The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 05, 2025 12:17 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CUM leg 2 dif de cate 8ohmi asa incat sa rezulte tot 8ohmi?
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 4:59 am 
Neconectat
User

MARE DILEMA MARE

Cum fac sa leg 2 dif de low ce au fiecare in parte cate 8ohmi si se afla ambele pe aceasi boxa astfel incat in amplificator pe acel canal sa ajunga tot 8 ohmi ?? (pt ca amplificatorul merge tot pe 8ohmi)

- stiu ca daca le legi in partalel sau serie ori se dubleaza impedanta adica 16ohmi si rezulta ca amplif care e pe 8ohmi o sa dea putere mica in boxe Ori se injumatateste la 4 ohmi si risc sa ard amplif

- pot adauga in plus ceva alte componente astfel incat sa nu se modifice impedanta de 8 ohmi ?

- mai mentionez ca ar treb pe traseu voi pune si un filtru pe 3 cai (inalte, medii, joase) iar automat aceste 2 dif de pe aceasi boxa vor veni legate la mufa de joase de pe filtru - mentionez asta in cazul in care ar conta cumva..

sper ca am fost cat de cat explicit

multumesc,
paul

Sus

Subiectul mesajului: Re: CUM leg 2 dif de cate 8ohmi asa incat sa rezulte tot 8oh
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 9:31 am 
Neconectat
User

Nu , nu se poate ! Te multumesti cu jumatate din putere ( 16ohm ) sau te risti ( 4ohm )

Sus

Subiectul mesajului: Re: CUM leg 2 dif de cate 8ohmi asa incat sa rezulte tot 8oh
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 3:38 pm 
Neconectat
User

scurt si la obiect zici dar si dezamagitor pt mine..

schema mea era simpla: dif inalte 8ohm + dif medii 8ohm + dif low 8ohm + dif low 8ohm PRINSE la un filtru pe 3 cai Via 1 canal de la amplifcatorul de 8 ohm

ACUM vin si plusez.
Cum reusesc sa fac o legatura per boxa cu 4 cai nu cu 3 cai cum aveam initial asemanatoare celor de la Bang & Olufsen si anume beolab5 adica sa transform: dif inalte 8ohm + dif medii 8ohm + dif mediu-low 8ohm + dif low 8ohm PRINSE la un filtru pe 4 cai Via 1 canal de la amplifcatorul de 8 ohm

mai pe scurt exista sau se poate face un filtru care sa fie midwoofer astfel incat la final adaugand cele 4 dif a cate 8ohm fiecare(inalte, medii, midwoofer, woofer) sa rez in amplif tot 8 ohmi?

stiu ca suna complex dar ma gandesc ca se poate altfel nu am mai avea atatea combinatii de boxe pe piata

Fişiere ataşate:
beolab5digital (1).jpg
beolab5digital (1).jpg [ 85.42 KiB | Vizualizat de 2242 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 4:36 pm 
Neconectat
User

Pai Beolab5 sant boxe active ! ( se vede si din poza )
Inauntru are amplificare separata pt fiecare difuzor. Mai multe detalii aici: http://www.bang-olufsen.com/en/sound/lo ... s/beolab-5
Se poate face un filtru pe 4 cai , dar este foarte dificil de realizat ( necesita experienta si mult timp ) si foarte scump.

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 9:40 pm 
Neconectat
User

i see,

multam fain

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2