The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 6:01 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Proiect subwoofer de mare putere 2x18" cu Hp-18W sau HP
MesajScris: Sâm Dec 17, 2005 8:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Acest proiect este recomandat pt sonorizari de mare putere in spatii inchise.

difuzoarele recomandate sunt P-audio HP-18W si P-audio HP-18S

HP-18S aduce un plus de 4 dB la spl-ul maxim si boxa va avea o putere de 1000W rms / 2000W program

http://www.stocare.as.ro/2x18BP4.pdf

Acest tip de subwoofer asigura performante extreme in banda 40-150Hz :twisted:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 12:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

arata de nu se poate... :lol: si dupa grafic se si aude de nu se poate 8)
frumos de tot... si dimensiunile sunt foarte acceptabile, nici nu ai zice ca sunt 2 de 18" acolo :lol: :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 1:33 pm 
Intradevar este o incinta foarte compacta si cu un pret de cost foarte scazut o astfel de incinta ajunge la cel mult 15 mil per bucata iar performantele sale pot egala incinte de mii de euro, proiectul care a stat la baza realizarii acestei aplicatii ii apartine lui Titro asa ca el ne poate spune mai multe despre aceasta incinta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 1:58 pm 
Neconectat
User

Necesitatea proiectarii acestei incinte a aparut in momentul cand a trebuit sa facem o instalatie de sonorizare portabila de mare putere cat mai compacta care sa poate fi folosita atat in exteriot cat si in interior. Instalatia urma sa fie folosita vara intr-o discoteca in aer liber la mare si in restul timpului trebuia impartita in doua si urma sa fie folosita pentru sonorizari diverse, deci trebuia sa fie cat mai usor de transportat.
Astfel decizia a fost sa facem 2 subwoofere de acest fel si 4 incinte full range cu HP15W + Driver 1", atacul fiind facut cu 4 amplificatoare.
Momentan avem in lucru un club care trebuie sa il terminam pana in iulie 2006 si sistemul de acolo va fi compus din 2 subwoofere de acest tip si 4 incinte full-range cu 2xHP15W+medie de 8"+ driver, si aceste incinte executate la randul lor dupa un proiect de tip compact, avand dimensiuni foarte mici. Dupa ce vom mai face niste teste vom pune si proiectul pentru acest tip de incinta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 2:11 pm 
cum spuneam si pe http://www.proaudiosystems.ro/phpBB2/index.php inchipuiti-va aceste incinte cum ar suna in combinatie cu 2 hornuri :twisted:
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 2:36 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Imagine

ori inaltimea e mai mare ori dincolo sunt valorile mai mici decat cele scrise :?: :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 3:41 pm 
Neconectat
User

Abia acum m-am uitat si eu in pdf si am observat ca desenul a fost putin modificat fata de proiectul original. Vreau sa va avertizez ca acea placa introdusa intre panourile pe care sunt montate difuzoarele nu va face decat sa inrautateasca raspunsul incintei din cauza ca orificiile prin care comunica incintele din spatele celor doua difuzoare sunt prea mici.
Proiectul original il gasiti aici: http://www.proaudiosystems.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=23 , dar e doar proiectul de principiu, nu sunt trecute pe desen si toate ranforsarile care au fost puse pe incinta. Voi incerca sa imi fac timp sa completez desenul sa il voi pune in locul celui actual.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 18, 2005 6:49 pm 
intradevar acolo este o erosre :oops: :oops: a sa modific schita nu stiu dc mi-au dat mie valorile alea ,iar cat despre acea placa mediana am pus-o cu gandul la rigidizare , am sa maresc spatiile si or sa vina doua decupaje de 10cm / 22cm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 19, 2005 8:19 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

planul a fost inlocuit cu o versiune in care a fost rectificate greselile, multumim pt atentionari :)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 20, 2005 8:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

