Da , Victor ai dreptate.Am vazut si eu line array-uri adevarate,am si niste dvd -uri ,concerte. + la noi exista un line array DVA de la DB Technologies (8"+6" + 1x sau 2x inalte 1") pe care am auzit de cateva ori.Sincer nu-mi place.Nici un fel nu e placut sunetul,(basi par ok)costa si mult boxele-elemntele.Au avut si cva probleme cu ele..dupa cum stiu.
Bineinteles ca studiez pe net line-array-urile. Dar ramanem in realitate si in
ROMANIA.
Sisteme de sunet cu boxe clasice-normale am avut nu stiu cate..am prezentat.
Acum doresc un alt sistem mai compact si de aia raman cu boxe tip: line array. Un element cu un woofer 10"+inalte din europly 16 sau 18mm ,volum aprox 50litri = 16-18kg,marimile cam. 550 x 280 x 330. E compact usor, nu? + in sali mai mici se poate folosi si ca boxe medii/inalte cu o lada de bas.(sistem 2.1 sau 2.2). Sistemul pe care am avut de 3 cai a fost NON compact si HEAVY Weight.In fiecare data am avut nevoie de ajutor..numai incintele inalte cu driverul 3" cu hornul ala mare PH 2380 de la P-Audio+ supertweeterul monstru PST 888, incinta volum aprox. 30litri din MDF 18mm,cantareste cam cu 25kg

sa nu se vorbesc despre hornurile medi-bas+ BPH -urile cu volumul marit.
Stiu si asta dispersia cu hornurile inalte dar sper ca gasesc cva. Si cu 4 buc elemnt / parte + cu hornurile -clone Martin cred ca o sa am un sunet mai placut contra DB Technologies DVA.Si daca merge treaba cu sonorizarile(care nu cred) se completeaza sistemul + cu niste elemente top+bas.