The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 9:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: EP4000 cu boxe subdimensionate
MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 10:07 am 
Neconectat
User

Salutare tuturor si Paste Fericit!

Mi-am cumparat un EP4000 cu intentia sa-mi cumpar si niste boxe pe masura puterii emise de acesta. Pana una alta, am acasa ("stranse" in timp) 4 boxe de 100W RMS/8ohmi fiecare, in stare foarte buna (nu ma ocup de sonorizari). Evident ca pana achizitionez boxele de putere mai mare, vreau sa folosesc cele 4 boxe de 100w cu ep4000 insa nu vreau sa le "ard" si nici sa afectez in vreun fel amplificatorul. Din documentari pe acest forum am inteles ca in afara de folosirea necorespunzatoare a puterilor si distorsiunile pot strica difuzoare. In acest sens vreau sa va intreb urmatoarele:
- potentiometrele de la amplificator sunt direct proportionale cu puterea furnizata? Cele doua potentiometre sunt gradate pana la un maxim de "34". Ce ma intereseaza pe mine ar fi limita de pe potentiometre la care as depasi puterea acceptata de cele patru boxe (puse in paralel cate doua). Daca ar fi direct proportionale cu puterea, ar fi usor de calculat, insa m-a pus pe ganduri acel "34" de la valoarea maxima.
- daca boxele sunt puse "in paralel" cat "consuma" din puterea furnizata de amplificator?
- as putea sa pun cumva boxele si "in serie"? Am vazut ca la unele amplificatoare este data ca posibila schema de montaj si varianta "in serie", insa la acesta nu se specifica acest lucru.

Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: EP4000 cu boxe subdimensionate
MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 1:15 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

florin.mihai scrie:
Salutare tuturor si Paste Fericit!

Mi-am cumparat un EP4000 cu intentia sa-mi cumpar si niste boxe pe masura puterii emise de acesta. Pana una alta, am acasa ("stranse" in timp) 4 boxe de 100W RMS/8ohmi fiecare, in stare foarte buna (nu ma ocup de sonorizari). Evident ca pana achizitionez boxele de putere mai mare, vreau sa folosesc cele 4 boxe de 100w cu ep4000 insa nu vreau sa le "ard" si nici sa afectez in vreun fel amplificatorul. Din documentari pe acest forum am inteles ca in afara de folosirea necorespunzatoare a puterilor si distorsiunile pot strica difuzoare. In acest sens vreau sa va intreb urmatoarele:
- potentiometrele de la amplificator sunt direct proportionale cu puterea furnizata? Cele doua potentiometre sunt gradate pana la un maxim de "34". Ce ma intereseaza pe mine ar fi limita de pe potentiometre la care as depasi puterea acceptata de cele patru boxe (puse in paralel cate doua). Daca ar fi direct proportionale cu puterea, ar fi usor de calculat, insa m-a pus pe ganduri acel "34" de la valoarea maxima.

Din pacate pozitia potentiometrelor nu denota nivelul de iesire procentual.

potentiometrele sunt marcate in dB atenuare, adica semnalul de intrare - atenuare introdusa de pot + amplificare = nivelul de iesire
pentru un incepator, sistemul de calcul este foarte greoi.

- daca boxele sunt puse "in paralel" cat "consuma" din puterea furnizata de amplificator?
- as putea sa pun cumva boxele si "in serie"? Am vazut ca la unele amplificatoare este data ca posibila schema de montaj si varianta "in serie", insa la acesta nu se specifica acest lucru.

se pot pune boxele in serie, astfel creste impedanta sistemului.amplificatorul va debita proximativ jumatate din putere pe o impedanta dubla ca valoare.

Tine minte ca EP4000 are 450W in 8 ohmi si undeva la 630 la 4 ohmi - vorbesc de masuratori pe bancul de proba, nu minciunile din manual.

Va multumesc.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Apr 14, 2012 5:28 pm 
Neconectat
User

Salut.Aveti idee care este puterea reala la un epq2000?ei zic ca in 8ohmi ar avea 2x450w,eu am boxele de 400w si imi faceam probleme la fel ca si colegul nostru.

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 11:40 am 
Neconectat
User

sorin preda scrie:
Salut.Aveti idee care este puterea reala la un epq2000?ei zic ca in 8ohmi ar avea 2x450w,eu am boxele de 400w si imi faceam probleme la fel ca si colegul nostru.

ep 2000 din pdf are 350W RMS ! in 8 ohm si 500W RMS pe 4 ohm !
http://www.behringer.com/assets/EP2000_P0A38_M_EN.pdf

Sus

MesajScris: Dum Apr 15, 2012 11:49 am 
Neconectat
User

sorin preda scrie:

EP2000 = EP1500 doar ca au schimbat standardul de masurare de la 0,1% la 1%THD

Puterea probabila este undeva la ~260W/8ohmi si ~400W/4 ohmi :wink:

florin.mihai scrie:

Boxele care contin filtre pasive nu se leaga in serie ... prin legarea in serie se modifica frecventa de separare a filtrului!

Sus

MesajScris: Mar Apr 17, 2012 11:30 am 
Neconectat
User

EPQ sa fie acelasi produs cu EP?Sa rezulte din acest "furt" de wati preturile bune la o calitate bunicica a acestor amplificatoare?Cum pot dovedi acest contrariu celor de la senia?..Pentru ca in cazul in care diferenta de putere este asa mare fata de cea specificata de producator inseamna ca avem o problema,dar cine sustine aceste teste ca sunt plauzibile?.Multumesc anticipat.

Sus

MesajScris: Mar Apr 17, 2012 11:51 am 
Neconectat
User

Imi cer scuze , neatentia ... acum am vazut ca era vorba de EPQ si nu EP . In acest caz ma abtin , nu am avut pe mana nimic din gama EPQ de la Behringer .

http://www.behringer.com/assets/EPQ1200 ... _ES_FR.pdf

Daca vrei sa vezi puterea reala a amplificatorului ia legatura cu userul " LECO " , el are echipamentul necesar pentru masurare .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2