The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 05, 2025 7:43 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Radiator IPA400
MesajScris: Sâm Dec 31, 2005 6:36 pm 
Neconectat
User

Sal,
ar putea cineva sa-mi spuna de unde as putea cumpara un radiator (sau 2) mai ieftin(e) pentru a raci 2x IPA400?
Nu ma intereseaza aspectul radiatorului ca oricum o sa-l bag in cutie. Sa fie cat mai ieftin :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 02, 2006 10:57 am 
Neconectat
User

gasesti aici http://www.adelaida.ro/advanced_search_ ... 08&x=0&y=0

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2006 2:20 am 
Neconectat
User

Mersi pentru linkuri dar nu stiu de ce naiba nu se descide pagina cu pretul la cele 3 radiatoare. Tu poti sa vezi preturile???
Crezi ca mi-ar ajunge 2 din alea de 200x90x35, la 2xIPA400

Vad ca esti si tu din Oradea. Pe la noi nu stii vreun mag unde se vinde asa ceva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2006 10:50 am 
Neconectat
User

nici io nu vad preturile
cred ca tiar ajunge ... in caz ca ti se incalzesc prea tare pui ceva vantilatoare si gata
din pacate nush :cry: .Intreabal pe bogdi16 poate el are ceva idee
mai are si vasile ceva radiatoare http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=48

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 04, 2006 12:03 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

http://www.conexelectronic.ro/content/c ... toare.html

aici aveti radiatoare cat incape , si preturi bune :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2006 3:22 pm 
Neconectat
User

Ca tot am deschis subiectul radiatoarelor aa o nelamurire. Uite de exemplu la radiatorul asta http://www.conexelectronic.ro/content/category|displayProductDetails/catID_47/pID_18121/pageID_1/RADIATOR/260x34x/75.html este data rez. termica 4,1°C/W.

Deci asta inseamna ca daca-l pun la un IPA400 acest radiator se va incalzi la 1640°C (400W x 4,1°C)?

De unde sa stiu eu care ar fi temperatura maxima la care ar avea voie radiatorul sa se incalzeasca? Pana la cate °C?
imi cer scuze dar nu stiu de ce nu-i activ linkul care l-am dat, poate-i prea lung :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2006 8:16 pm 
Neconectat
User

eu personal am folosit http://www.conexelectronic.ro/content/c ... 2x150.html pentru un singur ipa400
nu prea rezista daca nu ii fac ventilare fortata.... se cam incinge......
insa cu 2 ventilatoare de 90x90 controlate termic merge ok
puterea disipata de ipa400 nu prea are cum sa ajunga la 400VA de aici si calculul eronat dar nici datele de pe pagina conex nu mi se par ok

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2006 9:16 pm 
Neconectat
User

Da acuma vad. Puterea disipata de 400W am vrut sa zic ca e pt 2 IPA400. Inca nu am trafu la el dar Vasile a zis ca un modul "suge" vreo 600W. Avand in vedere ca face parte din clasa AB cu randament de aprox 70% ar rezulta ca disipa din puterea aia vreo 200W (un modul). Deci 400 amandoua

Zici ca se incinge cu acel radiator un singur modul??? :shock: Atunci nu stiu ce naiba o sa fac.
Dar racire fortata cum se face? Tu ai zis ca ai mai pus 2 ventilatoare de 90x90 la acel radiator? Dar frate explica-mi si mie cum naiba trebuie puse ventilatoarele ca sa ajute cat mai mult la racire? Pe corpul radiatorului, in mijloc, sau la suprafata de contact dintre tranzistori si radiator?? Deci spune-mi EXACT unde trebuie puse ventilatoarele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 05, 2006 9:31 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

plasezi ventilatoarele pe radiator in asa fel incat cantitatea de aer miscata sa fie in contact cu cea mai mare suprafata a radiatorului

vei plasa ventialtoarele pe fata cu aripioarele :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 07, 2006 11:23 pm 
Neconectat
User

Ok, am inteles
Dar ar putea careva sa-mi spuna pana la temperatura are voie sa se incalzeasca radatorul? Deci pana la cate °C ar avea voie sa se incalzeasca un radiator??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2006 12:00 am 
Neconectat
User

Depinde de ce SOA.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 10:24 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2006 9:07 am 
Neconectat
User

cam asha am montat eu ipa 400 pe radiator
http://img259.imageshack.us/my.php?imag ... 0900ch.jpg
http://img259.imageshack.us/my.php?imag ... 0913qm.jpg
http://img259.imageshack.us/my.php?imag ... 0944as.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2006 1:35 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Depinde de ce SOA(safe operating area) au finalii(o afli din catalog).
Aceasta se degradeaza odata cu cresterea temp.
Asa ca temperatura poate creste pana cand punctul de functionare a finalilor e la marginea SOA.

