The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 10:05 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Construire 2 sateliti si 2 basi
MesajScris: Vin Mai 03, 2013 10:22 pm 
Neconectat
User

In vacanta asta vreau sa incep sa construiesc 2 sateliti si 2 basi.

As vrea niste proiecte pt. incinte si o recomandare de difuzoare (intre 200-400 lei buc/difuzor) (vreau sa sune frumos, eu acum detin o boxa behringer b215a si parca nu face fata la ce sunet vreau eu sa aud)

Satelitii as vrea sa arate asa (ceva de genu, poate chiar si mai frumos): Imagine

Iar basii asa: Imagine sau asa: Imagine

Sau: Imagine (astia imi plac cel mai mult [vorbind si de sateliti (cei de sus) si de basi (cei de jos)] )

Sus

Subiectul mesajului: Re: Construire 2 sateliti si 2 basi
MesajScris: Vin Mai 03, 2013 10:51 pm 
Neconectat
User

Ca sa te putem sfatui ,trebuie sa stim exact bugetul tau pentru intregul sistem!

Sus

MesajScris: Vin Mai 03, 2013 11:03 pm 
Neconectat
User

Toma Marian scrie:
Ca sa te putem sfatui ,trebuie sa stim exact bugetul tau pentru intregul sistem!

Pai nu stiu... 2000-2500 lei... (dar cel mai probabil 2000 lei)
(si apropo, pt. realizarea incintelor pot folosi pal osb de 8mm ?)

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 6:26 am 
Neconectat
User

osb de 8mm? e mult prea firav pt difuzoare.... daca folosesti osb trebuie macar 15mm pt sateliti si 18mm pt basi

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 6:29 am 
Neconectat
User

nici o sansa. bugetul este prea mic.nici macar doua difuzoare si doua drivere decente nu poti cumpara cu banii astia. nu poti face sateliti sa sune mai bine ca behry care-l ai. gandeste-te filtre,tabla perforata burete sau vatelina manere pufere etc.... vrei si basi in 2000 ron??? dupa pozele care le-ai pus se vede ca nu esti pretentios :lol: :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 7:49 am 
Neconectat
User

zamfir cosmin scrie:
osb de 8mm? e mult prea firav pt difuzoare.... daca folosesti osb trebuie macar 15mm pt sateliti si 18mm pt basi

Aha..., atunci inseamna ca o sa trebuiasca sa cumpar alte placi (deja imi luasem vreo 10 placi de 8mm :)) )

holter tony scrie:
nici o sansa. bugetul este prea mic.nici macar doua difuzoare si doua drivere decente nu poti cumpara cu banii astia. nu poti face sateliti sa sune mai bine ca behry care-l ai. gandeste-te filtre,tabla perforata burete sau vatelina manere pufere etc.... vrei si basi in 2000 ron??? dupa pozele care le-ai pus se vede ca nu esti pretentios :lol: :lol:

... totusi vreau sa incerc cu ceva ieftin care sa sune bine, nu cred ca nu exista vreun difuzor la vreo 400 de lei care sa nu sune frumos...
oricum tabla perforata nu as vrea sa pun, nu prea imi place..., vreau ceva ca un fel de... burete... nu stiu cum se zice (sper ca intelegeti la ce ma refer :) )

am gasit un difuzor la vreo 450 lei, ar fi bun ?

SAL PA 50100

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 8:48 am 
Neconectat
User

Apai ...tu vrei si cu **** in **** si cu sufletu'n rai ....

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 9:35 am 
Neconectat
User

eu zic ca la 2000 lei sati ei gandul de la basi deocamdata . cumpara ceva pe 15" de la selenium, paudio, eminence , combinat cu un driver gen d220ti sau poate ai noroc sa gasesti gata facute . uitate pe la vanzari

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 10:11 am 
Neconectat
User

Mrg..., poate o sa imi permit bugetul sa fie si de 4000 lei, dar nu stiu sigur...

