The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 2:13 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: unfuckingbelievable
MesajScris: Lun Oct 24, 2011 11:15 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Andronescu Florin scrie:
NIMENI, nu a observat un lucru esential. Si anume: pentru a putea face acea "gaura" patrata, este nevoie de o operatie absolut necesara( pregaurirea ) :wink:

Cu acea freza montata pe un CNC in 3 axe as putea programa fara probleme o gaura patrata, fara pregaurire; am inteles tehnologia.

Daca pentru tine e o nimica toata, mie si altora ni se pare tare interesant. Deci nu-i nici o chestie. Totul e relativ, depinde la ce raportezi.

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 8:12 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Andronescu Florin scrie:

Da, am o alta solutie: folosirea lichidelor sub presiune foarte mare. Genul de procedeu care se folosestela realiza-rea jantelor auto. :wink:

cu jet sub presiune nu poti controla cu precizie adancimea gaurii.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 6:00 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cred ca pregaurirea de acolo e facuta pentru a putea observa cum taie freza si a putea raporta la ceva procesul,sa fim seriosi doar e o freza ,sigur taie si fara pregaurire.

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 7:01 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
cu jet sub presiune nu poti controla cu precizie adancimea gaurii.

Are aceeasi precizie ca si metoda prezentata in videoclipul din primul post. Nu uita, acolo nu e un patrat (sa ii spunem ... ) perfect. Colturile nu sunt in unghi drept, ... au o raza specifica...
Foca_Dacian scrie:
Cred ca pregaurirea de acolo e facuta pentru a putea observa cum taie freza si a putea raporta la ceva procesul,sa fim seriosi doar e o freza ,sigur taie si fara pregaurire.

Aici, te contrazic....dintr-un singur motiv logic: daca intra-adevar taia si fara pregaurire, autorii clipului ar fi lasat procesul de "gaurire" patrata incepand cu materialul brut pana la rezultatul final. Macar ca sa isi laude TEHNOLOGIA lor unfuckingbelievable.

Hai...sa vad care e GICA CONTRA si zice ca nu e logica treaba asta?!?!?!?!?!?!

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 7:29 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Exista freze doar pentru cant (ce frezeaza numai in plan orizontal) si freze ce frezeaza si orizontal si vertical. Triunghiul ala (sectiunea frezei) oricum nu e inscris in cercul gaurii (freza nu intra in gaura, ca apoi sa inceapa sa faca patratul), ci invers - cercul e inscris in sectiunea frezei.

Sustin si eu ca freza taie fara pregaurire. Ca e recomandata o gaura inainte (sa nu uzezi inutil freza) e alta problema; asta tine de optimizarea programului.

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 8:57 pm 
Neconectat
User

Valfar (Comlosan Calin) scrie:
Sustin si eu ca freza taie fara pregaurire.

Sa inteleg ca tu nu ai niciun pic de logica? :roll:
Uau......tare... :roll:

Vad ca toti sustineti acest lucru. Daca il sustineti, atunci veniti cu probe concrete: videoclipuri care sa va sustina vorbele. Videoclipuri facute de voi sau gasite pe net. Daca nu, vor ramane decat niste simple VORBE, care nu au niciun pic de valoare. Le poate spune si presedintele americii, .. cu atat mai putin dacca tot nu au valoare daca nu sunt sustinute de dovezi concrete.

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 11:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai ti-am explicat logica mea. Tu vad ca numai fraza aia ai citit-o, din ce am scris.

Sus

MesajScris: Joi Oct 27, 2011 6:20 am 
Neconectat
User

Andronescu Florin scrie:
Metoda prezentata in videoclipul de mai sus, nu este atat de FANTASTICA, pe cat sugereaza titlul topicului, cu atat mai mult domnul silviu tudor, habar nu are ce spune, pentru ca: pentru a putea sa se faca o gaura patrata, NIMENI, repet... NIMENI, nu a observat un lucru esential. Si anume: pentru a putea face acea "gaura" patrata, este nevoie de o operatie absolut necesara( pregaurirea ) :wink:

ok,oi fi eu vreu-n habarnist dar macar stiu sa apreciez un lucru ce merita apreciat.in schimb tu vii aici si incepi sa tipi in gura mare ca nu e mare lucru si ca sunt alte metode de a da o gaura patrata.ok,de acord,dar nu se poate compara un procedeu ieftin cu unul exagerat de scump :P

Sus

MesajScris: Vin Oct 28, 2011 12:24 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Bine mai Florine,dovedeste-ne tu cu explicatii logice,picturi rupestre,desene tehnice,ghicit in cafea(boabe sau macinata) sau orice alta metodologie aleasa de tine, ca freza respectiva nu taie fara pregaurire. :twisted:,nu de alta dar cativa de aici nu suntem tocmai straini de CNC si de ce poate face o freza.

Sus

MesajScris: Vin Oct 28, 2011 6:19 am 
Neconectat
User

Foca_Dacian scrie:
Bine mai Florine,dovedeste-ne tu cu explicatii logice,picturi rupestre,desene tehnice,ghicit in cafea(boabe sau macinata) sau orice alta metodologie aleasa de tine, ca freza respectiva nu taie fara pregaurire. :twisted:,nu de alta dar cativa de aici nu suntem tocmai straini de CNC si de ce poate face o freza.

+1

Sus

MesajScris: Sâm Oct 29, 2011 11:05 am 
Neconectat
Admin
Admin

Andronescu Florin scrie:
silviu tudor, habar nu are ce spune

Prietene, încetează cu atitudinea aceasta, please.
Dacă nu ești de acord cu cineva, poți să îți exprimi dezacordul în termeni politicoși sau să îți exprimi punctul de vedere.

Dacă vrei să te manifești în felul acesta, ești liber să postezi pe alte forumuri și să ne scutești.
E clar ? Aștept să te conformezi regulilor casei, sau să dai Log Out.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 29, 2011 11:34 am 
Neconectat
User

Foca_Dacian scrie:

la cnc nu ai nevoie de pregaurire ca sa faci un patrat.
diferenta dintre cnc si masina asta e ca cnc-ul e mai scump si gaura o sa iti iasa rotunjita la colturi din cauza frezei rotunde.
poate la cnc ar merge mai repede dar aici depinde de multi factori.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 29, 2011 5:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai ideea era sa plantezi in CNC o freza din asta. Cu o freza cilindrica, tipica de fi 18 mm (de ex.) clar nu e nevoie de pregaurire. Vei avea o raza de 9 mm la colturi, in cazul acesta.

Freza face difernta, nu CNC -ul. Adaptezi programul in functie de scule.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2