The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 12:11 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfaturi schimbare difuzoare!
MesajScris: Vin Aug 03, 2012 4:18 pm 
Neconectat
User

Salutare, si bine v-am gasit pe acest forum, sper sa gasesc raspunsul pe care tot in caut si sper sa vina de la niste profesionisti! pareri sunt multe, si eu am 1 mil de pareri dar as dorii un raspuns de la cineva care chiar stie ce vorbeste!

Problema mea este urmatoarea! am o statie harman kardon Hk 980 luata din germania pentru ca momentant lucrez aici, ea a fost 500 de euro initial si acum am luat-o la reducere ca era oferta la 350 de euro!

Statie este super, am citit si despre ea si nu m-am macalit, este o statie bunicica cu renume!

Acum marea problema este ca am primit 2 boxe cadou de la un prieten care acum are copil si i-a cam trecut vremea in care are fan audio si petreceri!

Sunt 2 boxe care au 101 cm inaltime 37 latime si 26 adancime, marca este noname! :)
difuzoarele sunt de 10 toli adica 25 cm ! 80W la 8 ohmi! sunt made in taiwan.

Ei bine i-am facut proba si nu sunt asa multumit de basul pe care il asteptam, este un bas si un sunet asa pentru persoanele care asteapta sa se auda ceva din ele si sa daseze:(

Ca o comparatie eu acasa in romania am un sistem z5000 de la logitec, cel renumit cu subwofeerul ala mare si cu 5 sateliti, vreau sa zic ca la mine acasa sistemul ala rupea, nu puteam sa tin ceva pe masa din cauza basului care era clar, adanc si cutremurator ca in masinile cu sonorizare periculoasa si calitativa!

Acum explicatim si mie de ce sistemul ala care are o singura boxa ca si subwoofer si 5 sateliti si care costa 300 de euro se aude de 10 ori mai bine ca sisitemul meu de aici din germania pe care numai pe statie am dat 350 de euro, si boxele snt de 3 ori mai mari??

Este vorba ca boxele astea noname sunt stereo? si ca sisitemul meu de la logitec este cu subwoofer?

Acum daca cat de cat stiti datele problemei spune-ti ce sa fac sa pot ajunge la o sonorizare de clasa cu un bas cutremurator si profun ca si la sonorizarile foarte scumpe.

Eu vreau sa schimb difuzoarele acestea cu ceva care sa-mi recomandati voi dar cam tot la 10 toli ca sa nu mai fac modificare la incinta.

Ce imi recomandati? asa ca buget nu prea conteaza dar nici sa nu ma coste o avere..ma refer doar la difuzoare!

SUnt cateva poze sa v-a faceti o idee!!

Multumesc anticipat!

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sfaturi schimbare difuzoare!
MesajScris: Vin Aug 03, 2012 9:30 pm 
Neconectat
User

Sper totusi sa fie cineva de valoare cum se zice pe aici:) si sa ma indrume si pe mine!

Sus

MesajScris: Dum Aug 05, 2012 2:10 am 
Neconectat
User

Iti spun sigur ca astfel de expresii nu se folosesc pe acest forum

Sus

MesajScris: Dum Aug 05, 2012 11:56 am 
Neconectat
User

Salut, sincer nu inteleg ceea ce vrei sa zici.

Sincer am cautat am citit de pe internet si totusi nu am ajuns la o concluzie, am intrebat x oameni si toti mi-au dat pareri si raspunsuri diferite!

Aici pe forumuri incerc sa invat cateceva dar parca vorbiti codificat cu tot felul de expersii si nume de sisteme si de boxe pe care nu le inteleg.

Vroiam un raspuns de la cineva asa sa spuna ca la un novice cam cum sta treaba si de unde sa incep pentru a avea un sunet de claritate cu un bass fidel pe care sa-l simti si la volum mai mic asa cum il auzi de la un subwofer.

Se poate auzi acest bass si din boxele mele stereo de casa?

Unde este punctul slab?sunt difuzoarele slabe?nu am incintele buna?statia e de vina?

Sper sa inteleg si eu cum merge treaba cu sonorizarea. Nu caut un raspuns scurt doar ca sa imi rezolv problema , sunt pasionat asa cat de cat, bugetul nu e o problema pentru mine.

Acum na si eu ma pricep in domeniul auto, la motoare la comprimari de motoare la tot felul de lucruri legate de motor, si aud in fiecare zi intrebari banale care pentru un cunoscator sunt plictisitoare si neinteresante dar daca stiu si pot da un sfat il dau ca doar nu costa nimic!

Sper sa nu va fi adormit cu teoria mea:) dar haide-ti ajutati-ma putin!

