The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 5:39 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: EV TX1122 pasiv
MesajScris: Joi Iun 21, 2012 8:56 pm 
Neconectat
User

Salutare..
Are careva sau imi poate da careva informatii despre Electrovoice TX1122?
Urmaresc o pereche de sateliti si mi-am indreptat atentia si carte acest modele(second hand).
Am inteles ca seria asta nu are woofere produse de Electrovoice de aceea are si SPL-ul mic(97 dB 1w 1m), este adevarat?

Ultima oară modificat de Marcel GAVRILA pe Mar Iun 26, 2012 2:30 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: EV TX1122 pasiv
MesajScris: Vin Iun 22, 2012 11:51 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

sunt cele cu difuzoare chinezesti.

nu sunt reusite

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Iun 23, 2012 8:33 pm 
Neconectat
User

multumesc Mircea, am mai fost sfatuit si de alte persoane "sa stau in banca mea". Se pare ca nu sunt extraordinare.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 23, 2012 8:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Cu riscul de a-mi pune in cap "fanii" EV/Dynacord. Spun ca un fullrange dotat cu e12-250n si d202ti este echivalent.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Iun 23, 2012 9:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Degeaba ..... prostii raman tot prosti .
Ca doar de aia li se spune prosti !!!
Daca ei vor sa plateasca acea eticheta de pe o boxa chinezeasca cu bani multi.......nu ne putem opune .
Este numai problema snobilor !
Pentru cei ce doresc sa fie informati asupra performantelor reale si pretului corect : Deschideti bine ochii !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 12:03 am 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Cu riscul de a-mi pune in cap "fanii" EV/Dynacord. Spun ca un fullrange dotat cu e12-250n si d202ti este echivalent.

ar fi vreo boxa la care sa nu ii gasesti echivalent in paudio?asemenea comentarii ar trebui sa fie unele normale pe un forum,dar cum acesta este un "forum" prin care se vinde o marfa supraevaluata,banui ca ma voi alege cu un ban :lol: .Inca ceva,acesti "snobi" cumpara o boxa dupa cum suna nu dupa simulari de 2 lei in nu stiu ce programe luate de pe dc,deci inainte de somn,mai intrebati-va o data cine sunt snobii :wink:

OFF: degeaba imi vi tu sa imi zici ca loganu arata f bine pe hartie,rupe normele,ca e mai bun decat mercedes...cand in realitate ce sa vezi?deci cam asa ceva e si comparatia facuta,oricum bafta mare in continuare ca reusiti sa faceti ceva in tara asta,DAR nu mai aruncati cu gunoi in celelalte marci numite concurente,dar din pacate nu poti numi concurenta lui paudio pe ev,dynacord,rcf si alte cele.Pacat a-ti transformat un forum,intr-o afacere din ce in ce mai marsava,ceea ce nu convine se sterge,asa ceva nu se face.

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 11:13 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

@canciog
Modifica-ti username-ul cu numele si prenumele real conform regulamentului :
viewtopic.php?f=18&t=9529

