The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 9:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Alegere efect de voce si procesor de sunet.
MesajScris: Lun Noi 26, 2012 3:07 pm 
Neconectat
User

Rog pe cei care au folosit sau folosesc urmatoarele scule sa ma indrume si pe mine daca se merita sa le achizitionez. Aceste scule vreau sa le folosesc in regim de Dj mobil. Efectul de voce vreau sa-l folosesc pentru petreceri karaoke si pentru o posibila colaborare cu o solista de muzica usoara/populara. Am de ales asa:
http://www.behringer.com/FR/Products/FX2000.aspx
sau
http://www.behringer.com/EN/Products/DSP1200P.aspx
si urmatorul compresor:
http://www.behringer.com/EN/Products/MDX1600.aspx
Mentionez ca momentan ca procesare folosesc un EQ Behringer care are si iesire pentru subwoofer si as mai avea nevoie de ceva mai profesional, cat de cat, pentru cazuri in care o sa fiu nevoit sa folosesc tot echipamentul compus din 4 amplificatoare si 7 boxe ( 3 basi si 4 sateliti). Deci, ce ma sfatuiti? Sunt ok sculele pentru ce vreau eu? Care din cele 2 efecte de voce ar fi mai ok? Multumesc anticipat.

Editat de catre administratie.
Va rog nu puneti link la magazine concurente.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Alegere efect de voce si procesor de sunet.
MesajScris: Lun Noi 26, 2012 4:09 pm 
lasa Berry, ca e foarte slab, cauta ceva Lexicon second, e diferenta de la cer la pamant

Sus

MesajScris: Lun Noi 26, 2012 5:44 pm 
Neconectat
User

In primul rand imi cer scuze pentru link-urile concurente postate aici.
@Ovidiu, daca as avea bani mai multi, crede-ma ca as cumpara un brand care se respecta. Din cate am mai citit pe aici, sunt useri cu aparatura foarte buna si care totusi folosesc echipamente behringer pe partea de procesare. Chiar intr-un topic pe aici, dl. Mircea spunea de un DCX ori de un DSP ca este bun la banii lui. Eu as putea sa iau aceste echipamente in urma unui schimb, de la o persoana serioasa si credibila, ca o paranteza, nu face parte din aceasta comunitate, dar acea persoana are o formatie si merge pe instrumente. Ori eu nu ma pricep indeajuns ca sa-mi dau seama daca aceste scule sunt speciale pentru instrumente sau daca merg si in alte aplicatii, gen dj mobil. Banuiesc ca ar merge.... Mai astept cateva opinii din partea voastra.
LE: Acum am vazut un filmulet pe youtube, despre autocom pro-xl mdx1600 si din cate am vazut omul nu avea instrumente...deci se pare ca ar fi ok. Ramane intrebarea daca pot seta pe acest compresor, atat 2 basi cat si 2 sateliti?

Sus

MesajScris: Mar Noi 27, 2012 5:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Oancea Catalin scrie:
dl. Mircea spunea de un DCX ori de un DSP ca este bun la banii lui.

Este singura exceptie acel DCX2496...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Noi 28, 2012 12:29 am 
Neconectat
User

A mai aparut la orizont si un DBX 266XL sau chiar 2...3. Vad ca este mult mai laudat decat sculele Behringer. Ca pret, ar cam fi la fel ca Behri, mai exact vreo 400 lei. Sa merg pe asta? In cazul achizitionarii acestui produs, ma poate ajuta cineva sa-l configurez? Ca sa configurez/procesez sunetul la tot sistemul care il am, 3 basi si 4 sateliti, (pe 3 amplificatoare) este suficient unul sau ar trebui 2 bucati? Stiu ca va stresez cu intrebari stupide dar pentru mine sunt lucruri si notiuni cu care acum dau nas in nas si mai bine sa intreb si sa par habarnist decat sa ma caiesc mai tarziu.

Ultima oară modificat de Oancea Catalin pe Mie Noi 28, 2012 1:43 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Noi 28, 2012 12:52 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

compresorul il montezi pe calea de semnal

in principiu pe partea de microfoane si/sau pe partea de semnal la intrarea in crossoverul activ sau amplificator in functie de situatie.

uite un clip care explica cum setezi un compresor

http://www.phonic.com/en/pcl-3200.html
un astfel de compresor/limiter il comercializam la 410 lei cu TVA inclus. O sa verific maine dimineata daca mai este in stoc.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Noi 28, 2012 1:46 am 
Neconectat
User

Multumesc mult pentru raspuns. Din ce am vazut pe net, DBX-ul se ridica in jurul pretului de 600-700 lei...in medie. Pe thoman costa 500 lei dar nu il au pe stoc. Acolo am gasit mai ieftin si am zis ca la 350-400 sh ar fi ok.
Totusi, ajunge unul singur pentru sculele enumerate mai sus, sau trebuiesc 2 bucati?
LE: am posibilitatea sa le iau in urma unui schimb, dar daca nu se concretizeaza nimic, cu siguranta o sa va contactez pentru un Phonic.

Ultima oară modificat de Oancea Catalin pe Mie Noi 28, 2012 2:11 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Noi 28, 2012 2:06 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

unul e destul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus