The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 11:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: streaming audio si video si boxe
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 1:26 pm 
Neconectat
User

As vrea sa imi cumpar un soft de streaming audio si video. Am nevoie si de niste boxe de calitate, nu foarte scumpe. Sunt dispus sa platesc pentru soft-ul respectiv, dar as vrea sa stiu ca e de calitate si nu am probleme cu firma sau serverele in eventualitatea in care asa functioneaza, nu sunt sigur. Nu stau in tara, stau de ceva vreme in Germania si in zona mea, Baden-Wurtenberg, sunt deja foarte multi romani. Am o comunitate care ar vrea sa incepem sa transmitem niste posturi tv in romana, dupa calculele noastre ar iesi destul de ieftin, impartind cheltuielile la toti. Vrem niste boxe pentru ca ne gandeam sa facem, intr-o incapere care e a unuia dintre si un fel de home cinema, dar mai mult pe tv-canalele romanesti. Cam asta ar fi idea generala. Ne puteti recomanda o firma sau pe cineva care se ne ofere un soft si niste boxe bune dar nu foarte scumpe?! Orice idee ne-ar putea ajuta.

Sus

Subiectul mesajului: Re: streaming audio si video si boxe
MesajScris: Mar Feb 04, 2014 4:53 pm 
Neconectat
User

Din ce ai spus tu inteleg ca vrei sa receptionezi posturile intr-o singura locatie.

Problema cu sursa de semnal se rezolva foarte usor fara nici un server de streaming, ai doua solutii:

1. Rogi pe cineva din Romania sa faca un abonament la DigiTV si sa-ti trimita prin posta receiverul + cartela dupa care iti cumperi o antena + LNB si prinzi toate posturile transmite de DigiTV romania.
2. Iti cumperi un DreamBox + antena + lnb ( sau receiver similar ) + o linie de sharing care sa aiba DigiTV.

Nu iti recomand sa preiei un stream din Romania pt ca iti trebuie destul de multa banda ( fiecare stream, adica canal, are undeva la 3.. 4 mbps, daca te apuci sa transcodezi atunci il faci mai mic dar dai o caruta de bani pe echipamente/procesoare capabile de transcodare realtime ) + o sa te afecteze jitterul daca nu ai o conexiune buna.

Ai grija ca ceea ce vrei tu sa faci nu e deloc legal :)

Sus

MesajScris: Lun Feb 10, 2014 11:47 am 
Neconectat
User

Pai chiar ma costa o caruta de bani si la partea legala sai ilegala, de fapt, nu ma gandeam deloc. Pai as vrea intr-o singura locatie ca ar fi si mai costisitor, presupun, sa avem mai multe. Dar cand am vazut ilegal...am cam sarit ca ars...Pai am gasit ceva oferta de streaming si mi se pare ca u preturi destul de bune (Claus Web.ro), nu ma gandeam la atatea detalii. Pai nu vroiam server, ci sa am licenta la soft-ul de streaming, sa nu am probleme si ma gandeam sila faza ca e legal, din moment ce il cumpatr d ela o firma autorizata care il vinde cu tot cu licenta.. Mai ales aici, in Deutschland, unde tot mediul online e controlat si monitorizat..

Sus

MesajScris: Lun Feb 10, 2014 2:55 pm 
Neconectat
User

Poti sa streamuiesti cu VLC-ul linistit, este gratuit. Problema ta nu este serverul de streaming, posturile din Romania au licenta sa transmita doar pe teritoriul tarii, este imposibil sa-ti dea tie acordul sa transmiti in DE din moment ce nici ei nu au asa ceva :). Dupa cum ti-am spus, sa preiei un stream live din Romania nu e chiar "comod" daca nu dispui de echipamente si internet bun. Referitor la firma mentionata de tine, un calcul simplu: 20 posturi x 4 mbps fiecare = 80 mbps ai nevoie banda garantata in ambele locatii, cel putin in Romania ( in DE nu stiu preturile ) fara 400 euro/luna nu o iei.

Daca vrei pentru tine si intr-o singura locatie chiar nu e costisitor ... Un abonament la digitv este ~50 ron/luna, te mai costa o antena + LNB 50 euro + un prieten bun sa faca contract pe numele lui in Romania si sa-ti trimita receiverul prin posta. Mai simplu si mai ieftin de atat nu se poate.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2