Catalin_Gava scrie:
Domnilor...am si eu o nelamurire mare de tot, de fapt mai multe, vreau sa construiesc 2 incinte Planar Horn si am ajuns la varianta aceea scurta de 736 de mm adancime cu rezonatoarele in interior, din motive de transport, inca nu am masina mare... ce ma intereseaza este daca in aceea incinta ar merge si HP-18S, ca am achizitionat si eu o pereche sa vad cum suna Paudio.
da, functioneaza si cu hp-18S
De asemenea, am inteles ca varianta cu rezonatoarele in interior nu coboara asa jos, decat atunci cand sunt folosite minim 2 bucati pe o parte, hornurile cuplandu-se acustic. Intrebarea mea acum este cam pe unde pot sa fac fata cu 2 bucati din astea, una pe o parte si alta pe cealalta parte, pana unde pot cobora cu ele in frecventa.
vezi graficul de la incinta initiala de la Dynacord pt a-ti face o idee
de asemenea stiu ca sub 50 de Hz aceste incinte se comporta ca un bass-reflex. Intentionez sa le utilizez cu un filtru high-pass de 35 de Hz si le voi taia pe la 160~200 de Hz,
160Hz maxim, mai sus nu recomand
un highpass la 35Hz e f bun
procesari aditionale mai sunt necesare?
vezi in PDF-ul de la dynacord pt a-ti face o idee
in principiu , ar cam trebui corectate putin
Specific faptul ca nu am experienta in constructia acestui tip de incinta, dar experienta in constructia incintelor da. Si daca sa zicem ca am 4 incinte planar-horn si adaug pe langa ele si 2 incinte bass-reflex, ar fi probleme? Adica ar fi probleme de delay ceva? Ma refer care se pot rezolva.
4 incinte vor merge f bine.
nu este o idee buna sa amesteci mai multe tipuri de suburi in aceeasi banda de frecventa din cauza diferentelor de faza dintre ele (vei avea parte de anulari de peak-uri in raspuns si vor suna prost, chiar si daca le aliniezi temporal)
Si ultima mea intrebare...ma obsedeaza rau incintele de tip X-tro, daca le stiti, nex sigur le stie, acelea full-horn loaded. Pe viitor m-ar tenta o linie de sunet formata din incinte X-tro pe partea de medii inalte si pe subbass incinte Planar Horn, ce credeti? S-ar pupa? ca stiu ca incintele X-tro sunt recomandate cu incinte Punisher.
mai bine ai astepta putin..
difuzorul recomandat de noi pt Punisher va fi sisponibil in curand si in Romania
X-tro este capabil sa preia de la 90Hz in sus, ceea ce inseamna ca suburile pot fi ceva mai sanatoase
merg si cu Paanare la nevoie
Multumesc anticipat,
Catalin.