The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 2:42 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 136 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Top 5 boxe active
MesajScris: Vin Ian 04, 2013 11:52 pm 
Neconectat
User

salut si la multi ani, asta pentru inceput.

Foarte interesant si util acest topic care incearca a crea un top al activelor. Si eu sunt oarecum interesat de 2 sateliti si 2 basi activi.
In prezent am doua boxe active Mackie SA1521, sunt ceva mai vechi. Pun si un link: http://www.mackie.com/pdf/SA1521_OM.pdf

Ce sa zic despre ele: suna si nu o sa fiu modest, dar chiar suna boxele astea, curat, au si forta. Exista si un "dar" care, in cele din urma ma va obliga sa trec la boxe din ABS, ati ghicit, acea problema gasita de mine este greutatea acestor boxe. Cam grele.
Boxe active usurele din lemn ar fi ceva de pe la JBL, adica modelele PRX515 si PRX615, despre care nu va pot spune prea multe lucruri legate de sunet si calitatea componentelor folosite. Am ascultat mai demult PRX515, mi se pareau a fi bune.

Propun sa facem top 5 modele de basi activi, pe 15" / 18"

Ultima oară modificat de Marcel GAVRILA pe Dum Ian 13, 2013 12:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 05, 2013 10:20 pm 
Neconectat
User

salutare..
hai ca aduc spre analiza voastra urmatoarele jucarii de care sunt atras:
http://www.qscaudio.com/products/speake ... s_ksub.php
http://www.qscaudio.com/products/speake ... es_k12.php

Vreau sa stiu daca exista careva care stie cate ceva despre aceste modele, eventual daca le are sau le-a ascultat.

Intaresat in special de difurile folosite, atat in sateliti cat si in basi, dar de schema basilor, ei zic ca sunt 2 x 12" bandpass.
Cred ca ar fi o varianta excelenta pentru DJ mobil, 2 x satelit 12" + 1 sub 2 x 12".

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 2:11 am 
Neconectat
User

am auzit FBT HiMaxx 60A ... ce sa zic, jos palaria, suna incredibil de tare si curat. Si pretul de 60 mil/boxa nu e de ici de colo :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 7:35 pm 
Neconectat
User

Noua serie opera DX de la DB technologies pare foarte interesanta.
Par a fi o buna solutie pt DJ mobili. Cel putin vechea serie, mai ales 605D eu spun ca au fost o alegere foarte buna la vremea lor. Acestea noi fiind imbunatatite, ar trebui teoretic sa fie o super afacere ca pret/performanta si nu in ultimul rand greutate.

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 8:30 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

trendul in toata piata este sa faca produsele mai ieftine prin utilizarea unor componente mai ieftine.

Ca si la modelele noi de la RCF si ceilalti producatori, ma astept ca si acestea sa fie mai proaste decat seria precedenta. Vedeti voi, marja de profit trebuie sa creasca. Asta se intampla cand firmele sunt conduse de contabili...

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 8:47 pm 
Neconectat
User

in mod normal ar trebui ca seriile de acum sa fie mai bune decat seriile precedente... asa ar trebui sa fie in mod normal. Evolutie.... progres nu regres...

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 9:01 pm 
Neconectat

:lol: :lol:

este exact pe dos de vreo 5 ani de zile...
Cred ca varful progresului a fost atins in perioada 1995-2005. Ce este acum este exact pe dos.

Avem marketing pe ste tot, produse mai slabe, specificatii cosmetizate ca sa nu spun chiar direct mincinoase. E legea junglei.

BANUL PRIMEAZA !
In ultimii ani toate companiile din domeniul audio au fost cumparate de corporatii. Nu mai exista viziune, exista doar marja de profit. Pe actionari nu ii intereseaza daca ai dezvoltat ceva revolutionar. pe ei ii intereseaza ce dividente scot la sfarsitul anului. ATAT !

Peste tot se promoveaza putere si DSP de parca ar fi ceva magic.
DSP-ul de cele mai multe ori ascunde niste neajunsuri majore sau chiar erori de proiectare.

De cativa ani , sistemele noi lansate suna din ce in ce mai prost. Este un trend, nu sunt eu hipster.

La vara voi construi un set de 2 subwoofere folosind tehnologie si concepte vechi de peste 35 de ani. Hornuri adevarate, fara compormisuri, sa vedeti ce inseamna sunet OLD SCHOOL de calitate.

Va provoc pe oricare sa aduceti ceva care sa egaleze acele subwoofere.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Ian 06, 2013 9:14 pm 
Neconectat
User

cu toata sinceritatea, Mircea are perfecta dreptate. TOTI producatorii au facut compromisuri care au scazut calitatea produselor.