Oricine are dreptul la opinie , dar inainte de a jigni pe cineva la el acasa trebuie sa tii cont de urmatoarele :
Lucrurile nu sunt colorate doar in alb si negru .....Dynacord ( dar si Ev ) au folosit sau inca folosesc la anumite serii de boxe diferiti producatori de difuzoare , printre care si P Audio , 18 Sound , B&C , RCF , Eminence etc .
Forumul pe care noi desfasuram acesta discutie a fost creat in scopul de a oferi un minim suport tehnic cumparatorilor de produse distribuite de propietarii forumului , in niciun caz pentru a denigra o firma sau produsele acesteia , nu pentru a face reclama altor marci de difuzoare , deoarece alti distribuitori ale altor marci nu contribuie sub nicio forma la cheltuielile legate de intretinerea forumului...........
De aceea nu sunt binevenite comentariile despre calitatile sau defectele produselor de pe piata , de altfel Dnul Mircea Bartic a fost foarte rezervat in comentariul sau , cunoscandu-se sensibilitatea exagerata a fanilor uneia dintre firmele cu mare succes la o anumita etnie , care traieste din savarsirea infractiunilor si inselatorie pe seama majoritarilor , conform zicalei populare " fiecare cioara zice ca puiul ei este mai frumos " adica daca el ( etnicul ) are boxe Dyna , deci sunt singurele bune , performante , valoroase , stralucitoare , din aur de 50 carate etc !
Asta nu inseamna ca toti clientii acelei marci sunt de proasta calitate ....doar unii !
Este absolut normal sa sprijini ( dupa posibilitati ) cu sfaturi tehnice si consultanta pe cumparatorii marcilor distribuite prin intermediul forumului .
Asa este firesc , cumparand difuzoare distribuite de sponsorii forumului , participi la efortul de intretinere a forumului si in acest fel poti beneficia de solutii tehnice competente si in viitor .
Intra pe forumul celor de la BMW si intreaba-i cum sa reglezi franele la Logan.....sa vezi ce raspunsuri primesti !
Poti citi si invata din materialele acumulate in timp pe forum absolut gratis , dar daca soliciti consultanta pentru alte marci de difuzoare consider ca este o lipsa de loialitate din partea ta......parerea mea !
Iar daca incerci sa faci reclama ascunsa sau directa a produselor altor marci de difuzoare inseamna ca nu poti fi compatibil cu acest forum .
Nu trebuie sa accepti si sa aplici cele scrise in regulament , oricum nu ai nimic de pierdut .
Vei fi unul dintre cei care poti alege sa fi user cu anumite drepturi sau un simplu vizitator in viitor !
Nu te va obliga nimeni sa vizitezi acest forum .

High
Audio

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 12:14 pm 
Neconectat
User

Mircea iti dau dreptate ,difuzoarele sunt mai bune ,nu contesta nimeni asta ,doar un nebun.DAR sunetul final ,care tine 99% de filtre si incinta nu e acelasi ,degeaba daca ai difuzoare bune daca nu gasesti scheme la filtre sa sune ca alea ,proiecte de incinte care sunt universale .Sa fim totusi realisti.Uite dau si un exemplu poate nu toata lumea a inteles ce am vrut sa zic ,am facut 2 incinte dupa un proiect de pe forum ,filtru ,etc si sunetul nu era placut ,am pus difuzoarele intr-o incinta de la dibeisi de abs si un filtru de la o boxa de 12'' ceva fbt mai vechi si suna ff frumos .Degeaba facem dyi daca sunetul la final mai trebuie finisat si rasfinisat.Si inca un exemplu ,eu am schimbat 4 perechi de filtre la 2 boxe cu e15-350n si d220Ti pana sa le aduc la un sunet placut.Pai de banii aia iti spun sincer ca imi luam 2 boxe cu difuzoare chinezesti cu sarma de 0.00001mm care tin 150w si se aud aprx la fel.

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 2:56 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Alo !
Intre o cutie cu difuzoare + filtre si o incinta acustica nu exista nicio asemanare !
Ce vina are producatorul difuzoarelor ca utilizatorul nu stie sa foloseasca optim acele difuzoare ?
Proiectul incintei , proiectul filtrului si acordul fin al acestora reprezinta asa numitele secrete de fabricatie ale majoritatii producatorilor de incinte acustice .
Doar cei care au experienta si aparate pentru calibrare pot obtine rezultate bune .
Spre exemplu , Turbosound foloseste difuzoare P Audio , filtre si incinte acustice conform proiectelor sale .
Rezultatele sunt fenomenale , dar cati entuziasti de pe glob vor avea acelasi rezultat acustic in urma cioplirii unor cutii cu aceleasi difuzoare ? Secretul consta in masuratorile acustice .
Restul....e loz in plic !

