PHPCore scrie:
Si eu lucrez acum pe un t.racks ds 2/4, e putin ciudatel, chiar daca setezi threshold cat vrei tu, el intra la un volum mai mare.
Cum am facut eu? am dus volumu pe mixer la +2db, si threshold la maxim si deja volumul era limitat la maxim, se auzea f incet, apoi click cu click am ridicat threshold dupa ureche.
Asteptam si pe altcineva mai experimentat care s-a jucat cu limitterul de la el sa ne dea un raspuns.
Are un threshold, hold si release.
La mine problema e ceva mai complicata.
Lucrez cu un mixer american audio q-d6. La mixerul asta ledurile verzi se termina pe la -3 sau -4db. Nu mai stiu exact. Dupa care incep galbene. Dar nu prea iti dai seama cand sunt aprinse cate 2 sau cate 3 leduri galbene din cauza plasticului de deasupra. Ca sa arate mai bine probabil. Dar deranjaza in situatia asta doar incurca.
Asa ca, fiind mixerul de la un club, am zis sa setez procesorul in asa fel incat atunci cand se aprind toate ledurile verzi pe mixer volumul sa fie la maxim (e greu sa ii explic la dj cat de mult sa mearga pe galben)
Cand am setat acolo sus la procesor level (banuiesc ca e vorba de threshold) am incercat sa ajung pana la limitare, in ideea ca daca se mai ridica volumul din mixer sa intre limitarea. Problema a fost ca pe cum ridicam volumul din mixer, crestea si volumul pe iesire chiar daca el indica limitare. Nu se reducea nimic.
Daca lasam volumul din mixer normal pe verde si alegeam acolo o valoare foarte scazuta imi scadea volumul pe iesire, dar daca dadeam iarasi mai tare din mixer tot ajungeau amplificatoarele in clip, deci iar nu e ok. Tot nu a limitat.
Chiar nu stiu ce sa ii fac sa limiteze de la un nivel stabilit de mine.
Trebuie cumva sa fie si nivelul de intrare a semnalului la maxim ca sa inceapa sa limiteze?