The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 2:50 pm


Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Probleme cu...vinul
MesajScris: Dum Noi 25, 2007 4:07 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Vin Dec 02, 2005 1:17 am
Mesaje: 830
Localitate: Oradea
Nu stiu ce s-a intamplat cu un balon de vin din productia de anul asta, dar cand l-am desfacut am constatat ca s-a acrit si miroase putin a otet.

Celelalte sunt in regula, doar asta s-a acrit. Problema cred ca se trage de la faptul ca atunci cand am stors strugurii nu am reusit sa punem tot mustul la fermentat. Cel care a ramas, l-am pus la fermentat abia dupa cateva zile, cand incepuse deja sa fermenteze, si cand l-am mutat probabil ca s-a oprit fermentatia si s-a acrit... :roll: Pacat de el ca are o culoare superba.

Intrebarea mea. Daca stie cineva cu ce se poate corecta aciditatea? Sa-i mai ia gustul acru si mirosul de otet. Am incercat cu bicarbonat de sodiu, da rezultate, numai ca schimba culoare vinului, si-i da o tenta...mov :lol:

Mai era ceva smecherie cu esenta de migdale...Stie cineva?

Nu exista ceva forumuri specializate pe productia de alcool? :lol:


Sus
 Profil  
 


 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 25, 2007 10:48 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Iun 02, 2007 2:57 pm
Mesaje: 219
Localitate: Iasi
eu am reusit sa mai pacalesc vin acru cu banala zaharina... functioneaza chiar bine insa trebuie sa testezi cantitatea exacta pe o mostra de 1-2 l... mi-au intrat cca 2 pastile la un bidon de 2l... acuma nu ai specificat daca e doar un pic acru si otetit sau daca e intrat in starea asta de-a binelea :lol:

_________________
Imagine life is worth it...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 26, 2007 1:30 am 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Vin Dec 02, 2005 1:17 am
Mesaje: 830
Localitate: Oradea
Nu-i chiar otet...inca :lol:

dar cu bicarbonat de sodiu dispare complet gustul acru si mirosul de otet. Atata doar ca se face putin mov :lol: Asa nu mai e nici dulce nici acru, si se face gazos ca si sampania :lol:

Cred ca am sa incerc sa-l fac mai dulce cu zaharina cum zici tu, dupa tratamentul cu bicarbonat...

Sper ca bicarbonatul nu neutralizeaza si zaharina :?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 26, 2007 2:50 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Iun 02, 2007 2:57 pm
Mesaje: 219
Localitate: Iasi
cu zaharina nu prea are treaba bicarbonatul... dar nu stiu cat de bine o sa-ti pice la stomac neutralizarea :lol:

_________________
Imagine life is worth it...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 26, 2007 3:10 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Vin Dec 02, 2005 1:17 am
Mesaje: 830
Localitate: Oradea
dektz scrie:
dar nu stiu cat de bine o sa-ti pice la stomac neutralizarea :lol:


Nu-i stres :lol: ca nu eu am sa-l beau :wink: Persoanele respective ar bea si petrol asa ca pe ei nu cred ca o sa-i deranjeze neutralizarea :lol: Si asa scap repede si ieftin de ei :lol:

Oricum, numai un singur balon de 60l s-a otetit, asa ca nu-i mare paguba...Restu-i bun :wink:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 27, 2007 5:15 pm 
Dupa ce corectezi aciditatea trimite cate o sticla de 2litri la toti forumisti si noi o sa facem un poll si tu o sa-ti dai seama daca sa remediat sau nu


Sus
  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 27, 2007 5:27 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Iun 02, 2007 2:57 pm
Mesaje: 219
Localitate: Iasi
sau poti trimite cate o mostra (a se citi bidon) si stabilim exact cantitatea de substante necesare remedierii problemei :lol:

_________________
Imagine life is worth it...


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Dum Dec 15, 2013 6:18 pm 
Neconectat
User

Membru din: Dum Dec 15, 2013 6:16 pm
Mesaje: 1
Cat bicarbonat se pune pentru 1l de vin??


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Mie Mai 21, 2014 8:27 pm 
Neconectat
User

Membru din: Sâm Noi 26, 2011 2:33 pm
Mesaje: 376
Localitate: Bucuresti
Daca-l pritocesti la timp nu se va mai intampla asta ! Am patit treaba asta la o damigeana de merlot...anul urmator l-am pritocit mai devreme si nu s-a mai otetit ...vorbim de putin gust de otet ..nu de otet curat....


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Mie Mai 21, 2014 10:55 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Iul 14, 2010 9:25 am
Mesaje: 130
Localitate: bihor
aciditatea se corecteaza cu carbonat de calciu ,se gaseste la farmacie , cantitate in functie de aciditate , merge pana la un gram pe litru daca este f acid, nu are contraindicatii
gasesti pe site-ul util vinificatie .ro tratamente pt vin nu sant scumpe (antiflor,tanisol....)merita sa folosesti.pt a putea pastra timp indelungat vinul
anul viitor utilizeaaza stabilizatori si limpezitori si nu mai ai probleme


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Mie Mai 21, 2014 11:20 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Oct 21, 2006 6:26 pm
Mesaje: 1988
Localitate: Bucuresti, Drumul Taberei
De aia s-au dus dracului vinurile din tara asta, se baga NUMAI PORCARII in ele.

Unde-i zaibaru' lui Nea Marin?

_________________
Repar Amplificatoare Profesionale De Putere: viewforum.php?f=64 Vind surse SMPS pentru amplificatoare: viewtopic.php?f=19&t=16990


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Joi Mai 22, 2014 4:12 pm 
Neconectat
User
Avatar utilizator

Membru din: Mar Oct 07, 2008 8:58 am
Mesaje: 648
Localitate: Bucuresti/Berceni
Claudiu E aka DjLeco scrie:
De aia s-au dus dracului vinurile din tara asta, se baga NUMAI PORCARII in ele.

Unde-i zaibaru' lui Nea Marin?



La mine :lol:
il savurez chiar acum,rece cu putina gheata 8)

_________________
Mackie CFX12-MKII - Mixer
Behringer DCX2496 - Procesare
2 x Peeckersound E12-FR
4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Probleme cu...vinul
MesajScris: Joi Mai 22, 2014 10:11 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Iul 14, 2010 9:25 am
Mesaje: 130
Localitate: bihor
daca nu ai conditii pentru pastrarea vinului acesta se strica , daca ai un beci cu temperatura constanta(8grade)max si umiditate constanta,ferit de lumina in vase pline, atunci poti pastra vinul fara alte adaosuri dar in lipsa acestor conditii trebuie conservat altfel se face otet
nu se tine vinul in vase partial umplute, decat cu conservanti
in butoaiele de lemn la suprafata in contact cu aerul se formeaza o pelicula de lichid protector , robinetul este la fundu butoiului si pelicula ramane intreaga-protejeaza, la baloanele de sticla nu se intampla acest lucru
mustul viei de palier este mai slab in zaharuri decat cel de butuc , implicit mai putin alcool rezultat,=mai slab in extragerea taninului =mai slab conservat
la noi in gospodarii se folosesc aceleasi butoaie(cei care le folosesc)(de lemn)ani la randul, si la fermentat si la pastrat,lucru gresit -se fermenteaza intr-un butoi si se depoziteaza in altul care nu a mai fost folosit la fermentatie ,maxim 3-4 cicluri la pastrare dupa care se schimba butoiul, pt ca vinul extrage taninul din lemn au loc reactii si butoiul este ''uzat''
si multe altele de care nu se tin cont si apare necesitatea folosirii conservantilor
facerea vinului e o arta, se spune ca vinul este o fiinta care se naste(cand il faci) , traieste -evolueaza(invechirea) si moare(cand oxideaza sau se ''strica''din diferite motive), este singura bautura care se face din ce in ce mai buna cu trecerea timpului


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România