High
Audio

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 3:14 pm 
Neconectat
User

Cred ca este singurul magazin cu cea mai accesibila marfa, suport tehnic, garantie si tot ce vrei. Raportul calitate/pret bate totul. Si garantez ca nu exista nici o boxa fara echivalent in p.audio.
Ex: de ce trebuie sa iti vinzi casa ca sa iti iei un sistem cobra s-au mai stiu eu ce? (ma refer la dyn)
Sunt mai scumpe datorita incintelor facute pe CNC si o gramada de timp de studiu si teste. Credeti ca difuzoarele sunt placate cu aur s-au au bobina de aur? NU!!! Eu nu am nevoie de incinte facute pe CNC, am nevoie de un sunet bun, nu sa ma fac de ras cu formatia, aici e singurul loc din tara asta unde filtrele se fac pe comanda pentru combinatia de difuzoare aleasa, cititi mai bine mai multe subiecte si veti fi uimit. La Severin se lucreaza fara cusur, daca nu iti place cum suna, dl Dan nu te lasa sa pleci de acolo pana nu iti face pe plac fara nici un cost!!! Va mai dau un exemplu banal, am luat de la dl Mircea cateva manere mai de mult cu 10 euro bucata urmand sa le gasesc pe site-ul producatorului cu 11 euro bucata :shock: . Oare e ca dvs sa fie totul ''supraevaluat''?

Sus

MesajScris: Dum Iun 24, 2012 4:04 pm 
Neconectat
User

mare dreptate ii dau lui ungureanu...
totodata rog sa se inchida acest topic. Multumesc pt gazduire

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 12:22 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Marcel GAVRILA scrie:
Salutare..
Are careva sau imi poate da careva informatii despre Electrovoice TX1122?
Urmaresc o pereche de sateliti si mi-am indreptat atentia si carte acest modele(second hand).
Am inteles ca seria asta nu are woofere produse de Electrovoice de aceea are si SPL-ul mic(97 dB 1w 1m), este adevarat?

Salut Marcel,
Nu stiu cat costa acest model de boxa la mana a doua, dar, in opinia mea, pretul de nou este cam prea mare.
Sa dai 1150 - 1200 Euro pe o pereche de boxe de acest tip, reprezinta bani cheltuiti mai putin intelept. Ma rog, daca cineva te judeca in stil cocalar (brandu, frate!) poate fi o investitie cu care sa-i pacalesti pe cocalarii ce se uita la marca mai intai si nu pot aprecia sunetul decat cu ochii.

Daca ne referim la chestiile interne, atunci discutam altfel.
Difuzorul de 12" este unul dintr-o serie ieftina, cu sasiul din tabla. SPL-ul este similar cu E12-250N.

Pe Powermate 1000/2 sau 1000/3 nu rezista decat daca omul care da in ele este unul ponderat.
Numai anul acesta mi-au trecut cateva boxe de acest tip cu diful de 12" stricat. Toti proprietarii le-au scos la vanzare dupa acest episod. Repet, nu cunosc piata SH, dar din ceea ce stiu, e plin de TX1122 scoase la vanzare dupa incidente.

Fiecare om e stapanul banilor sai.
Sunt multe alte optiuni mai bune, la pret chiar mai mic.
De exemplu, HK Audio L5 112 linear 5, este mai ieftina, suna mai bine, e mai rezistenta si mult mai bine construita.
Are o clasa peste acel EV si cel mai important lucru, nu crapa.

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 12:47 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

canciog scrie:
Mircea Bartic scrie:

ar fi vreo boxa la care sa nu ii gasesti echivalent in paudio?asemenea comentarii ar trebui sa fie unele normale pe un forum,dar cum acesta este un "forum" prin care se vinde o marfa supraevaluata,banui ca ma voi alege cu un ban :lol: .