Poi atunci la IPA400 cat ar avea voie sa se incalzeasca? Ca nu stiu pe unde-i catalogul la finalii aia, poate stii tu sa-mi zici, ca multa lume a facut amplifu asta.

pid mercy pentru poze. Montajul ala de langa IPA ce este?

Dar nu-i periculos cum l-ai montat tu acolo pe radiator, ca poate face contact circutul imprimat pe cablaj cu radiatorul?? Si atunci :shock: ...
Nu ai putea sa pui niste poze cum l-ai montat in cutie ca-s curios.
Si inca ceva, cat costa un ventilator din ala de care ai pus tu de 90x90. Ca eu sunt cam zgarcit din fire :lol:

Eu nu o a ma apuc de IPA pana dupa sesiuni. Pana atunci mai vb si cu Vasile, ca nici nu stiu cum o sa inghesuiesc, intr-o cutie 2 radiatoare asa mari. Trebe sa fac o cutie cat masa la amplif :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2006 5:14 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
pid mercy pentru poze. Montajul ala de langa IPA ce este?

Dar nu-i periculos cum l-ai montat tu acolo pe radiator, ca poate face contact circutul imprimat pe cablaj cu radiatorul?? Si atunci :shock: ...
Nu ai putea sa pui niste poze cum l-ai montat in cutie ca-s curios.
Si inca ceva, cat costa un ventilator din ala de care ai pus tu de 90x90. Ca eu sunt cam zgarcit din fire :lol:

montajul de langa este un termostat pentru cele 2 ventilatoare (ventilatoare controlate termic) adika sub un anumit prag al temperaturii ventilatoarele (de 12 V cc) sunt alimentate la aproximativ 6V si se invart mult mai incet, daca temperatura depaseste o anumita valoare ventilatoarele se alimenteaza normal la 12 V. astfel se mentine temperatura relativ constanta a radiatorului. montajul mai are o iesire de avertizare (led) pentru a semnaliza depasirea unui al 3-lea prag de temperatura shi o iesire liniara (sau cel putin asha cred) tensiune/temperatura pentru a afisa temperatura cu ajutorul unui comutator pe vu-metru

pai nu prea vad de ce sa fie periculos atata timp cat cablajul e prins cu distantiere de radiator si sta fix la aproximativ 15 mm de acesta.

nu l-am montat inca in cutie.... abia acum ma chinui cu al 2-lea modul si nici nu am inca cutie dar m-am gandit sa le montez culcate (de jos in sus in ordinea ventilator-radiator-montaj) sa traga aer de sub amplificator si sa-l scoata pe laterale... nu e cea mai buna solutie dar alta nu am gasit ... decat sa fac cutia de 150 mm inaltime mai bine am grija sa il asez pe o suprafata plana si sa pun piciorusele cutiei da macar 20 mm

ventilatorul l-am luat din bazar iasi si am dat aproximativ 15 lei pe bucata (nu mai tin minte exact... are jumatate de an de cand le-am cumparat)
te poti interesa de ventilatoare la magazinele de calculatoare (ventilator pentru carcasa PC) nu am avuut cum sa le pun altfel datorita striatiilor radiatorului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 08, 2006 6:14 pm 
Neconectat
User

pid scrie:
montajul de langa este un termostat pentru cele 2 ventilatoare (ventilatoare controlate termic) adika sub un anumit prag al temperaturii ventilatoarele (de 12 V cc) sunt alimentate la aproximativ 6V si se invart mult mai incet, daca temperatura depaseste o anumita valoare ventilatoarele se alimenteaza normal la 12 V. astfel se mentine temperatura relativ constanta a radiatorului. montajul mai are o iesire de avertizare (led) pentru a semnaliza depasirea unui al 3-lea prag de temperatura shi o iesire liniara (sau cel putin asha cred) tensiune/temperatura pentru a afisa temperatura cu ajutorul unui comutator pe vu-metru

Eu am scris si ma sus, nu stiu de ce nu m-a logat. Si nu a mers citatul (acolo poate-i greseala mea). Rog moderatorul sa stearga aia (daca se poate)
De unde ai cumparat montajul si cat ai dat pe el?
Nu stiu daca era necesar sa te complici atata. Eu o sa pun un intrerupator pe ventilatoare si le voi da drumul numai cand cand ascult la volum mai mare (peste 40-50w). Cand ascult la volum mic nu cred ca e nevoie de racire activa. Atunci face fata radiatorul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2