The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 5:50 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: de ce este asa mare diferenta de pret intre aceste boxe ?
MesajScris: Joi Feb 28, 2013 5:40 pm 
Neconectat
User

as dori sa stiu de ce anume diferenta de pret este mare dintre FBT HIMAXX 60 care multi o lauda ca fiind o boxa excelenta cu inalta stralucita, ajunge aproximativ la 650€ si aceste boxe enumerate mai jos...

DYNACORD VL 152.....................1650€ buc.
ELECTRO-VOICE RX 115/75......1750€ buc.
RCF TT 25.....................................1900€ buc.

ce.anume face ca diferenta sa fie aproape tripla la aceste boxe fata de himaxx 60?

Sus

Subiectul mesajului: Re: de ce este asa mare diferenta de pret intre aceste boxe
MesajScris: Joi Feb 28, 2013 6:20 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Celelalte incinte enumerate sunt supraevaluate...
Ev -ul ala este de toata jena la banii aia .
De RCF nu prea s-a auzit in lumea sonorizarilor Pro , decat ca simpli furnizori de difuzoare pentru marile firme de incinte , nicidecum de solutii finite .
Buna , dar scumpa .
Poate prea scumpa ...
Dynacord este o marca pentru lautari ...deci trebuie sa fie scumpa , ca astia sunt platitori .
Pana la urma pretul corect este doar la FBT , care este exact ca si telefonul Nokia : nu straluceste la niciun capitol , dar per total are un punctaj foarte ridicat .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

Subiectul mesajului: Re: de ce este asa mare diferenta de pret intre aceste boxe
MesajScris: Joi Feb 28, 2013 6:39 pm 
Neconectat
User

Ce imi place faza cu Dynacord este pentru lautari si de aia e scump.
Dynacord e scump si in afara tari. Nu cred ca firma exista datorita lautarilor din Romania.

Sus

MesajScris: Joi Feb 28, 2013 11:39 pm 
Neconectat
User

de ce ev ala e de toata jena? cateva explicatii?

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 6:28 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

cristian vitan scrie:
de ce ev ala e de toata jena? cateva explicatii?

Care cuvant nu il intelegi ? Ce explicatii doresti ?
Am scris clar : ESTE DE TOATA JENA , LA BANII AIA !

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 10:02 am 
Neconectat
User

Salutare , eu detin daoua astfel de boxe fbt hymaxx 60 si pot spune ca sunt multumit de ele , au bas bun dar inaltele suna cam intepator sincer pe live te rupe la urechi asta la putere mare
ok per total suna bine asta pana am auzit la un coleg rcf art 725 , daca vreti boxe bune,usoare si cu care sa face-ti bani si sa incantati clientii alegeti rcf
eu personal am cantat live pe ele si au inaltele foarte bune, nu deranjeaza deloc iar basul din acea boxa este impresionant, este bun si fbt insa daca ar fi sa aleg din nou as alege cu siguranta rcf art 725
asa ca lasati traforajele cu difuzoare blue..terci si tot felul de tampenii si cumparati scule bune cu care sa puteti face treaba excelenta
odata cu treaba buna vin si banii, nu o sa va dea nimeni 500 de euro pe sonorizare cu ev 15s si comp 44
vreti ceva bun si cu care sa lasati lumea pe spate,vreti sa fiti vazuti bine,investiti si in timp se vor vedea rezultatele , ps inca ceva 26 kg fbt , 19 kg rcf , testate ambele .
O zii buna.

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 11:15 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cat costa boxele minune ART 725 de la RCF ?

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 5:06 pm 
Eu zic ca sa nu comparati rcf cu fbt la sunet....clar fbt castiga
Am ascultat art 725 si suna tare iti sparge creerii.
Dar suna foarte prost , suna driveru rece , prost.in general rcf la sateliti suna nasol.
Eu am avut acustica si le-am vandut imediat.
Si nici nu o sa mai iau rcf prea curand.

