The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 12:48 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Recomandare sub activ echivalent cu Electro Voice 760 sb
MesajScris: Vin Oct 25, 2013 9:55 pm 
Neconectat
User

Basii, par intr-adevar doua brute. Multumesc Mircea pt oferta. Sper sa mai primesc si alte sugestii ca sa am cu ce compara boxele recomandate de tine. Daca as cumpara asa ceva, bineinteles ca rolele pt transport ar fi obligatorii :) Sunt convins ca cele 40 kg se regasesc din plin in calitatea sunetului.
Amplificare deja am, cumparata la pachet cu satelitii. Doar procesor cred ca o sa mai iau daca voi merge pe pasive.
Pt ca aici sunt multi cunoscatori, vreau sa va supun atentiei un tip de subwoofer ce mi-a fost recomandat in cautarile mele. Este vorba despre Wharfedale Pro Delta 18B. Ca si firma personal i-am considerat intotdeauna putin mai sus de Behringer si atat. Nu m-au impresionat cu nimic. Dar strict acest model de boxa mi-a fost recomandat cu multa caldura mai ales prin prisma difuzorului care am inteles ca este foarte performant. La momentul respectiv, nu ma interesau deloc pasivele si nu am luat in considerare acest model. Acum insa daca prioritatile tind sa se schimbe, profit ca sunt intre profesionisti si imi permit sa cer o parere obiectiva.
Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare sub activ echivalent cu Electro Voice 760 sb
MesajScris: Vin Oct 25, 2013 10:23 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Waferdale sunt chinezarii putin mai sus de Behringer.

Acel subwoofer nici nu se compara cu ceea ce am oferit noi. Este un bassreflex banal cu un difuzor ieftin chinezesc.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 10:31 pm 
Neconectat
User

Eu le consideram putin mai sus de Behringer, avand impresia ca sunt fabricate in Anglia. In fine. In concluzie, il scot si pe acesta de pe lista.

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 10:38 pm 
Neconectat

sunt fabricate in China de multi ani.

pana prin anii 2000 se fabricau inca in UK. Acum a mai ramas doar brandul si atat...

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Noi 02, 2013 11:14 am 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Toate raspunsurile mele sunt fair play chiar daca uneori nu par asa.

Problema este urmatoarea. Nu cred ca vei gasi o solutie activa care sa te multumeasca. Am vazut, testat , auzit sute de modele deja in ultimii ani. Sunt scarbit de ceea ce a devenit industria "PROaudio" in ultima vreme.
Toti producatorii de echipamente audio au uitat de scopul lor (acela de avansa domeniul audio) si s-au concentrat pe unicul scop, cel de a produce profit cat mai mare actionarilor, cu orice pret.

Am senzatia ca totul merge exact pe dos.

Daca azi iau un produs lansat proaspat si-l pun alaturi de un alt produs de acum 10 ani descopar ca produsul nou este mai prost din toate punctele de vedere. Mai slab ca si SPL, mai putin fiabil, plin de plastic si de componente care parca sunt gandite sa se distruga in scurt timp.

Initial am crezut eu ca mi-au crescut pretentiile, dar nu este asa. Echipamentele mai noi sunt din ce in ce mai proaste. Boxele active sunt unul dintre cele mai bune exemple.

Toti se launda cu mii de W, cu DSP-uri de ultima generatie, cu diverse tehnologii inovatoare, dar cand tragem linie, produsele vechi le lasa pe astea noi in praf.

Cu parere de rau, cred ca solutia ta sta in subwoofere pasive + amplificare separata cu DSP intern.

Si totusi....din fericire mai exista firme care ,,NU mint",in general firmele nemtesti, care fac treaba chiar ,, nemteste"
stiu sunt foarte scumpe, dar.................
System data
Frequency response (–5 dB standard).......................40 Hz - 150 Hz
Frequency response (–5 dB 100 Hz mode)..........….40 Hz - 100 Hz
Max. sound pressure (1 m, free field)1...............................................
with D6………………………………………....………………………….128 dB
with D12……………….……………………....………………………….131 dB
Loudspeaker data
Nominal impedance..........................................…..........………6 ohms
Power handling capacity (RMS/peak 10 ms).............500/2000 W
Components...............................................................................
Front.....................................................................................15” driver
Rear........................................................................…...........12” driver
Connection.................................................2 x EP5, optional 2 x NL4
Pin assignments..............………...…..........EP5: 3/4, SenseDrive pin 5
……………………………………...........………………………….NL4: 2+/2–
Weight............................................................................44 kg (97 lb)

Respect

Sus

MesajScris: Sâm Noi 02, 2013 12:15 pm 
Neconectat

nu este deloc asa

d&b (recunosc modul inselator de a da specificatiile) cam induce in eroare potentialii clienti cand declara presiunea sonora maxima.

