The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 10:24 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: RCF -ESW1018
MesajScris: Lun Dec 25, 2006 9:11 pm 
Neconectat
User

care ce stie despre proiectul asta ? am inteles ca in incinta ii difu L18s800 si ca are 106Db la 1w .
are careva ceva schitze ? ceva grafic ? cu raspunsul in freventa ? ii un simplu BR sau ii ceva combonatie itrne BR si horn.. ? daca stiti ceva despre acest tip de incinta, ziceti tot ce stiti :) descarcati-va :D
http://www.speakerplans.com/forum/forum_posts.asp?TID=7796

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 26, 2006 2:43 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Citat:
106db/1w/1m demi-space

deci 103 dB / 1W

ei iti spun ce cred eu ca este defapt acolo

e o incinta bassreflex absolut normala, de 18", doar ca este acodata mai sus decat in mod normal (pt un acordaj la 40-45Hz portul acela trebuia sa fie mult mai lung decat este in poze, de unde deduc acordajul f inalt.)

mai sus, adica in loc de 40-45 Hz, undeva pe la 55 - 60Hz

rezultatul este un peak in acea banda, pe care ei au postat-o ca element de marketing. sunt convins ca spl-ul inafara acelei zone de 15-20Hz era absolut normal pt orice bassreflex echivalent.

spl de 106 dB/1W in acea zona de frecventa pt un difuzor conventional este ABERANT !

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 26, 2006 3:05 am 
Neconectat
User

deci ii un simplu bass reflex acordat mai sus. nexus... dar daca ii acordat mai sus, va fi acolo o cocoasha in raspuns, aia.. nu va masca subbasul ? ei au acordat mai sus ca sa aiba +db in zona 60-90 aproximativ... si daca vor sa coboare folosesc mai multe subwoofere? nu inteleg "gestu" asta :)de a acorda mai sus, chestia asta stiam ca trebuie evitata.. sa faci cocoashe in raspuns..... ei fac sa zic asa "rau" :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 26, 2006 10:18 am 
Neconectat
User

Ar fi o explicatie: daca acordezi sus incinta creste destul de mult delay-ul in zona acordarii, ceea ce ar putea da impresia de bas jos.
Acum nu cred ca poti pacali in asa mod un profesionist.
Eu cred ca lucreaza ca un bassreflex normal si in bass reflex, in mod normal, cu LF18N401 ai in jur de 98-99 dB raspuns aproape liniar intre 50-90 Hz, intr-o cutie cu volum destul de mic.
Totusi un lucru interesant spun baietii aia acolo: cum ca partea din spate nu ar fi paralele cu peretii boxei, ci ar avea o inclinatie. Deci ei spun ca ar putea fi un hibrid. Totusi la ce lungime are "portul" atunci nu am avea crestei in frecvente joase. Daca e asa, e un fel de planar ca si modalitate de functionare, numai ca dpdv alc onstructiei nu este asa ceva.

Totusi un lucru interesant am citit de curand pe forumul speakerplans cumca un scoop scoate mai mult bas decat un horn impaturit tocmai datorita modului in care este construit, deoarece suprafata de iesire este evident mai mare decat suprafata membranei, deci are si horn lungi si totodata si suprafata mare de iesire. Dar sa nu uitam dezavantajul, acea gropa de raspuns, care paote ajune si pana la 10-12 dB pe care o are in "regiuni" ale basului importante. Dina cest punct de vedere cu subbasul nu are nici o problema.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2