Incearca sa completezi urmatorul test : viewtopic.php?p=141799#p141799
Sper ca stii de gluma !

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 2:15 pm 
Neconectat
Admin
Admin

canciog scrie:
ar fi vreo boxa la care sa nu ii gasesti echivalent in paudio?

In mod normal, atunci cand discutam despre boxe si avem informatii despre un buget anume, este logic si normal sa oferim produsele noastre. Daca ne referim la pretul de nou, atunci desfid pe oricine imi spune ca la pretul de 1200 Euro perechea de boxe, aceste TX1122 au vreo sansa in fata unor boxe cumparate de la noi, cu aceeasi suma.
Sunt deschis la orice proba, cu conditia sa am timpul necesar.

Totul este legat de banii alocati unui proiect, unei investitii. De aici pleaca toata discutia.
In rest sunt povesti. Ce poti obtine cu suma X.

De cele mai multe ori, se compara merele cu perele. Iar unii incearca marea cu degetul, numai ca daca o gasesc rece, trag concluzia ca nu se poate face baie in mare, pentru ca au avut ei o experienta negativa, odata, generalizand experienta lor de greenhorn noobies la tot ce misca si sufocandu-i pe altii cu povestea esecului lor.

offtopic
Am observat si eu ce discutii s-au generat in diverse locuri.
Ca de obicei, C.d.S (se stie el cine este) are o problema cu Mircea in principal si in secundar cu mine.
Chiar ma gandeam cate sfaturi proaste da acest omulet, doar din dorinta prosteasca de a faulta afacerile unora.

Si un mesaj pentru CdS.
Amice, nimeni nu tine cont de prostioarele tale. Nu ai nicio eficienta, iar propaganda negativa te discrediteaza doar pe tine si pe cei cu care impartasesti ura fata de tot ce inseamna Paudio si JBL Selenium. Esti atat de obsedat, incat daca ai afla ca maine ne vom apuca sa bagam in boxe RCF, B&C, PD ori orice alta marca, ar incepe sa iti puta subit si acestea.

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 2:36 pm 
Neconectat
User

Dan Nita aka DNA scrie:
canciog scrie:
ar fi vreo boxa la care sa nu ii gasesti echivalent in paudio?

.

Totul este legat de banii alocati unui proiect, unei investitii. De aici pleaca toata discutia.
In rest sunt povesti. Ce poti obtine cu suma X.

.

Asta am zis si eu mai sus . Daca noi cumparam acele difuzoare de la dumneavoastra si facem acele proiecte si nu se aud cum trebuie ,atunci noi ce sa credem, nu avem experienta dumneavoastra si nici posibilitatile dumneavoastra de a testa .Atunci normal ca o sa punem ceva finisat in fata si o sa dam vina pe difuzoare pt ca proiectul nu a iesit cum trebuie.Sunt prea putine proiecte cap coada .Eu unul in locul dumneavoastra as pune pe forum 3 proiecte de sateliti ,3 de fullrange ,10 de basi (hornuri ,BR ,bp4,bp6 etc) cap coada ,ma refer la tot ,filtre, difuzoare folosite ,cum suna ,poate un grafic ,procesarea care trebuie facuta(la basi sau sateliti).Si atunci sa inceapa unul sa zica ceva .Dar asa pe forum sunt 100 de proiecte prostesti ,fara nici un rost ,cu difuzoare care nu se mai produc.Daca tot incurajati dyi-ul ,incurajatil odata.Nu cred ca ar afecta vanzarile dumneavoastra de produs finit boxe DNA.Cine o sa vrea sa isi faca singur tot singur face si sunt 2 motive simple ,1 . pt ca nu are toti banii odata si 2 pentru ca asa ii place lui si nu apreciaza munca dumneavoastra. Am vazut 2 planare facute de dumneavoastra de curand si sincer nu am avut ce comenta ,din partea mea tot respectul pentru dumneavoastra domnul Dan si pt Mircea .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2