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 1:15 pm 
Neconectat
User

Eu am auzit intr-un pub si niste boxe de care nu stiu absolut nimic, insa mi-au placut ca sunet. Este vorba despre Laney CX-15a. Daca stie cineva mai multe detalii despre aceste boxe (ce fel de difuzoare folosesc, cat sunt de fiabile, etc) ar fi interesant de aflat, sa vedem daca le gasim si lor un loc in acest clasament. Din specificatiile gasite de mine pe net, au 300w rms, woofer de 15' si driver de 1'.

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 1:42 pm 
Neconectat

boxele de ABS si cele de lemn le recunosc din oferta producatorilor OEM din China

concluzia o trageti voi.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 2:47 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
trendul in toata piata este sa faca produsele mai ieftine prin utilizarea unor componente mai ieftine.

Ca si la modelele noi de la RCF si ceilalti producatori, ma astept ca si acestea sa fie mai proaste decat seria precedenta. Vedeti voi, marja de profit trebuie sa creasca. Asta se intampla cand firmele sunt conduse de contabili...

Este intru totul corect ceea ce ai spus. Ca o completare - tot d.p.d.v. contabil - tehnologia folosita a fost vanduta bastinasilor - e mai simplu si nu implica costuri de dezmembrare, mutare, forta de munca - asta pentru cei ce au ales sa produca in China. Acum vine si efectul de bumerang prin care evolutia brandurilor de renume spre prost si ieftin va suferi (tocmai prin faptul ca ceea ce au vandut ei ca tehnologie invechita, produsele executate de chinezoi cu aceste tehnologii, vor fi de o mai buna calitate fata de ceea ce vor produce brandurile actual) o reteta sigura spre un faliment. Cei ce au reusit sa inteleaga "filozofia" chineza - gen Behringer ce au reactualizat linia de mixer (UB-uri de exemplu), precum si cei mai conservatori (Allen&Heath) vor avea mai multe sanse de a iesi mai putin "sifonati" din tumultul acesta economic....

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 4:47 pm 
Neconectat
User

Pt ca tot s-a amintit mai sus de Behringer, vreau sa adaug in acest clasament o boxa produsa de ei, foarte ieftina, dar laudata de multa lume: B815 neo. Nu comentez nimic despre alte produse ale acestui brand, de asemenea nu stiu exact care este puterea reala a boxei mai sus amintite, dar am auzit-o, mi-a placut si de aceea vreau sa punctez numai acest model. Chiar pe acest forum am citit ca e o problema daca le folosesti fara stabilizator. Dar cred ca asta poate fi o problema pt orice alt model de boxe active.

Se spunea undeva si de un top al subwooferilor activi. Consider a fi si aceasta o idee foarte buna. Sper sa se realizeze.

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 4:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Marcel GAVRILA scrie:
salutare..
hai ca aduc spre analiza voastra urmatoarele jucarii de care sunt atras:
http://www.qscaudio.com/products/speake ... s_ksub.php
http://www.qscaudio.com/products/speake ... es_k12.php

Vreau sa stiu daca exista careva care stie cate ceva despre aceste modele, eventual daca le are sau le-a ascultat.

Intaresat in special de difurile folosite, atat in sateliti cat si in basi, dar de schema basilor, ei zic ca sunt 2 x 12" bandpass.
Cred ca ar fi o varianta excelenta pentru DJ mobil, 2 x satelit 12" + 1 sub 2 x 12".

Incearca sa scrii cat mai corect in limba romana ....viewtopic.php?p=143465#p143465

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 5:31 pm 
Neconectat
User

e total irelevant unde sunt produse boxele atata timp cat rezultatul final e foarte bun. Tot una mi ca sunt produse de rusi alcoolizati, de chinezi sua de oricine altcineva, atata timp cat boxa suna bine si e fiabila.
Pt colegul de mai devreme cu Behringer B815Neo... Eu am modelul B615D, dupa mine, are cel mai bun raport pret/performanta.
Thomann le avea pe la 33E la ceva oferta, deci sub 15 mil bucata. In banii astia, nu cumperi nimic bun, nici macar pasive decente...
Am curajul sa ma iau la tranta cu oricine cu ele.
Da, intr-adevar, nu au un sunet cristalin, finut, ca si la RCF spre ex, dar suna foarte tare si foarte foarte bine pt acei 15 mil cand era la oferta.
Le recomand cu caldura pt Dj-iala, chestii de genul asta unde calitatea sunetului nu e decisiva. Sa nu intelegem gresit, nu suna rau deloc ( am auzit boxe pasive care suna execrabil pe langa asta ), dar nu suna ca si D15.3 Dynacord, dar nici 15 mil nu seamana cu 40 mil :)

Sus

MesajScris: Lun Ian 07, 2013 5:32 pm 
Neconectat
User

Inca ceva, aici vorbim de top 5 boxe active cu raportul pret/performanta cel mai bun sau doar d.p.d.v. al performantei ?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 136 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Următorul

Ora este UTC + 2