The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 8:56 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: cum pot sa obtin impedanta finala pe boxa 8 ohm?
MesajScris: Joi Ian 03, 2013 3:04 pm 
Neconectat
User

Salut, am o pereche de boxe sony ss-f6000 care au pe fiecare boxa cate 4 difuzoare, 2 de bass care au cate 15 ohm, 1 de medii care are aproximativ 1 ohm si un tweeter care banuiesc ca are 1 ohm(nu am putut sa il masor deoarece este ars, si la o boxa si la cealalta). Eu vreau sa inlocuiesc mediile si inaltele, problema este ca nu am gasit nicaieri medii si inalte care sa aibe impedanta 1 ohm. Ce ma sfatuiti sa fac? sau daca gasesc pe 4 ohmi difuzoarele(medii si inalte) cum as putea sa le conectez intre ele sa obtin 8 ohmi in total.cu minimele cunostiinte ale mele nu pot sa imi dau seama, pot sa adaug un filtru ceva? boxa vine din fabrica cu legaturile in felul urmator:
1 difuzor de bass(15 ohm) legat cu difuzorul de medii(1 ohm) si celalalt difuzor de bass(15 ohm) legat cu tweeterul, si sunt conectate la iesirea finala a boxei, cred ca in paralel se numeste.Dupa calculele mele vine 16 ohm:2=8 ohm.Astept pareri si sugestii.

Sus

Subiectul mesajului: Re: cum pot sa obtin impedanta finala pe boxa 8 ohm?
MesajScris: Joi Ian 03, 2013 5:19 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu cred ca difuzoarele au 1 ohm

mai degraba sunt partial arse si dau aceasta valoare

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: cum pot sa obtin impedanta finala pe boxa 8 ohm?
MesajScris: Joi Ian 03, 2013 6:19 pm 
Neconectat
User

am masurat doar un difuzor de medii, care mai e functional, celalat de medii si inaltele sunt arse, si mi-a dat valoarea de 0.90-1 ohm. iar la cele de bass imi da 15 ohmi, daca fac calculul cu impedantele astea dau 8 ohmi total la iesire.Dar imi prind urechile pentru ca nu am gasit pe net nicaieri difuzoare de 1 ohm. mentionez ca mediile si inaltele au un mic filtru pe firul care duce la ele. nu stiu ce rol are, cert este ca difuzoarele de bass au 15 ohmi fiecare, in cazul asta cum fac sa obtin impedanta de 8 ohmi conectand 2 difuzoare de 15(hai sa zicem 16, desi pe aparatul de masura scrie 15) si inca 1 difuzor de medii si un tweeter?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2