The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 5:09 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Band Pass Horn
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 7:55 pm 
Neconectat
User

salut, cat m-ar costa o incinta BP Horn pt hp18s ? cum iese mai ieftin.. vopsita sau mochetata? manere otel, piciorushe cauciuc, sita protectie , panou conectoare, fara colturi metal si material fonoabsorbant . cat ar fi o incinta de asta? ce dimensiuni exterioare va avea? spl la 1w/1m ? in-door in mijlocul camerei.... ca stiu ca langa un perete ii +3 si in colt +6db... aproximativ.. posteaza-mi te rog si un grafic cu el....

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 8:12 pm 
Imagine
Imagine

primul grafic ii o bucata intr-o sala intr-un colt si celalalt ii in aer liber on the ground
daca sunt gresite, nex, stii ce ai de facut

miam facut o incinta cu hp18s si in l-am testat numai afara,
are o lovitura de bas ca stateam pe jos la vreo 10 , 12 metrii fata de boxa si simteam posteriorul cum vibreaza.
deci are un kick incinta asta de te rupe.

a doua zii, nu exagerez, dar tot satul m-a intrebat ce naiba de boxe mi-am cumparat ca s-a auzit clar bassul si urla. am scos un wn15 si cu basul si i-am dat in gura pe un concert live de la bon jovi si de la Vanilla ice si apoi cu tot felu de muzica... ireprosabil sunet

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mie Oct 04, 2006 8:20 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 8:16 pm 
Neconectat
User

in-door are un varf de 110db? :roll: eu zic sa mai pui pe acolo cativa :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 12:41 pm 
Neconectat
User

il rog pe nexus sa imi zica.... cat m-ar costa o astfel de incinta.. si... sa puna si un grafic cu raspunsul in frecv, indoor, dar nu in colt... :) mersi , astept

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 05, 2006 1:45 pm 
Neconectat
User

Indoor nu cred ca s-ar auzi foarte bine...cel putin nu in cladiri mici...numai in sali mari...
Si ce inseamna indoor...daca te referi la pus in centrul camerei, pe podea inseamna halfspace...mai bine il pui lipit de perete...teoretic ar trebui sa fie fourth space...
La half space ai al doilea grafic...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 16, 2006 3:52 pm 
Neconectat
User

totusi cat ii o incinta pt dif de 15" , dar una pt dif de 18" Band Pass Horn :) ? :?: nemochetata, cu site de protectie, manere otel, panou conector in spate, piciorushe de cauciuc. incinte din MDF respectiv din PAL... preturi :) la ambele variante :) daca se poate

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:07 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

dar de unde ai scos "bandpas-horn"? la ce te referi? :roll:

graficul de mai sus este de la o incinta folded horn... adica horn :lol:

cam asa arata acest horn:

Imagine

suna mai bine daca folosesti mai multe in spatiu inchis (dupa cum vezi in imagine omul foloseste cate 2 pe canal)... cu unu singur nu ai ce face la interior :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:11 pm 
Neconectat
User

Band pass horn se numeste ;)
Este un fel de band pass, dar care in loc de porturi are un horn impaturit.

Acelea din poza intr-adevar sunt hornuri ( HD15 pt necunoscatori )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:18 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nici alea nu sunt hornuri

e prea scurt path lenght-ul

mai pe scurt e explicat aici: :lol:

Citat:
Is a horn with a length of less than 1.67 meters a bandpass enclosure or a horn?

A horn with a path less than 1.67 meters works as both a horn with a high cutoff point and as a bandpass type enclosure. The driver has a rear chamber, a front expansion chamber and a horn, all these functions are those of a 4th order bandpass enclosure as well, the horn acting as a tapered port in this case. The enclosure can be designed as a horn with the ¼ wl fo point well above the desired fo, or as a bandpass enclosure using a tapered port. Both routes will yield results that are very similar and altering the operating conditions in one enclosure type will show very similar changes to the response in the other enclosure type. Any reflex port can be tapered just as long as its overall length is not changed and the internal volume remains the same. Below are some observations about tapered ports and there use
1) A tapered reflex port may be viewed as two back-to-back horns operated well below their [fo]. Here, phase velocity is infinite and the air inside the horns moves back and forth as a unit. In this setting, it is treated as an acoustic mass [kg/m^4].

2) The effective volume of air extends beyond the ends of a port. If the ends are flared, the end corrections will be larger as they are determined by aperture area and the absence/presence of an adjoining surface.

3) If the volume of air is surrounded by a minimal surface, that by definition is required to be smooth, then airflow resistance will also be at a minimum and radiating efficiency (from both port apertures) will be maximized. Bottom line is that the port should be circular in section and flared at both ends in a manner as smooth as possible. The geometric object that accomplishes this is a full catenoid, i.e. two horns (cantenoidal) joined at the throat.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

da... corect... eram cu gandul la bandpass de ordinul 6 si ma intrebam cum sa se cheme band pas cand are doar un port (hornul) :lol: uitasem de bp4

[inca ai mai fost la depeche mode? :lol: ]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:21 pm 
Neconectat
User

Am fost numai pe 23 iunie...:D
Dar am fost 8)
Si o sa mai merg cu prima ocazie...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

sunt prea mici ca sa fie hd15

mai degraba sunt niste variante adaptate pt difuzoare de 12"

sub 60-50hz nu cred ca iese ceva folositor din incintele alea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 10:24 pm 
Neconectat
User

Sunt HD15...sunt de pe speakerplans.com pozele...de la proiectele facut de "cititori".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 24, 2006 10:46 pm 
Neconectat
User

ceva tot nu coincide

topurile acelea mt102 sunt prea inguste :?. Latimea incintei ar trebuie sa fie 636mm, iar inaltimea hd-ului 578mm
in poza parca ar fi invers :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 25, 2006 6:19 pm 
ICEMAN scrie:
cu unu singur nu ai ce face la interior :wink:

fii serios. Iara dati exemple de dupa cum arata graficele...
Iceman, ai tu un bph sa zici ca nu merge o bucata in sala...
fii serios...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2