The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 11:49 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfat amplificator
MesajScris: Mie Feb 05, 2014 9:56 am 
Neconectat
User

Salut baieti.Am o mica dilema si sper sa gasesc ajutor la voi.Am tot cautat pe forum si nu am gasit mai nimic despre acest amplificator :Power MAXX PRO-4000.Sunt posesor de Phonic xp 3000 si respectiv phonic xp 3100.Pe xp 3000 folosesc 4 sateliti in configuratie wn15+driver-selenium d220ti+filtru DNAxpro2.La nivel de sateliti xp 3000 se descurca super ok.Ii am legati cate 2 sateliti pe canal ,deci merg in 4 ohm.Problema intervine la phonic xp 3100,care pe 4 basi si anume 2 bph18(wn18) si 2 br(ls 1802-f),mi se pare ca nu e destul de potent .Nu il duc in clip dar inainte de pragul de clip mi se pare ca se ineaca.Mentionez ca merg tot in 4 ohm,2 bph pe un canal si 2xbr pe alt canal.Ideea este ca am gasit sa fac schimb ,sa dau phonicul xp 3100 pe max pro 4000,care mi se pare mai potent in specificatii,dar puterile declarate acolo mi se par cam ciudate sau mai bine zis umflate:Puteri garantate:
2 x 1250 8 OHM
2 x 1950 4 OHM
2 x 2200 2 OHM
BRIDGE : 3650 W 8 OHM
Astept o parere si un sfat de la voi.Va multumesc si daca am postat aiurea imi cer mii de scuze.
Pe post de procesare am un behringer cx 2310 si mixer behringer ddm4000.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sfat amplificator
MesajScris: Mie Feb 05, 2014 11:46 am 
Neconectat
User

eu zic sa incerci sa faci un test comparativ cu amplificatorul xp3100 si ceea ce vrei sa achizitionezi

risti sa dai niste bani in plus pentru niste specificatii mai bogate, iar in practica diferenta sa nu existe
phonic xp3000 este o serie foarte reusita de amplificatoare, care cam matura pe jos cu tot ce este in gama lor de specificatii

Sus

MesajScris: Mie Feb 05, 2014 1:21 pm 
Neconectat
User

Adi,nu am ce sa le reprosez amplificatoarelor din seria xp.Le am de un an si ceva si nu am avut probleme cu ele.Suna super bine,au putere.Pana acum cateva zile am avut aceeasi configuratie in discoteca ,mai putin cele doua br cu ls18.Deci mergeam pe xp 3100 cu 2 bph (wn18) si aveam destula presiune sonora,intr-o sala de cca 200 m2.Am facut fata cu brio si la 300-350 de persoane.Singurul inconvenient la bph,faceau presiune sonora dar nu era uniforma in toata sala.Prin urmare,mi-am facut 2 cutii br ,proiectul compact,am cumparat 2 ls-18,am echipat cutiile si a venit momentul adevarului.Testul.Le-am pus pe amandoua cate unul pe fiecare canal,apoi amandoua pe un singur canal.Sunau f bine,coborau frumos ,dar simteam ca xp-ul nu da putere sa duca dif-urile la adevarata lor putere.De auzit ,se auzea si deja incepuse sa imi cada sticlele din bar.In momentul in care le-am coborat in ringul de dans,alaturi de cele 2 bph,asteptam o diferenta de presiune pe bass,dat fiind faprul ca am suplimentat cu 2 basi,dar acest lucru nu prea s-a intamplat.Am schimbat pozitia br-urilor,stanga,dreapta dar prea mare diferenta nu am sesizat.Ori nu am destula putere pt ele sa le fac sa sune cum ar trebui,ori nu sunt pozitionate ok,ori din cate am inteles din ce am citit pe anumite posturi,br cu bph nu prea se impaca in aceeasi sala .....sincer nu stiu ce sa cred si implicit ce sa fac.Am zis ca daca iau un amplif mai potent ,(cu toate ca xp-urile amandoua sunt super ok),poate am mai multa forta pt ls -uri.Dar sincer......nu mai stiu.Ms mult pt sfat.

Sus

MesajScris: Mie Feb 05, 2014 11:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

una din regulile de baza din audio spune ca nu ai voie sa amesteci mai multe tipuri de boxe ce functioneaza in aceeasi banda de frecventa.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Feb 06, 2014 1:48 am 
Neconectat
User

exact ce zice Mircea as fi postat si eu imediat dupa ce am citit postarea ta

problema la tine este de acustica spatiului si nu de putere si SPL
in momentul in care ai combinat 2 tipuri de incinte, adio performante

daca mai faceai inca 2 bph-uri categoric aveai crestere de SPL si de extensie pt ca asa functioneaza hornurile, dar nu e sigur ca beneficiai si de o acoperire omogena a salii

pentru probleme de genul asta eu as fi recomandat FX20
are spl la fel ca si Bph-ul dar coboara mai bine by default si delay-ul specific da sentimentul de mai mult spl

un alt amplificator, cel putin in gama asta de preturi, sigur nu iti va face mari schimbari
in 4 ohmi xp3000 fluiera a misto pe bas
eu am tras in 2 ohmi pe ele pana la limita clip si nu am a creat impresia ca nu mai poate
sa nu uitam totusi ca este vorba de un amplif de 30 mil nou si 15-16 SH

cu alimentarea cum stai acolo?
ce tensiune ai pe priza in momentul in care tragi pana la clip din puteri?

Sus

MesajScris: Joi Feb 06, 2014 8:27 am 
Neconectat
User

Ms Mircea.Adi nu am masurat tensiunea pe prize in sarcina.Am 3 faze trase pana in pupitru.Pe o faza merg cu tot ce tine de sunet (consola,mixer,procesor ,2 amplif-uri si 3 calculatoare) ,pe a doua faza merg cu instalatia de lumini (nici aici consumul nu e de neglijat) iar pe a treia faza barul,combinele din bar ,aparatele de aer conditionat.Pana acum nu am avut probleme cu curentul.Inclin si eu spre aceeasi problema : (una din regulile de baza din audio spune ca nu ai voie sa amesteci mai multe tipuri de boxe ce functioneaza in aceeasi banda de frecventa ) ,deoarece inainte de a monta aceste doua incinte,aveam presiune sonora mai mare.Am facut acest gen de incinte,deoarece sunt destul de portabile(cat de cat),,pe langa discoteca le mai pot "rupe" si la sonorizari private. Pentru moment ,am sa raman cu2x bph wn18 ,se aud destul de ok ,tremura inima in tine,dar stiti cum e microbul.....tinzi spre mai mult,spre mai bine .Acum mi-am dat seama ,ca dadeam degeaba vina pe amplificatoare,care pana la urma raport (calitate -pret) eu zic ca sunt super ok.Totul este de la diferenta dintre tipurile de boxe.Am sa raman cu acesti 2 br pentru party-uri private si cred ca am sa fac inca 2 bph 18,numai ca nu stiu daca voi mai gasi wn18 la vanzare ,din cate stiu nu se mai fabrica,poate un inlocuitor ceva,dar tot pe neo sa fie .Sau iau in calcul si varianta fx 20 cu ls-18.