si totusi... in proiectul original portul este de 12cm inaltime/11 lungime
care este mai bun? sa inteleg ca viteza aerului este mai scazuta prin cel de 13/13cm... insa este acordat si la alta frecventza?
care sunt avantajele si/sau dejavantajele micilor modificari... daca exista :D
chiar scoate 102dB in graficul prezentat? :D
este prea bun acel grafic ca sa cred :lol: de aceea sunt asa sceptic :oops:
eu am incercat niste simulari cu 2 HP18W si nu am scos mai mult de 96-98dB :roll:
poate am gresit eu... as vrea chiar titro sa dea niste detalii in plus mai ales daca a fost realizata incinta si probata... niste comportamente sfaturi... filtre folosite etc 8)
cred ca incinta asta va fi o revolutie la capitolul raport pret/calitate
2xHP18W 7mil plus transport si cu restul de pieseeu personal cred ca cu 10 mil se poate realiza si 800W/4(16 ohmi) cu 2x18" cu acest grafic nu gasesti sub 1000$... ma insel?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 21, 2005 12:11 pm 
Neconectat
User

Cand am facut prima data aceasta incinta am folosit difuzoare HP-18W din seria veche care aveau SPL de 98 db/Wm si am obtinut un SPL al incintei in jur de 103-104 dB/Wm.
Procesorul de sunet l-am setat pe HPF la 30 Hz si LPF la 80 Hz, iar de la 80 Hz in sus am mers cu topurile.
Daca LPF-ul se seteaza mai sus de 100 Hz incepe sa se poata detecta audibil pozitia spatiala a subwooferului ceea ce nu e bine deloc intr-o instalatie de sonorizare.
Acest proiect poate fi adaptat pt HP-18S si va garantez ca merita diferenta de 2mil/incinta deoarece se obtine un plus de putere de 200 W/ incinta si un plus de SPL de 4 Db fata de HP-18W actuale

PS:cred ca graficul pe care la pus nexus in pdf este simularea pt incinta echipata cu 2xHP-18S

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 21, 2005 12:39 pm 
nu , greficul care apare in proiect ste la puterea de 2 W deoarece programul, fiind 2 difuzoare ,a luat puterea de 2 W in loc de 1W , insa folosind HP18S intradevar graficul va arata ca cel din proiect la puterea de 1W
Prin marirea portului ca si sectiune , din practica, am observat ca la incintele Bandpass apare si o crestere a presiunii sonore ( la suburile mele cu HP15W am observat o crestere destul de mare a presiunii sonore prin marirea suprafetei porturilor de la 95mm la 104mm)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 21, 2005 4:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

8) am si eu o nelamurire legata de band pasurile acestea
candva cand invatzam si eu despre difurile de bas, pe langa spl si alte trebuinte pt bass... intervenea si suprafatza membranei, si anume stiam eu ca cu cat suprafatza membranei este mai mare cu atat masa de aer miscata e mai mare deci te zdruncina mai tare
nu contest ca nu se aud bine :lol: asta nu, insa nu prea inteleg eu cum mama naibi se face ca desi suprafatza prin care iese aerul din incinta, e mai mica decat daca cele doau ditai difuri de 18" ar radia direct afara... presiunea este mai mare... :oops:
si ca sa fiu mai exact... suprafatza portului la acest sub este de 15 ori mai mica decat suprafatza membranelor celor 2 difuzoare
este o chestie la care inca nu i-am gasit logica desi o folosesc si este adevarata... drept dovada graficele
rog expertii in domeniu sa dezbata un pic acest subiect, ca tot ne aflam la un band pas si sectiunea subwofere :D
multumesc 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 22, 2005 7:02 am 
Neconectat
User

buna intrebare
nici io nu stiu exact dar am o banuiala :roll:
daca membranele ar face contact cu aerul din exterior at viteza aerului ar fi mai mica si presiunea creata la fel in comparatie cu comprimarea de aer ce se face in bp ca sa iasa prin porturile alea cu o viteza a aerului mai mare
deci intrun fel sunt echilibrate sistemele dar au fiecare avantajele lor

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2