The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 4:51 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfat achizitie sistem sonorizare
MesajScris: Lun Sep 17, 2012 11:45 pm 
Neconectat
User

Buna,sunt nou pe acest forum si nici nu prea ma pricep la detaliile tehnice ale boxelor.Vreau sa achizitionez un sistem de sonorizare si bugetul e limitat.Am sa expun 3 variante de sisteme ce mi s-au propus,daca se poate niste pareri sau alte recomadari mai bune in acelasi buget,ar fi excelent.

a.
2 x Behringer B215D (345 W RMS/boxa) - pret pereche 2400 lei
1 x Behringer XENIX 1002 - pret 330 lei
2 x stative (diferite firme) - pret 250 lei
2 x ori cablu boxe - pret 130 lei

Deci primul set un total de 3110 lei.

b.
2 x the Box PA 252 eco MK ii (450 W RMS/boxa) - pret 1700 lei
1 x t.Amp e800 - pret 600 lei
2 x cabluri pret 130 lei

Total al doilea set 2430 lei

c.
2 x boxe folosite facute care contin asa:
2 difuzoare 15` Eminence Kappa pro 15
2 inalte BMD 450
plus filtre si toate accesorile necesare unei boxe
pret cele 2 boxe (aproximativ 600 W RMS/boxa) 2000 lei
1 x amplificator - pret 1000 lei aproximativ

Total al treilea set 3000 lei.

Ce vreau eu sa fac cu aceste boxe este sa sonorizez evenimente mici si medii,in general in spatii inchise.
Bugetul de care dispun e 3500 lei.Se poate ceva mai bun decat ce am scris eu mai sus cu acest buget?
Multumesc anticipat celor care raspund.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sfat achizitie sistem sonorizare
MesajScris: Mar Sep 18, 2012 7:18 am 
Neconectat
User

uita de bery si de the box si cumpara ceva mai ok,daca incepi ,incepe cu dreptul nu cu stangul.mai bine cumperi difuzoarele si iti faci tu boxele,chiar se merita.

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 8:41 am 
Neconectat
User

salutare
Are dreptate colegu,uita de bery,nu se merita sunt chinezari
Daca te pricepi i-ati difuzoare si fa-ti singur boxele,daca nu apeleaza la un coleg de pe forum(si la mine) sa te ajute cu constructia lor,si vor iesi mult mai calitativ.
dar la ce buget ai tu mai mult de 2x400W fullrange pe boxe si un amplificator nu ai cum sa iei,si asa si esti tot la limita
daca vrei eu te pot ajuta
bafta

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 8:46 am 
marian_milea scrie:
salutare
Daca te pricepi i-ati difuzoare si fa-ti singur boxele,daca nu apeleaza la un coleg de pe forum(si la mine) sa te ajute cu constructia lor,si vor iesi mult mai calitativ.
dar la ce buget ai tu mai mult de 2x400W fullrange pe boxe si un amplificator nu ai cum sa iei,si asa si esti tot la limita
bafta

ba da, se poate mult mai mult de 2x400W in bugetul asta: 2xKappa 15LF + BMD 450, iar ca amplificare Crown MT 1201 bridge/4 ohmi = 1300W :mrgreen:
Eu zic ca e cea mai buna oferta. In configuratia asta poti tine partyuri chiar si la 150 pers fara a fi nevoie de basi. Cei care au Kappa 15 LF pot confirma asta

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 9:07 am 
Neconectat
User

varianta a doua cu the box 252 si e800 am ascultat-o si suna ok.ai galagie asigurata,ai si bas satisfacator,ele avand doua difuzoare de 15 inch,sunt la 4 ohmi si scot totul din t-amp,sunt ieftine si arata mai bine ca orice traforas facut de un amator.le-am ascultat atat pe live cu saxofon,clape si acordeon cat si din pc.nu suna ele hi-fi dar fac galagie destula,si tin si la tavaleala.zic asta deoarece cei la care le-am auzit nu stiu ca clipingul intr-una inseamna distorsiuni ce pun in pericol viata difurilor.totusi de vreo 2 ani le folosesc tot asa si nu le-o picat nici macar un driver :?

