The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 10:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intrebare intrebatoare...
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 12:43 pm 
Neconectat
User

Domnilor...am si eu o nelamurire mare de tot, de fapt mai multe, vreau sa construiesc 2 incinte Planar Horn si am ajuns la varianta aceea scurta de 736 de mm adancime cu rezonatoarele in interior, din motive de transport, inca nu am masina mare... ce ma intereseaza este daca in aceea incinta ar merge si HP-18S, ca am achizitionat si eu o pereche sa vad cum suna Paudio.

De asemenea, am inteles ca varianta cu rezonatoarele in interior nu coboara asa jos, decat atunci cand sunt folosite minim 2 bucati pe o parte, hornurile cuplandu-se acustic. Intrebarea mea acum este cam pe unde pot sa fac fata cu 2 bucati din astea, una pe o parte si alta pe cealalta parte, pana unde pot cobora cu ele in frecventa, de asemenea stiu ca sub 50 de Hz aceste incinte se comporta ca un bass-reflex. Intentionez sa le utilizez cu un filtru high-pass de 35 de Hz si le voi taia pe la 160~200 de Hz, procesari aditionale mai sunt necesare? Specific faptul ca nu am experienta in constructia acestui tip de incinta, dar experienta in constructia incintelor da. Si daca sa zicem ca am 4 incinte planar-horn si adaug pe langa ele si 2 incinte bass-reflex, ar fi probleme? Adica ar fi probleme de delay ceva? Ma refer care se pot rezolva.

Si ultima mea intrebare...ma obsedeaza rau incintele de tip X-tro, daca le stiti, nex sigur le stie, acelea full-horn loaded. Pe viitor m-ar tenta o linie de sunet formata din incinte X-tro pe partea de medii inalte si pe subbass incinte Planar Horn, ce credeti? S-ar pupa? ca stiu ca incintele X-tro sunt recomandate cu incinte Punisher.

Multumesc anticipat,
Catalin.

Sus

Subiectul mesajului: Re: intrebare intrebatoare...
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 12:50 pm 
Catalin_Gava scrie:
Pe viitor m-ar tenta o linie de sunet formata din incinte X-tro pe partea de medii inalte

Din pura curiozitate, ai vazut cat ii de mare incinta aia si iti dai seama cate kg are? deci mult efort la transport :roll: ..dar rezultatul... :twisted: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 12:55 pm 
Neconectat
User

Sunt constient de volum si greutate,d ar vorba ta adi rezultatele... :twisted: , ma refer pe viitor cand o sa am si cu ce sa le transport :roll:

Sus

Subiectul mesajului: Re: intrebare intrebatoare...
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 1:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Catalin_Gava scrie:
Domnilor...am si eu o nelamurire mare de tot, de fapt mai multe, vreau sa construiesc 2 incinte Planar Horn si am ajuns la varianta aceea scurta de 736 de mm adancime cu rezonatoarele in interior, din motive de transport, inca nu am masina mare... ce ma intereseaza este daca in aceea incinta ar merge si HP-18S, ca am achizitionat si eu o pereche sa vad cum suna Paudio.

da, functioneaza si cu hp-18S

De asemenea, am inteles ca varianta cu rezonatoarele in interior nu coboara asa jos, decat atunci cand sunt folosite minim 2 bucati pe o parte, hornurile cuplandu-se acustic. Intrebarea mea acum este cam pe unde pot sa fac fata cu 2 bucati din astea, una pe o parte si alta pe cealalta parte, pana unde pot cobora cu ele in frecventa.

vezi graficul de la incinta initiala de la Dynacord pt a-ti face o idee

de asemenea stiu ca sub 50 de Hz aceste incinte se comporta ca un bass-reflex. Intentionez sa le utilizez cu un filtru high-pass de 35 de Hz si le voi taia pe la 160~200 de Hz,

160Hz maxim, mai sus nu recomand

un highpass la 35Hz e f bun

procesari aditionale mai sunt necesare?

vezi in PDF-ul de la dynacord pt a-ti face o idee

in principiu , ar cam trebui corectate putin

Specific faptul ca nu am experienta in constructia acestui tip de incinta, dar experienta in constructia incintelor da. Si daca sa zicem ca am 4 incinte planar-horn si adaug pe langa ele si 2 incinte bass-reflex, ar fi probleme? Adica ar fi probleme de delay ceva? Ma refer care se pot rezolva.

4 incinte vor merge f bine.
nu este o idee buna sa amesteci mai multe tipuri de suburi in aceeasi banda de frecventa din cauza diferentelor de faza dintre ele (vei avea parte de anulari de peak-uri in raspuns si vor suna prost, chiar si daca le aliniezi temporal)

Si ultima mea intrebare...ma obsedeaza rau incintele de tip X-tro, daca le stiti, nex sigur le stie, acelea full-horn loaded. Pe viitor m-ar tenta o linie de sunet formata din incinte X-tro pe partea de medii inalte si pe subbass incinte Planar Horn, ce credeti? S-ar pupa? ca stiu ca incintele X-tro sunt recomandate cu incinte Punisher.

mai bine ai astepta putin..

difuzorul recomandat de noi pt Punisher va fi sisponibil in curand si in Romania

X-tro este capabil sa preia de la 90Hz in sus, ceea ce inseamna ca suburile pot fi ceva mai sanatoase

merg si cu Paanare la nevoie

Multumesc anticipat,
Catalin.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 9:40 pm 
Neconectat
User

@nexus...nu ma grabesc sa stii, aia am zis pe viitor, incintele de tip X-tro presupun munca. Nu cumva difuzorul care se va intentiona sa fie folosit in proiectul pentru Punisher e SD-12?

Cum s-ar comporta incintele planar in spatii interioare cu suprafata destul de mare?

Dar daca se folosesc incinte Planar Horn Short version cu fratii lor mai mari adica varaintele mari de 900 de mm sau cat au, ar mai aparea probleme de faza?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 09, 2007 10:00 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Catalin_Gava scrie:
@nexus...nu ma grabesc sa stii, aia am zis pe viitor, incintele de tip X-tro presupun munca. Nu cumva difuzorul care se va intentiona sa fie folosit in proiectul pentru Punisher e SD-12?

da, este vorba de SD-12

varianta de 600W RMS cu bobina de 4.5"

Cum s-ar comporta incintele planar in spatii interioare cu suprafata destul de mare?

f bine

Dar daca se folosesc incinte Planar Horn Short version cu fratii lor mai mari adica varaintele mari de 900 de mm sau cat au, ar mai aparea probleme de faza?

sunt modele de sub diferite, se comporta cum am scris mai sus

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2