un buget de aceea dl Mircea mi-a recomandat E18-ul..dar am lasat momentan bugetul" alocat" deoparte,preferand sa invat mai multe despre acest domeniu "pro sound",dialogand cu dvs putin mai mult..ca 1-2 milioane in minus sau in plus fata de cele 8 ale mele nu e relevant atata timp cat o sa "STIU"si eu ce o sa cumpar si bineinteles sa nu-mi para rau dupa aia..chiar simt ca incep ca pasesc cu dreptul pe site-ul dvs si ca incep sa invat lucruri frumoase si utile de la voi.va multumesc "domnilor profesori".
Asadar am 2 intrebari pt voi despre C18-ELF:
1.Observ o bucla spre 105db intre 1k-2k din specificatii[doresc explicatii]Sensibilitate mai buna pe acest segment?
varful acela de sensibilitate este cauzat de faptul ca difuzorul este directional la acea frecventa si aceeasi energie este radiata sub un unghi mult mai redus. Cauta pe forum dupa cuvantul cheie "beaming" pentru a citi o explicatie a fenomenului.
Un difuzor de 18" se utilizeaza in banda 30Hz-150Hz maxim deci zona aceea de 1-2Khz nu este importanta.
2.C18-ELF are Resonance Frequency{FS}=41Hz..18WS600 are Resonant Frequency: 34.8 Hz!In planarul meu va cobora mult mai jos banuiesc, 18WS600????..Daca nu coboara atunci explicati-mi ce este cu acest parametru "Resonance Frequency"!ca e clar ca nu stiu..
Frecventa de rezonanta arata frecventa la care ansamblul mobil intra in rezonanta atunci cand difuzorul se afla in aer. Ca sa intelegi fenomenul de rezonanta va trebui sa cauti intr-un manual de fizica de liceu sau pe forum.
acel parametru nu arata banda de functionare si este doar unul dintre mai multi factori ce influenteaza comportamentul unui difuzor.
Ca idee in zona de sonorizari nu se coboara sub 40 de Hz pentru ca nu este necesar in conditiile in care materialul inregistrat este filtrat sub aceasta limita.
Ia de pe internet un programel de generator de sunet si cere-i sa-ti reproduca 30 40 si 50 de Hz ca sa intelegi cat de jos inseamna aceste frecvente. Este o greseala comuna ca incepatorii sa creada ca bass-ul acela jos pe care il aud in discoteci are 20-30 de Hz atunci cand in realitate frecventele reproduse sunt undeva in zona 50-70Hz