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 9:31 am 
Han Silviu Tudor scrie:
varianta a doua cu the box 252 si e800 am ascultat-o si suna ok.ai galagie asigurata,ai si bas satisfacator,ele avand doua difuzoare de 15 inch,sunt la 4 ohmi si scot totul din t-amp,sunt ieftine si arata mai bine ca orice traforas facut de un amator.le-am ascultat atat pe live cu saxofon,clape si acordeon cat si din pc.nu suna ele hi-fi dar fac galagie destula,si tin si la tavaleala.zic asta deoarece cei la care le-am auzit nu stiu ca clipingul intr-una inseamna distorsiuni ce pun in pericol viata difurilor.totusi de vreo 2 ani le folosesc tot asa si nu le-o picat nici macar un driver :?

pf.... ia uite ce grafic frumos are :lol:
http://images.thomann.de/pics/prod/223282_manual.pdf
Gaura aia la 3,5 Khz e datorata filtrului prost calculat
Driver cu bobina de 1,4
SPL = 95 dB
Max Sound Level (dB/1M) ...........................: 121 dB
Greutate = 35,5 Kg :lol:
T.amp E800 vs Crown MT1201 :shock:

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 10:56 am 
Neconectat
User

poi nah...dupa bani.daca ne luam dupa grafice,multe boxe is avioane si cand le auzi :lol: :lol: :lol:
oricum nu am vazut nimic mentionat de crown mt1201.
eu ziceam de astea ca le-am ascultat si nu mi s-au parut chiar asa de proaste fata de behringer ceva model cu doar 1 dif de 15.daca ar fi sa traforeze,pentru ceva de bun trebuie si banuti mai buni.undeva la 5000 lei ar reusi sa faca un sistem bunicel cu 2 sateliti de 12 si un bas de 18 cu amplificare aferenta.

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 11:48 am 
Neconectat
User

marian_milea scrie:
salutare
bafta

Am obervat din ce am mai citit si eu ca aproape toti din RO spun rau de Behringer,cu mici exceptii,in schimb cei de afara sunt extraordinar de multumiti de ele.De ce oare?Poti sa faci tu un sistem in acest buget?Poti sa imi spui mai exact ce ai pune in acel sistem,sau poate ai mai facut si ai vreo poza cu boxe.Mersi frumos pentru raspuns.

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 11:51 am 
Neconectat
User

Han Silviu Tudor scrie:

Deci sa inteleg ca poti tine un eveniment cu the box 252,sunt destul de fiabile?Nu cumva sti pe cineva care sa aibe si Behringer B215D ? :) Adevaru e ca mie imi plac mult cum arata acele Behringer,dar daca toata lumea zice rau de ele....
Poti sa imi spui si care e maximul de spatiu in care le-ai auzit si au sunat bine?Mersi frumos

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 11:52 am 
Neconectat
User

Adam Alexandru scrie:
uita de bery si de the box si cumpara ceva mai ok,daca incepi ,incepe cu dreptul nu cu stangul.mai bine cumperi difuzoarele si iti faci tu boxele,chiar se merita.

Poti sa imi spui tu ceva mai ok in acest buget? Mersi frumos

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 12:38 pm 
Neconectat
User

aici in partile mele,lumea e foarte needucata in ceea ce priveste sonorizarile.behringer,t-amp,the box is la putere.
multi dintre voi stiu vorba aceea...multi aud,putini pricep.aici poti merge la orice event cu orice fel de boxe,ca daca se aude tare lumea ii multumita.in timisoara banuiesc ca e mai educata lumea putin,fiind un oras mare cu mult mai multe persoane care se ocupa de sonorizari si oferte mai diversificate in preturi si scule.
daca vrei sa intri pe piata in sonorizari,recomand sa extinzi bugetul mai mult,sa cumperi scule de calitate,sa iei si ceva lumini de genul unor lasere,scannere,o masina de fum,sau ce e la moda in partile acelea.
cu greu poti sa te bagi intr-o piata saturata plina de sonorizatori cu sisteme naspa care canta pe 200,300 lei si mai au langa 2 boxe proaste o ciuperca si un stroboscop de 100 de watti :lol:
daca vrei cu adevarat sa iti faci un nume,nu iti lua scule ieftine,ca dupa aia sa le vinzi sa iti iei mai bune.ori te bagi pe piata ca un adevarat profi si ai clienti de asemenea...de calitate,pe bani mai multi,nu de aia care iti cer live-ul lui salam de 20 de minute,ori iti iei scule mai proaste si faci sonorizari ieftine,si iti faci renume ca lucri ieftin si vei avea doar clienti de calitate inferioara,inculti si care pe langa ca vor plati putin vor avea si pretentii de doamne feri :evil:

ontopic
eu ti-am zis de the-boxuri pentru ca le-am auzit si cunosc persoana ce le are.le are cam de 2 ani si pana acuma au tinut cu brio.asta nu inseamna ca nu pot cadea in orice moment,tinand cont cum au fost folosite.
daca poti mari bugetul consistent,poti lua legatura cu mircea sau dna pentru o recomandare de sistem de sunet bun,care sa fie fiabil,sa platesti doar materialele si manopera,nu si brandul unor boxe de talia marilor producatori.

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 1:05 pm 
Neconectat
User

Trebuie sa extinzi putin bugetul. Iei SH un powermate 1000-2(ca se vad acum destul de multe ca nah trece lumea la 1000-3)
Si 2 boxe gen tourX ,RCF Art ,FBT etc.

Asa nu o sa le puta la nas de brand.Plus scoti bani repede pe scule.
Majoritatea dicutilor cu clienti in care le spui ca vi cu beri sau eu mai stiu se incheie indoielnic.
Daca arunci in fata un brand agreat nu mai comenteaza nimeni.

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 1:28 pm 
Neconectat
User

Multumesc tuturor pentru raspunsurile de pana acum.O sa anunt cand imi voi lua ce am luat.Oricum daca mai are cineva idei e liber sa le scrie aici :).O zi faina!

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 2:41 pm 
Neconectat
User

pentru dani sima:
Eu ma refeream la boxe de la bery ca nu merita,nu am spus ca sunt proste.

Eu am lucrat mult timp cu amp-uri,egalizatoare de la bery si am fost multumit
acu iti dau un ex de sist cu care am lucrat mult timp si se auzea destul de bine
-sateliti de 250w cu eminence beta 12A cu APT 150 2 buc
-basi de 500w cu eminence delta 15LF 2 buc
- egalizator FBQ 1502 cu iesire de sub
-amplificatoare bery EP1500 pe sateliti si EP2500 pe basi
deci aproape 1500w cu care am tinut multe petreceri foarte reusite
sincer pe la nunti nu puteam sa le dau la max ca ii deranja pe aia mai batrani

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 6:23 pm 
Neconectat
User

marian_milea scrie:
pentru dani sima:
Eu ma refeream la boxe de la bery ca nu merita,nu am spus ca sunt proste.

Eu am lucrat mult timp cu amp-uri,egalizatoare de la bery si am fost multumit
acu iti dau un ex de sist cu care am lucrat mult timp si se auzea destul de bine
-sateliti de 250w cu eminence beta 12A cu APT 150 2 buc
-basi de 500w cu eminence delta 15LF 2 buc
- egalizator FBQ 1502 cu iesire de sub
-amplificatoare bery EP1500 pe sateliti si EP2500 pe basi
deci aproape 1500w cu care am tinut multe petreceri foarte reusite
sincer pe la nunti nu puteam sa le dau la max ca ii deranja pe aia mai batrani

si la ce buget te-a ajuns tot sistemul asta prezentat?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2