Sus

MesajScris: Dum Aug 05, 2012 2:33 pm 
Neconectat
User

Salutare, am avut timp astazi sa fac un test si am facut o gaura de 5 cm pe diagonala in incinta si am observat ca se simte acel bass mai profund.

Este vorba de bass reflex?

O sa ii fac si la cealalta incinta si sper sa mai testez una alta sa vad pas cu pas cam cum sta treaba practic, ca teoretic nu prea inteleg!

Sus

MesajScris: Dum Aug 12, 2012 1:37 pm 
Neconectat
User

Salutare, am citit zilele astea cat n-am citit de cativa ani incoace despre sonorizare , boxe , filtre difuzoare etc de am capul patrat!

Am observat ca aici pe forum vorbiti mai mult de sonorozari pentru nunti, petreceri si tot ce tine de ele.

Am incercat sa caut 2 difuzoare pentru bass la incintele mele si cand am incercat sa descopar parerile voastre nu sunt vorbe de lauda la acele difuzoare.

Acum ca sa ma lamureasca cineva si pe mine, ce dufuzoare de bass mi-ar trebuii si mie la incintele astea sa am un sunet de claritate profesionala cu un bass profund pentru un living.

Livingul meu are 33 metri patrati si este aproape patrat!

Bugetul meu este de 1000 de roni pentru difuzoare!

Daca iau niste difuzoare mai performante care mi le recomandati voi ar trebuii sa schimb si inaltele? si filtru pe care il am? sa mai dau si o gaura in incinta pentru bass reflex?

Astept parerile voastre, multumesc anticipat!

Sus

MesajScris: Lun Aug 13, 2012 4:33 pm 
Neconectat
User

Multumesc mult pentru informatii, o sa fac exact pas cu pas tot ceea ce mi-ati spus aici!

Si sper ca atunci cand voi cei de aici o sa aveti nevoie si sunteti amatori intr-un domeniu ca de ex auto si cautati intrebari pentru masina voastra eu sper sa fiu acolo si ca un profesionist sa sa va ajut exact cu atatea informatii pe care mi le-ati dat si voi!

O zi buna sa aveti!

Sus

MesajScris: Lun Aug 13, 2012 9:29 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai ce nu e clar ?
Îți trebuie boxe ... care sa aibă parametrul SPL cât mai mare , de preferat peste 93 dB / 1W / 1m reali , nu specificatii chinezesti scoase din burta .
Vezi sa ai reglajul de înalte la zero , ca altfel inaltele " acoperă " spectrul de bas .

Tocmai in luna concediilor ți-ai găsit sa te grabesti...
Vrei un răspuns , dar problema nu este ca primești un răspuns .
Problema va fi cât de competent este cel care îți da răspunsul , deoarece probabil ca ești singurul de pe planeta care ai boxe noname si statie Harman Carton hk 890...
In România nu avem boxe si statie din asta , dar avem bass .
Părerea mea este ca îți trebuie boxe serioase , cu difuzor de joase de minim 15" ( 38 cm diametru ) .
Sau îți cumperi un subwoofer activ ( cu difuzor de diametru cat mai mare ) pe care îl vei lega la boxele noname si gata .
Mai citește , cu siguranță pe forum s-a mai discutat aceasta problema .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Lun Aug 13, 2012 10:30 pm 
Neconectat
User

Multumesc de raspuns Victor, ideea este ca atunci cand esti nerabdator sa faci ceva si nu gasesti niste sfaturi de la niste profesionisti si singurul raspuns ca fost de la un tip care spune sec ca aici nu s e folosesc termene din acestea ....am stat sa ma gandesc ce termene?ca doar am intrat la sectiunea amatori...deci la amatori poti sa vezi tot felul de intrebari ciudate ca doar daia se numesc amatori!

Victor, eu trebuie sa-mi fac si alte cutii adica incinte pentru difuzoarele acelea de 15 toli in cazul in care le iau?

Daca ai timp putin de pierdut cu mine da-mi te rog un link spre niste diufuzoare pe care tu le-ai lua si maine daca ai fi in locul meu.

Dar inca o data ma repet si sper ca ai inteles ca nu doresc sa ma auda si primarul din sat cand dau drumu la boxe....ma intereseaza basul clar, profund si care sa-l simti la fel cum il simti pe acela dintr-o masina cu sonorizare buna!

Eu vreau doar pentru livingul meu si nu pentru nunti sau petreceri!

Am deja un sistem z 5500 ala de la logitec , are basul placut dar vreau sa trec peste la claritate si puterea care sa o resimti stand pe canapea !

Multumesc!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2