Eu vreau deocamdata un proiect de satelit si bass asemanator cu boxele din ultima poza de mai sus si o recomandare de difuzoare asa mai ieftine 400-450 lei pt medii-bass si 100-200 lei pentru drivere) si o recomandare de filtre (satelitul sa fie pe 2 cai, iar bass-ul pe 1 cai)

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 10:28 am 
Neconectat
User

daca tu nu stii ca buretele de care spui se lipeste peste tabla perforata,sfatul meu este sa cumperi doi sateliti facuti de-a gata. vezi poate te ajuta domnul Mircea. crede-ma este ff greu sa faci incinte fara sa ai habar. ai sa investesti bani fara un rezultat bun.. cu ce ataci tu basii si satelitii? ce puteri ai? DIFUZOARE IEFTINE SI BUNE NU AI SA GASESTI NICIODATA. NU EXISTA ASA CEVA. ps. daca vrei sa faci boxele ca in fotografii nu ai sa reusesti. in primul rand sita,tabla perforata de care spuneam este dedicata pt modelul respectiv. daca nu ai procesor,filtrele sunt o mare problema.nu vreau sa te dau inapoi de la ce vrei sa faci,dar este imposibil fara cunostinte temeinice. SAL PA 50100 GRESESTI DIN START

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 10:44 am 
Neconectat
User

Silviu Stefan scrie:
Mrg..., poate o sa imi permit bugetul sa fie si de 4000 lei, dar nu stiu sigur...

Eu vreau deocamdata un proiect de satelit si bass asemanator cu boxele din ultima poza de mai sus si o recomandare de difuzoare asa mai ieftine 400-450 lei pt medii-bass si 100-200 lei pentru drivere) si o recomandare de filtre (satelitul sa fie pe 2 cai, iar bass-ul pe 1 cai)

Din spusele tale de pana acum , rezulta destul de clar ca nu ai destule cunostinte ca sa iti poti face singur proiectul, si inca ceva , nu reusesc sa imi dau seama cum gandesti tu "ieftin ,si care sa sune bine" cand o sa gasesti asa ceva sa ma anunti si pe mine , asa ca pune frumos mana pe mouse si uitate pe la vanazari si cumpara ...ca la 4000 ron gasesti 2 sateliti si 2 basi.
App ..ia o placa deaia de osb si uitate la soare prin ea ...o sa vezi o groaza de portiuni neuniforme prin care patrunde lumina ...
tu vrei calitatea dynacordului cu placi de osb de 8 mm...zau ma faci sa cred ca ne cam iei la misto...

Sus

MesajScris: Sâm Mai 04, 2013 11:11 am 
Neconectat
User

holter tony scrie:
daca tu nu stii ca buretele de care spui se lipeste peste tabla perforata,sfatul meu este sa cumperi doi sateliti facuti de-a gata. vezi poate te ajuta domnul Mircea. crede-ma este ff greu sa faci incinte fara sa ai habar. ai sa investesti bani fara un rezultat bun.. cu ce ataci tu basii si satelitii? ce puteri ai? DIFUZOARE IEFTINE SI BUNE NU AI SA GASESTI NICIODATA. NU EXISTA ASA CEVA. ps. daca vrei sa faci boxele ca in fotografii nu ai sa reusesti. in primul rand sita,tabla perforata de care spuneam este dedicata pt modelul respectiv. daca nu ai procesor,filtrele sunt o mare problema.nu vreau sa te dau inapoi de la ce vrei sa faci,dar este imposibil fara cunostinte temeinice. SAL PA 50100 GRESESTI DIN START

O sa astept o recomandare de la domnul Mircea de proiecte si difuzoare (poate chiar si sateliti si basi gata facuti...).
Totusi ar trebui sa incerc sa construiesc asa ceva, chiar daca nu stiu prea multe, invat pe parcurs, altfel... daca nu incerc, pai nu o sa invat niciodata sa fac vreo boxa.

Sus

MesajScris: Dum Mai 05, 2013 12:01 pm 
Neconectat
User

Am facut asa o socoteala, cam cat ar costa ce vreau eu...

Imagine

Si aprox. inca vreo 200 lei (sau mai mult) pentru 4 filtrere (inca 2 pentru satelit si 2 pentru bass)
Iar pentru construirea boxelor, sa zic eu..., cam vreo 600 lei.

Deci, aproximativ 4340 de lei...

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 6:45 am 
Neconectat
User

mag 1554 este o alegere buna, insa treb driverul de 2" cu bobina de 3. daca poti face rost si de doua filtre din boxele md554, ceea ce e ff greu ies full range foarte ok ei au componentele astea in boxe care suna super. la evenimente mai mici si fara pretentii faci fata cu doua fullrange. daca-ti trebuie schema de la filtru ti-o pot da.

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 10:34 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

http://poweraudio.ro/Difuzoare_profesiona ... r_mag_m200
acest este driverul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro