The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 6:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Intrebare referitoare la boxe-incinte-
MesajScris: Joi Iul 26, 2012 8:51 pm 
Neconectat
User

din cauza ca sunt nou in ceea ce tine de boxe am niste nelamuriri:
care este diferenta de sunet intre bass reflex,planar si horn(in eventualitatea in care pun acelasi dif in toate)

ce inseamna sa calculezi portul in functie de acordaj.ps:ce este acela port?

acordajul am inteles ca depinde de marimea placii din bass reflex in sa la celelalte 2 tipuri?

cam asta nu am priceput ,cu toate ca am citit cam tot ce e scris despre boxe pe forum.

astept raspunsuri.multumesc

ps:referitor la intrebarea mea:vad ca sunt niste basi de la dynacord si anume fx 20 de la XA si F8 de la Cobra
ambii basi au acelasi dif:evx180b.vreau sa inteleg teoretic dar si practic ce face o incinta si ce face cealalta.vreau sa ma apuc de lucru pt 2 basi si nu stiu ce sa aleg.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Intrebare referitoare la boxe-incinte-
MesajScris: Joi Iul 26, 2012 9:59 pm 
Neconectat
User

Din cate pricep , tu ai cam vrea sa construiesti o masina dar fara sa ai cunostintele necesare. Si acum apelezi sa inveti, sau ca cineva sa te invete abecedarul in meseria asta , insa ar trebui sa pui mana sa te ajuti si tu pe tine, exista suficienta maculatura pe net sau scrisa, mai greu este ca trebuie citita si inteleasa .......

Sus

MesajScris: Joi Iul 26, 2012 10:14 pm 
Neconectat
User

am cautat pe net insa din ce am gasit tot nu am priceput.
ideea e destul de simpla:pot sa construiesc dupa unul din cele 2 proiecte insa vreau sa stiu ce face fiecare.mie imi trebuie boxele astea pt muzica live

ps:precizez ca nu sunt ``specializat `` pe partea asta de PA ,``domeniul`` meu ca sa zic asa de pana acum e tot ce tine de studio ,inregistrari ,masterizari,de muzica(ma ocup cu muzica),editare tonuri in ceea ce tine efectiv de ton(sinteza la clape,procesare sunet la nivel de studio) ceea ce tine de MIDI,creare negative etc.nu cred ca e un asa mare minus ca nu ma pricep la boxe de live.asta e si motivul pt care am postat aici.am vazut ca pe forumul asta sunt cativa oameni care stiu bine cu ce se mananca PA,probabil e singurul forum din romania unde se dezbat subiecte de genul.

deci intrebarea mea ramane valabila.:)

Sus

MesajScris: Joi Iul 26, 2012 11:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

victor_petrescu scrie:
din cauza ca sunt nou in ceea ce tine de boxe am niste nelamuriri:
care este diferenta de sunet intre bass reflex,planar si horn(in eventualitatea in care pun acelasi dif in toate)

ce inseamna sa calculezi portul in functie de acordaj.ps:ce este acela port?

acordajul am inteles ca depinde de marimea placii din bass reflex in sa la celelalte 2 tipuri?

cam asta nu am priceput ,cu toate ca am citit cam tot ce e scris despre boxe pe forum.

astept raspunsuri.multumesc

ps:referitor la intrebarea mea:vad ca sunt niste basi de la dynacord si anume fx 20 de la XA si F8 de la Cobra
ambii basi au acelasi dif:evx180b.vreau sa inteleg teoretic dar si practic ce face o incinta si ce face cealalta.vreau sa ma apuc de lucru pt 2 basi si nu stiu ce sa aleg.

Salutare!
Cred ca ai incercat sa acumulezi informatii direct din postarile la proiectele care te intereseaza. Din punctul meu de vedere , ar fi trebuit sa incepi de la rubrica "NOTIUNI DE ELECTROACUSTICA" :arrow: viewforum.php?f=21 si aici gasesti "TEORIE DE ELECTROACUSTICA" :arrow: viewtopic.php?f=21&t=79 .... si nu uita: inainte de a construi , TESTEAZA!!! Fa o incinta de test din proiectul care te intereseaza ,altfel ajungi cu ele la rubrica de anunturi publicitare.
Numai bine!!!

Sus

MesajScris: Vin Iul 27, 2012 1:28 pm 
Neconectat
User

Pentru ca ai spus adevarul - exista cativa oameni de bine care stiu cu ce se mananca domeniul - iti recomand sa nu arunci banii si sa te apuci sa traforezi tu cutii rezultanta fiind cutii cu difuzoare, ci sa apelezi la ei pentru constructie + un sfat avizat. Vei iesi mai putin sifonat material in problema asta si lasa orgoliul ca nu ai facut tu - raman in schimb bani in portofel de suc.....

Sus

MesajScris: Vin Iul 27, 2012 1:44 pm 
Neconectat
User

Valentin D scrie:
Pentru ca ai spus adevarul - exista cativa oameni de bine care stiu cu ce se mananca domeniul - iti recomand sa nu arunci banii si sa te apuci sa traforezi tu cutii rezultanta fiind cutii cu difuzoare, ci sa apelezi la ei pentru constructie + un sfat avizat. Vei iesi mai putin sifonat material in problema asta si lasa orgoliul ca nu ai facut tu - raman in schimb bani in portofel de suc.....

am pe cineva care se ocupa cu tamplaria.deci nu asta ar fi o problema.problema e ca de cateva zile tot citesc articole de acustica si incinte,am inteles in mare ce face bass reflex si ce face planar insa ma interesa o parere practica ,in sensul de aplicabilitate a fiecarei incinte.

