The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 7:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Simt ca innebunesc
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 11:15 pm 
oameni buni, in special DNA, nexus3, Dj_Kenwood
am si eu ceva de zis despre astea http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=1616 http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=1434

DNA daca ai aprins clip-ul la statie INSEAMNA CA TERNSIUNEA AIA CARE IESE DIN MIXER SI INTRA IN AMP A DEPASIT asta: Input Sensitivity / Impedance 0.775V, 1V, 1.4V/20k Bal. 10k Unbal ..mai oameni buni (e luata din specificatiile lui XPA7000) nu imi dati dreptate? studiati si voi o schema de CLIP :x sa vedeti ca este montata pe INTRARE

Ca sa vezi ca un amplificator a ajuns la putrerea maxima la care lucreaza in acel moment ( de exemplu cu hp15W impedanta 8 OMI) deci 500W RMS ..ei, pentru a observa ca avem puterea asta trebuie ori sa dea termicul afara din putere(prin protectie ca si pentru aia e montata acolo :x ).. sau sa se aprinda protectia de saturatie mai oameni buni? imi da cineva dreptate?

nu as vrea sa va suparati pe mine

P.S.: DNA te rog la urmatorul test pune in paralel cu difuzorul respectiv un voltmetru --- si noi atunci facem formula " (V*V)/IMPEDANTA DIFULUI" sau impedanta la care lucreaza statia in mom ala ca sa fiu mai explicit si atunci credem k ai acolo 500w ..nu ca clipesti beculetul rosu ca intra distorsiuni pe intrare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 8:47 am 
Neconectat
User

Tu chiar crezi ca o sa vezi ceva stabil pe voltmetrul ala? la cat de mult variaza tensiunea in muzica...esti norocos daca o sa vezi pe voltmetru si 3 sfert din tensiunea care intra in difuzor ...desi ....tare ma indoiesc :roll:
Si chiar daca clip-ul e pus pe intrare...io zic ca tot la aceeasi tensiune se aprinde ca si cum ar fii pus pe iesire, ca tot varfurile le masoara, numai ca nu masoara varfuri mari , masoara varfuri mici de tot :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 9:30 am 
Neconectat
User

sunt mai multe variante pentru acest procedeu, dar .....au disparut.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:51 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 10:55 am 
Sharky scrie:
nea twister:
Schemele de clip se pun in general pe iesirea amplificatorului.
Poate tu ai vazut ceva clip la mixere care se pun pe intrare (de fapt tot pe o iesire a unui etaj de preamplificare era pus) cu rolul de a monitoriza functionarea intrarii.

fa rost de schema de la xpa7000 si apoi mai stam de vorba :evil:

Sunt diverse modalitati. Una ar fi sa urmaresti cand tensiunea de iesire ajunge la un anumit prag, alta cand se apropie de tensiunea de alimentare. Cel bine e sa compari semnalul de iesire (impartit cu amplificarea) cu cel de intrare. Cand sunt diferite aprinzi ledul.

Nu are legatura clipul de intrare cu cel de iesire. In caz ca iesirea e pus in 0.5ohmi protectia la scurt actioneaza si clip-ul apare mult mai repede, decat daca ai 8 ohmi pe canalul respectiv.

Cu muzica e mai greu sa masori tensiunea. Cum a zis Sandu, voltmetrul o sa se tot batzaie. Daca vrei sa ii dai o putere anume pune un semnal constant si pe acela il masori

iei in calcul ternsiunea maxima afisata pe aparat si atunic poti calcula si pe muzica

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 11:07 am 
Neconectat
User

ia pune schema sa vedem cum sta treaba.
In caz ca nu vrei sa o pui pe aici da un mesaj privat si ne intelegem noi.

Daca melodia are o bataie de toba si apoi se aud doar soapte mai are sens sa iei maximul?

Eu zic sa punem difuzorul in apa si din cata apa fierbem sa calculam puterea disipata de bobina. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 11:09 am 
twister stiu ca tu nu ai obiceiul sa crezi in "branduri".

Eu mi-as da phonicul pe un xpa7000 chiar daca in viata mea nu l-am auzit. Brandul spune tot, daca ii stii istoria si cata lume il foloseste, mai ales la aplicatii gen concerte... .

faza cu voltmetrul pe muzica..ii o prostie mare. Tu crezi ca un amplificator se masoara cu muzica? se da un semnal sinusoidal sau un pink noise si se masoara cu osciloscopul pana ajunge la un prag de distorsie care e acceptat ca si standard, de regula sub 0,5 %.

nu poti vedea doar cu voltmetrul. Iti trebuie si un osciloscop, un dummy load si un generator de frecvente

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2