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 5:53 pm 
Neconectat
User

Eu zic sa nu comparati FBT sau RCF cu Dynacord sau EV....niciodata...

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 5:57 pm 
Neconectat
User

Sigur....
Sunt si boxe Dynacord si EV care sunt niste tigai , in special ultimele noutati adica seriile A-Line , Corus Evolution , ELX....
Dar cand vorbim de seriile VL , QRX etc se termina comparatia ...

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 7:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da , am ajuns sa comparam Tico cu CLK si babe cu blonde ..
Ati raspuns exact la intrebarea din titlu ?

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Mar 01, 2013 11:05 pm 
Neconectat
User

Eu sunt de parere ca 60% din pretul acelor boxe este reprezentat de sigla ...si cand zic sigla nu ma refer la cartonu ala pe care scrie"ev" ci la firma in sine! Si mai cred cu tarie ca se pot face traforate mult mai bune cu un pret mai mic!

Sus

MesajScris: Lun Mar 11, 2013 1:53 pm 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
Cat costa boxele minune ART 725 de la RCF ?

Sall Victor, nu neparat minune este vorba de raport calitate pret si greutate (19 kg) ai o boxa care suna liniar, am cantat live si pe fbt si pe rcf, am pus muzica si am mixat si pe fbt si pe rcf,crede-ma rcf este peste fbt comparate 3 zile la rand,eu doar am incercat sa va dau un sfat pentru ca de-a lungul anilor am tot cumparat echipamente si am schimbat, de ce sa nu va zic de la inceput invesiti 80 de milioane in 2 boxe care va vor duce cati-va ani de acum incolo si care sunt usoare,care arata si bine estetic vorbiind, nu zic sa va lasati de construit si asamblat , dar nu poti avea pretentii sa ceri bani buni daca tu te duci la sonorizare cu boxe facute nu stiu din ce placi de pal care le aveai in magazie, nu comparam boxele facute de Mircea si Dan cu ceea ce isi construieste fiecare acasa, nu vreau sa ma intelegeti gresit,ideea este sa va usurati munca si sa nu investiti ani la rand in echipament.

Sus

MesajScris: Lun Mar 11, 2013 2:52 pm 
Neconectat
User

cand te duci la o sonorizare si tu esti bun ca D.J. sau cantaret crezi ca te cauta cineva la boxe? A, daca esti prost poti sa-ti cari sculele si cu Maybach-ul ca tot un fel de Becali ramai.
La urma urmei nu conteaza cat costa o boxa sau ce firma este, important e unde se foloseste si mai important CINE .

Sus

MesajScris: Lun Mar 11, 2013 6:14 pm 
Neconectat
User

C.Stoica scrie:
cand te duci la o sonorizare si tu esti bun ca D.J. sau cantaret crezi ca te cauta cineva la boxe? A, daca esti prost poti sa-ti cari sculele si cu Maybach-ul ca tot un fel de Becali ramai.
La urma urmei nu conteaza cat costa o boxa sau ce firma este, important e unde se foloseste si mai important CINE .

Nu este vorba de carat, dar daca esti prost nu poti avea pretentii mari de la o boxa construita in sufragerie, la urma urmei conteaza pana si cablurile care le folosesti nu doar boxele , p.s sunt destui clienti care prima data intreaba ce echipamente aveti am folosit si testat destule sisteme si boxe asa ca faze cu Becali nu se discuta in astfel de cazuri, am vrut doar sa spun si cu asta inchei activitatea mea pe acest topic deoarece daca vrei sa dai un sfat esti luat la misto....mai bine investiti o suma de bani pe 2 s-au 4 boxe care arata bine si suna bine si cu care sa poti iesi in lume , decat sa te duci cu boxe facute din usile de la sifonier iar cand vrei sa le vinzi abea acoperi banii de pe vopsea . O seara buna.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2