Sus

MesajScris: Vin Iul 27, 2012 7:39 pm 
Neconectat
User

chestiunile astea nu se invata in 2 zile ...intelegi? ceea ce faci tu este sa incerci marea cu degetu...nu e bine ,ai rabdare cateva luni ,familiarizeazate cu limbaju si cu chestiile de baza..apoi te gandesti la un proiect!

Sus

MesajScris: Sâm Iul 28, 2012 10:19 am 
Neconectat
User

Nu era mai simplu sa ii raspundeti la om sa inteleaga?
Bassreflex este pentru interior. O explicatie pe intelesul oricui ar fi ca nu arunca sunetul departe. Cu alte cuvinte daca il pui afara in aer liber la distanta nu foarte mare se pierde basul.
Subwooferele de tip horn (exemplu planarul viewtopic.php?f=92&t=9648 ,fx20 viewtopic.php?f=92&t=9672 ) sunt proiectate sa arunce basul la distanta ceva mai mare, dar in interior nu sunt recomandate datorita directionalitatii (ai bass doar daca stai in fata lor)
Fx20 a fost totusi incercat de mai multi si s-a constatat ca suna bine si in interior.
Ca idee daca vrei ceva care sa faca multa galagie si nu te deranjaza volumul si greutatea mai mare mergi cu incredere pe fx20.
Sper ca ti-a fost de ajutor raspunsul meu.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 28, 2012 10:28 am 
Neconectat
User

victor_patrascu lasa topicul ca baieti o dau in altele tu vrei cat de cat parerea lor ,ei vin cu MAI INVATA......... nu au inteles baieti ce vrei tu defapt... ei cred ca vrei sa construesti un vrun COBRA 4 sau Un AVION BASS mergator pe TELECOMANDA =)) de aia le este cam teama sa dea explicati...

Mixer Dynacord PowerMate 1000-2
Putere QSC PLX 3402
Putere QSC PLX 3602
Microfon Shure SM 58 cu fir 2 buc.
MICROFON WIRELES SHURE ULX BETA 58A
processor Dynacord Dsp 244 pa

Sus

MesajScris: Lun Iul 30, 2012 10:34 pm 
Neconectat
User

Denis Vintan scrie:
Nu era mai simplu sa ii raspundeti la om sa inteleaga?
Bassreflex este pentru interior. O explicatie pe intelesul oricui ar fi ca nu arunca sunetul departe. Cu alte cuvinte daca il pui afara in aer liber la distanta nu foarte mare se pierde basul.
Subwooferele de tip horn (exemplu planarul viewtopic.php?f=92&t=9648 ,fx20 viewtopic.php?f=92&t=9672 ) sunt proiectate sa arunce basul la distanta ceva mai mare, dar in interior nu sunt recomandate datorita directionalitatii (ai bass doar daca stai in fata lor)
Fx20 a fost totusi incercat de mai multi si s-a constatat ca suna bine si in interior.
Ca idee daca vrei ceva care sa faca multa galagie si nu te deranjaza volumul si greutatea mai mare mergi cu incredere pe fx20.
Sper ca ti-a fost de ajutor raspunsul meu.

multumesc denis!am inteles ceea ce aveam nevoie.m-am hotarat la bass reflex din 2 motive:ii folosesc 99%in interior si conteaza mult marimea si greutatea.

Sus

MesajScris: Mar Iul 31, 2012 11:33 am 
Neconectat
User

La greutate nu cred sa fie diferenta mai mare de vreo 10-15kg intre bassreflex si fx20. Acuma depinde si din ce faci incinta. ii pui roti pe spate si e mult mai lejer la transport. Oricum nici bassreflex-ul nu o sa il cari de unul singur.
Acum problema e si de volum, ca daca nu iti incape fx20 in masina e clar ca nu ai ce face cu el, dar daca totusi ai posibilitatea sa il transporti merita facut fx20.

Sus

MesajScris: Mar Iul 31, 2012 10:47 pm 
Neconectat
User

pai treaba e ca trebuie sa aleg o varianta minima de marime a incintei pt ca toate boxele le car cu o masina.deci chiat si 10 -15 cm in plus sunt o problema.
m-am decis sa fac incintele din panel de 18 si sa pun niste difuri originale .bineinteles ca o sa pun niste roti pe spate pt transport ,iar incintele le voi mocheta.
ps:am vazut pe net ca la planare e nevoie si de un fel de filtru de frecvente subsonice.deci per total cred ca nu as fi mai avantajat de fx 20,mai ales ca le folosesc exclusiv in interior.

Sus

MesajScris: Mie Aug 01, 2012 12:22 am 
Neconectat
User

Filtru subsonic e obligatoriu pentru toate subwooferele. Ala nu cred ca e o problema pentru ca majoritatea crossoverelor au asa ceva.
Cat despre transport... si dubita e tot o masina :lol: .
In cazul asta fa un bassreflex cu difuzor de calitate si ai rezolvat problema.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2