The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 4:50 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Nelamurire crossover
MesajScris: Sâm Iul 16, 2011 11:04 pm 
Neconectat
User

Buna seara, revin cu o alta peoblema la care sper sa gasesc raspunsuri si lamuriri din partea voastra, fapt pentru care va multumesc anticipat. Am achizitionat de curand un crossover DOD 834seriesII dar nu vreau sa-l pun la munca fara sa-l inteleg si fara sa stiu macar esentialul despre modul de lucru cu un astfel de "instrument". Ca sa vedeti despre ce crossover este vorba, accesati urmatorul link: http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI.dll ... 0513308541 (pozele se vad mai in josul paginii). Partea cu conectarea cred ca o bunghesc eu...din laptop in mixer, din mixer in cross si din cross in amplifuri(folosesc 2, unu sateliti si unu bass). La ultima parte de conectare(cross/amplifuri) deja incepe sa-mi dea cu virgula si incep semnele de intrebare. Rog pe cineva sa-mi explice cum pot sa folosesc/setez acest cross fara sa am probleme. Multumesc inca o data.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Nelamurire crossover
MesajScris: Lun Iul 18, 2011 8:10 am 
Neconectat
User

este un cross pe trei cai. spune de la ce frecventa pleaca x overul medii-inalte.in poze nu se intelege mare lucru. ideia este sa setezi basii pana la 100-120hz,iar de acolo sa pleci cu satelitii. Altceva. se poate seta si in doua cai? ai pr spate ceva buton pe care scrie si doua cai stereo? Daca nu ai o problema. Spune de unde pana unde functioneza x-overele si cel de bass-medii si cel medii inalte.

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2011 11:09 am 
Neconectat
User

O sa fac astazi poze cat mai clare ca sa va dati dvs seama din poze ca eu sincer va spun ca sunt termeni noi pentru mine ce-mi spuneti si nu inteleg prea mare lucru. O sa fac/atasez poze astazi si din fata si in partea din spate. Va multumesc pentru raspuns.
Pozele sunt facute din 2 bucati (tot cross-ul impartit in 2 cadre, parte stg si parte dr), sper sa ma lamuriti si pe mine.

Fişiere ataşate:
Fotografie1278.jpg
Fotografie1278.jpg [ 225.98 KiB | Vizualizat de 3657 ori ]
Fotografie1276.jpg
Fotografie1276.jpg [ 195.61 KiB | Vizualizat de 3657 ori ]
Fotografie1272.jpg
Fotografie1272.jpg [ 179.61 KiB | Vizualizat de 3657 ori ]
Fotografie1271.jpg
Fotografie1271.jpg [ 235.84 KiB | Vizualizat de 3657 ori ]

MesajScris: Mar Iul 19, 2011 5:26 am 
Neconectat
User

Ai lipsa in frecventa pe doua cai cum vrei tu sa-l folosesti,dar ATENTIE. sunt baieti care folosesc behringer 3400 care are tot 3 cai pe doua cai. basi si sateliti. Poate ei pot sa-ti dea o sugestie.incearca totus. basii pe bass taiat la 100-120hz,iar satelitii pe medii cu xoverul la max. (x over sunt potentiometrii pe care scrie frecventa. hz Khz) dar cred ca asa o sa ai nare lipsa de inalte. A doua varianta. Mergi cu satelitii de pe inalte cu x. over la minim. Tu nu ai cumparat ce trebuie. incearca sa faci un schimb cu cross doua cai stereo. Poate cuiva ii trebuie 3 cai. Atentie. cross tau e un crossover bun dar nu e ce-ti trebuie. EDIT Behry cx3400 are doua sau trei cai stereo. Se poate folosi si 2 cai. Al tau nu.

Sus

MesajScris: Mar Iul 19, 2011 6:09 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

din pacate acest crossover este 3 cai nativ nu are mod pe 2 cai asa cum are Behringer CX3400.

Mai pe scurt nu se poate folosi pe 2 cai

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Iul 19, 2011 3:15 pm 
Neconectat
User

Multumesc pentru raspunsuri si sesizare :wink: . Macar as putea sa-l folosesc decat pe bass si cu satelitii sa le dau corectiile din mixer? Ce cablu as avea nevoie ca eu am facut unul dupa o schema gasita pe net, mai exact un cablu cu jack mare/mono si in amplificator mufa xlr si aseara am incercat difuzorul care il pun in BR pe o statie omnitronic in bridge si nu m-a surprins deloc...se auzea destul de incet pentru 500W cati da producatorul pentru puterea respectiva. Posibil sa nu fi facut eu cablul cum trebuie? Am mers cu gain-ul la maxim si cu xoverul de bass undeva pana in 120 dar sunetul nu a fost pe masura asteptarilor. Am sa fac poze cablului ca poate mi-a scapat mi ceva.

Sus

MesajScris: Mar Iul 19, 2011 4:05 pm 
Neconectat
User

vezi in manualul lui daca are intrari si iesiri balansate(jack mare stereo) sau ne balansate (jack mare mono) in cazul ca este nebalansat XLR masa la 1; firul cald la 2 ;punte intre masa 1 si 3 (3 este pinul de la misloc). la jack masa la masa jackului si firul cald la centru daca e balansat. la xlr masa 1; firul cald 2 si celalalt fir 3, La jack( treb jack stereo) masa la masa jackului firul care este la 2 in xlr in varful jackului. iar celalalt la misloc. Bafta . Il poti folosi pentru basi

Sus

MesajScris: Sâm Aug 20, 2011 10:09 am 
Neconectat
User

cred ca se poate face o improvizatie, sa faci un cablu cu 2 Jack la un cap, si 1 XLR la celalalt capat. cele 2 Jack le bagi la mid si high, xlr in amplif si teoretic, ar trebui sa intre si medii si inalte in sateliti, deci sa fie ok.

Nu am testat-o, dar ceva din creierul meu spune ca e o solutie. Poate fi incercat.

Sus

MesajScris: Mie Iun 06, 2012 5:58 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
din pacate acest crossover este 3 cai nativ nu are mod pe 2 cai asa cum are Behringer CX3400.

Apropo ce spuneți despre acest crossover : http://www.ebay.com/itm/Electro-Voice-E ... 500wt_1180

Vă mulțumesc.
Cu respect, Anatol Ursu.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 28, 2012 11:45 am 
Neconectat
User

Anatol Ursu scrie:
Mircea Bartic scrie:

Apropo ce spuneți despre acest crossover : http://www.ebay.com/itm/Electro-Voice-E ... 500wt_1180

Vă mulțumesc.
Cu respect, Anatol Ursu.

In continuare ma declar afon pe segmentul de crossover dar in cazul celui postat de tine pe e-bay numai brand-ul spune tot...acum depinde daca este bun pentru aplicatia care vrei sa-l folosesti.
PS: Unde stai in Chisinau? Poate ne intalnim sa bem un "jin" cand mai ajung la socrii mei.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2