The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 1:28 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 7:52 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu recomand X1 cu SD-18EL

raportul optim este 2 HD-15 la un X1

in cazul asta e mai bun X1 decat planarul

nu te gandi ca e mai directional planarul pt ca in banda in care va trebui sa-l folosesti tu (30-70Hz) undele sonore sunt omnidirectionale indiferent de ce incinta este utilizata

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 8:15 pm 
Neconectat
User

La aplicati live X1 descurca bine?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 8:22 pm 
streetmaster scrie:
La aplicati live X1 descurca bine?

Fara high-pass-ul si low-pass-ul necesar si dat in specificatii, nu-l vad bine sincer. :roll:

Una e sa-l bagi in casa si sa-i dai 20 de w in el :lol: :lol: :lol: si una-i sa-l folosesti live

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 8:26 pm 
Neconectat

da, normal ca se descurca bine

este un design f reusit

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 10:07 pm 
Neconectat
User

Nu stiu cum suna hd15pe kick, nu am auzit, dar pot sa spun ca planarele se descurca de minune. Si au un sunet jos palaria.
Acum haideti sa va si argumentez:
azi a venit antena 1 cu campania asta cu base in Fagaras, si ca orice post tv care se respecta, au tras si un concert. Akcent, Direcita 5 si inca alti cativa.
Sistemul de sunet: 8 sateliti de line array, 4 pe o parte 4 pe alta, nu stiu ce firma exact, cred ca EAW, pt ca semanau etrem de mult. Ca si subwoofere urmeaza partea interesanta: 14 planare, 10 cu cate un singur difuzor, puse in partea din fata a scenei, 6 exact pe centru, pusi in 3 randuri, unul peste altul, 4 planare, cu cate 2 difuzoare ( cred ca erau chiar alpha B3 ), la fel , cate 2 puse unul sub altul, exact sub satelitii, si cate 2 dintre celelalte planare ramase, puse la egala distanta intre cele de pe centru si cele de sub satelitii de line array. Distanta dintre satelitii era de aproximativa 15-17 m, deci erau destul de apropiate suburile. De stat nu am stat pana cand au inceput sa cante artistii, dar am stt cand si-au facut probele la tobe. Ce pot sa va spun este ca aveau aia un subbas si un kick de toate furmusetea: cand lovea toba mare, efectiv se simtea in haine pe la 100 m ( asta era chiar pe laterala, si intr-o camera foarte amre ), si dadea senzatia de cutremur ( personal nu ma dau deloc in vant dupa delay asa de mare pe toba mare, dar suna bine ); cand se jucau cu premierul, asta pur si simplu in fata zicea ca tuna, se auzea foarte frumos si foarte clar, si al fel, se simtea un pic si in piept ( si asta nu prea se simte de obicei ).
Deci, nu vreau sa se considere offtopic, doar vreau sa subliniez ca niste planare procesate excelent dar rezultate extrem de bune, si asta la multi metri departare, fie ca este vorba despre kick, fie ca este vorba despre subbas.

Deci eu zic sa te axezi numai pe planare; planarul nu are rost sa-l faci pt subbas, ca rezutlatul va fi unul cu o diferenta de max 2 dB fata de un bassreflex clasic pe subbas. Cunoscatorii stiu de ce. Asa ca lasa hd15-urile in pace, fa planre si taie-le pe la 100-110 Hz. O sa ai un kick de toata frumusestea. :wink:

@adi vb maine seara pe mess, ca azi ( joi ) am atestat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 10:15 pm 
Neconectat

am folosit si ascultat planare cu rezultate devastatoare

cu 8 F18PWH + 8 F17PWH + 12F12CVH s-a sonorizat acum cativa ani festivalul de la Hoya

tot ce pot sa spun ca imi jucau creierii in cap la 10 metri in fata scenei 8)

pe de alta parte 8 HD-15 puse impreuna sunt absolut demente in interior

testat pe pielea mea

nu am avut curajul sa ma apropiu de ele fara protectii de auz
masajul este extrem de violent

cred ca a fost prima data in viata cand m-am temut pentru sanatatea mea din cauza SPL-ului

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 10:30 pm 
Neconectat
User

mircea... acuam am gandesc ca nici 4 hd15 nu ar suna aiurea. 2/top.
nu vei avea subbas da un.. 55hz ma gandesc ca va fi..
oricum.. puse undeva langa un perete cel putin, sau chiar in coltz. sa mai castigi cate ceva.
nu cred ca nu ar face treaba.. la un majorat, chef, nunta :lol: cu 4 hd15.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 16, 2007 10:36 pm 
apoi kenwood... si cu un bph pe 18" faci ravagii si uimesti lumea indoor dapoi cu 4 hd15 :roll: :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2007 8:37 am 
Neconectat
User

prietenul asta a meu la care i-am dat bph-urile....
El momentan nu are mixer si o dat din statie maxim jumate, dar fara mixer.... cam putini Wati. el are un amplif ca si a meu (2x400 in 4) si o pus bph-urile unu peste altu in casa.. si o dat Putinii aia Wati. o zis ca o rupt in casa asa bine o mers, si in urmatoru minut, vecinii de pe scara i-o luat curentu. :lol:
io am reusit sa dau intr-un BPH de ala 1000W in 8 ohmi, la mine in casa. in BPH era sigma pro 18 de la eminence. CUTREMUR ! deci daca stateai lipit cu picioarele de el.. se auzea doar zona aia.. 48-50hz... cum te departai oleaca... sa te prinda acolo in dispersia aia.. te rupea ! peste 10-15 secunde, vine evcina la mine "turbata" ca ii pica vitrina jos si sa dau mai incet. :lol:
deci.... BPH rupe, fie ca e doar o bucata cu atat mai mult daca sunt 2 sau 4... RUPE tot. jos palaria pt hornu asta. ma gandesc ca si hd15 va rupe pe kick, oricum in 4 bucati... ma gandesc ca voi ajunge undeva la ... 50-55hz, nu ?
si un SPL.... ametitor :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2007 11:20 am 
Neconectat
User

Kenwood, ce fel de bhp este? daca ai posobilitatea sa-mi trimiti proiectul prin e-mail.Multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2007 11:29 am 
Neconectat
User

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=24

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2007 9:53 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

azi am testat si eu bph ul (incinta nu era prinsa decat in ~40% din suruburi... si fara adeziv, maine urmeaza sa o desfacem si sa o prindem cu bison si tot ce traba) ... da si asa ... vb lui kenwood "jos palaria", suna dea dreptul superb, un pic cam mult kick da aia cred ca din cauza ca nu am avut vatelina in incinta inchisa ... revin cu poze si impresii despre el cand e gata. 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2