Te las pe tine sa scalezi inapoi la 1W/1m valorile declarate de ei si ai sa intelegi de ce.

NU sunt corecti. specificatiile sunt inselatoare.
E ca si cum as declara presiunea sonora maxima debitata de un satelit de 200W conectat la un amplificator de 3000W RMS per canal.

Boxele lor nu suna chiar rau si nu sunt proaste insa ma deranjeaza felul in care dau specificatiile.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Noi 03, 2013 11:00 am 
Neconectat
User

Si atunci, in cine sa mai avem incredere ? Nu mai bine ne cumparam noi difuzoarele....intrebam sau cautam pe forum planuri pentru ele si le facem noi ? Gresim ,,doar'' atunci cand le vindem si trecem puterea muzicala in loc de cea reala .

Respect

P.S.

Stiati ca difuzoarele de la SAL de jucarie ( nu sunt profesionale) din tara noastra vecina si prietena, dau detaliile tehnice cele mai apropiate de adevar ? autor : ing. AURELIAN MATEESCU .

Sus

MesajScris: Dum Noi 03, 2013 1:28 pm 
Neconectat
User

Daca tot a venit vorba de D&B , posibil sa fie exagerate specificatiile, dar un sistem format din C4 top (2 pe o parte) si C4sub (2 pe o parte) si amplificat cu 2 puteri P1200 A ( varianta veche a lor ,scoasa din fabricatie ) de doar 2x600w / 4 ohmi , mixer Powermate 1000-2 ,a spulberat instantaneu visul propieterului ce credea ca are cel mai tare sistem .Un sistem XA (4 top si 4 sub ) cu puterile lor si mixer tot Dyna, pus "umar la umar" cu C4.

Subul dela Dyna coboara mai jos decat C4 sub ,la capitolul top Dyna e goarna de gara pe langa C4 top.

Nu se poate compara corect la putere maxima ,ci doar asa relativ (P1200 are un sistem foarte ciudat de limitare/compresie, foarte greu poti sa-l duci in rosu ) dar,in forta la Dyna se distingeau doar joasele iar restul era mascat de C4.

Cine pune mana pe un sistem C4 model vechi sa scos. Erau second in olanda la pret de Xa nou.

Sus

MesajScris: Dum Noi 03, 2013 1:48 pm 
Neconectat

victor lup scrie:
Si atunci, in cine sa mai avem incredere ? Nu mai bine ne cumparam noi difuzoarele....intrebam sau cautam pe forum planuri pentru ele si le facem noi ? Gresim ,,doar'' atunci cand le vindem si trecem puterea muzicala in loc de cea reala .

Respect

P.S.

Stiati ca difuzoarele de la SAL de jucarie ( nu sunt profesionale) din tara noastra vecina si prietena, dau detaliile tehnice cele mai apropiate de adevar ? autor : ing. AURELIAN MATEESCU .

E foarte simplu. Trebuie sa pleci de la premisa ca urmeaza sa fi pacalit si sa te uiti foarte atent la absolut doate detaliile tehnice primite.
Pentru ca firmele pot fi foarte usor date in judecata daca inseala cumparatorul cu specificatii false, folosesc niste metode mult mai elegante.

una dintre metode este chiar cea de mai sus. Ei nu mint, ci doar iti dau un caz special care ii avantajeaza.

Am un topic dedicat acestor metode de a pacali cumparatorii in care explic cum procedeaza.
viewtopic.php?f=59&t=10322

Mie mi-e foarte usor sa descopar toate chichitele lor pentru ca sunt in domeniu si imi sar imediat in ochi.

Daca nu doresti sa-ti iei tzeapa la achizitia unui produs, poti sa-mi platesti consultanta tehnica :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Noi 03, 2013 5:34 pm 
Uite aici sistem c4 la pret bun!

http://www.gebrauchte-veranstaltungstec ... -reduziert

Sus

MesajScris: Lun Noi 04, 2013 10:40 am 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
victor lup scrie:

Respect

P.S.

E foarte simplu. Trebuie sa pleci de la premisa ca urmeaza sa fi pacalit si sa te uiti foarte atent la absolut doate detaliile tehnice primite.
Pentru ca firmele pot fi foarte usor date in judecata daca inseala cumparatorul cu specificatii false, folosesc niste metode mult mai elegante.

una dintre metode este chiar cea de mai sus. Ei nu mint, ci doar iti dau un caz special care ii avantajeaza.

Am un topic dedicat acestor metode de a pacali cumparatorii in care explic cum procedeaza.
viewtopic.php?f=59&t=10322

Mie mi-e foarte usor sa descopar toate chichitele lor pentru ca sunt in domeniu si imi sar imediat in ochi.

Daca nu doresti sa-ti iei tzeapa la achizitia unui produs, poti sa-mi platesti consultanta tehnica :wink:

OK,....la urmatorul sistem construit o sa platesc, de ce nu ?

Respect

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2