Sus

MesajScris: Joi Feb 06, 2014 8:33 am 
Neconectat
User

Tin sa precizez,ca xp 3000,amplificatorul cu care merg pe cei 4 sateliti configuratia specificata in primul meu post,nu am cuvinte sa va spun cum suna si cum se aude.Impecabil.Putere,fidelitate,claritate,totul la superlativ.In schimb,cu toata presiunea sonora facuta de cei 2 bph........se simte nevoia de inca ceva.....pe partea de joase.....sper sa gasesc pana la urma solutia.
La nivel de amplificare ,am trecut treptat prin mai multe tipuri gen :la inceput max2500 prima varianta pe sateliti si ma-600 pe bass,se auzea destul de ok,am fost super multumit de amplificatoare,niciodata probleme cu ele ,dar vroiam ceva mai potent,apoi am trecut pe yamaha p5000s respectiv yamaha p7000,care erau usoare,aveau un sunet cald,se auzeau super bine ,dar intrau cam repede in clip si la mine regula nr.1 pt dj este sa evite clipul ,iar acum configuratia xp300 si xp 3100 este peste tot ce am avut pana acum si nu am citit pe forum lucruri rele despre ele.Astazi am sa merg la club sa incerc o alta pozitionare a celor 2br si daca nu o sa observ nici o imbunatatire ii scot si merg ca si pana acum.Revin diseara cu rezultatul.Va multumesc inca o data adi si mircea.

Sus

MesajScris: Joi Feb 06, 2014 2:18 pm 
Neconectat
User

Da.Am fost la club,i-am mutat de colo,colo,am incercat in mai multe configuratii,de sunat cand ii las singuri,suna de ii ia mama naibii,cand ii pun la treba pe toti 4 ,parca se anuleaza reciproc.Deci raspunsul este clar si exact ce ati spus voi,br-urile cu bph-urile in aceeasi incapere ,nu au ce cauta impreuna.Daca tot i-am facut,ii tin pentru sonorizari,iar pt club inca 2 bph sau eventual fx 20.Dadeam vina pe amplificator degeaba.El isi face treaba cu varf si indesat.Banuiesc ca pe 4 bph,ar suna chiar ok ,cum ai zis si tu adi.Bine ca nu am apucat sa fac schimbul cu acel max pro 4000 ,ca din cate am inteles este un proline 3000 cu alta denumire si specificatii umflate si nu are nici limiter.Am sa mai studiez un pic sa vad ce pot face sa imi omogenizez presiunea sonora in club.Va multumesc inca o data ca m-ati salvat sa fac un pas prostesc.Cu toata stima.

Sus

MesajScris: Joi Feb 06, 2014 10:56 pm 
Neconectat
User

nu am avut si nici testat proline, dar un prieten (forumist si el) a zis ca`s cele mai proate amplificatoare cu care a lucrat.. el avand pe mana si phonic XP-uri

problema ta acolo, de zici tu ca ceva nu`i destul, este data de lipsa de extensie
din ce tin eu minte, WN-ul de 18" nu e chiar difuzor de subwoofer, este un woofer asa mai simpatic
la capitolul ELF nu sta asa cum ar sta ceva de genul celor din seria C18

spl ai acolo, ca hornurile isi fac treaba, dar nu ai extensie suficienta
daca mai faci inca 2 bucati, iti zic din experienta ca treba se schimba drastic
am facut la viata mea cel putin 12 BPH-uri si a fost un moment in care aveam 4 gramada si la un test in aer liber au reusit sa impresioneze

daca vrei sa mergi pe FX20, risti sa ai aceeasi problema ca si in cazul cu BR-urile...sa-ti anuleze bph-urile

Sus

MesajScris: Vin Feb 07, 2014 10:53 am 
Neconectat
User

Adi ,boxele care le folosesc ,sunt facute de crexy.(viewtopic.php?f=10&t=6768),numai ca in loc de c15 pe sateliti am bagat wn15r.Bph -urile au wn 18 si suna bine.De 4 ani de cand le am nu am avut niciodata nici cea mai mica problema cu el,nu le-am desfacut niciodata si suna f bine.Bineinteles nu mi-am batut nici joc de ele.Cred ca am sa mai fac inca 2 bph,cum ai zis si tu ,numai ca wn 18 nu cred ca o sa mai gasesc.Imi poti da un sfat de difuzor 18 -echivalent wn 18 ?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2