The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 3:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Autorizatie sonorizari
MesajScris: Lun Iun 04, 2007 11:01 pm 
Neconectat
User

In speranta ca nu s-a mai discutat aceasta probema pe forum, deschid acest topic cu urmatoarea intrebare: Inafara de persoana fizica autorizata (PFA), care sunt actele minime pe care trebuie sa le mai detina o persoana care se ocupa cu sonorizari pentru a fi perfect in regula.
Din ce am mai auzit eu, se mai platesc niste taxe pe la uniunea compozitorilor, niste taxe pe la drepturi de autor etc. Ceea ce mi se pare absurd este posibilitatea de a avea CD-uri cu timbre plus facura pe aceste CD-uri care sa acopere tot repertoriul unui DJ. De ex, selectia mea de muzica cantareste aprox 40GB (in jur la 14.000 de piese). Ok, daca ar fi sa calculam ca un CD audio original contine aprox 20 de piese si costa de la 15 lei in sus....de fapt nici nu are rost sa mai calculez :?

Acum in alta ordine de idei chiar vine controlul in timpul nuntii si te ia la intrebari ? A patit cineva asa ceva?

Astept pareri, sugestii, orice ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 04, 2007 11:09 pm 
Neconectat
User

Era pe alt forum parca ceva despre asta.. alldjs.0x.ro. Mie mi-a spus cineva ca odata cu intrarea in Marea Uniune Eu.. se pun pe treaba bajetii. Pana la sfarsitul anului o sa fie in fiecare oras echipe care sa se ocupe de asa ceva.. Dar cica s-ar schimba legea, habar n-am..

Personal, (dau cu presupusu, ca ma pricep) nu stiu ce aplicatie practica are asta cu cd-urile, daca esti cu restu actelor in regula mai lasa de la ei, ca e si ei oameni, dar depinde.. dupa cum am spus - presupunere.

Teoretic da, cel putin 2 taxe, cduri originale. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 04, 2007 11:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu nu inteleg vrajeala cu Cd-uri originale

scrie destul de clar pe ele "Public performance is prohibited"

treceti pe vinyl pt ca alea au drepturile gata platite :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 12:12 am 
Neconectat
User

foarte interesant topic...si util...
chiar as fi curios cine detine informatii de legislatie sa le faca cunoscute...
...apropos..ce inseamna public performance ?, am cumparat un cd il pot asculta singur?, ca sa se bucure si nevasta-mea de el , tre sa mai cumpar unu ..? pot asculta muzica de pe el la o petrecere privata, sau amicii mei tre sa-si puna vata in urechi ??
Fara a avea cunostinte , din pct meu de vedere cred ca lucrurile stau cam asa: atita timp cit cei abilitati nu pot face dovada ca scoti un venit din treaba asta nu cred poti fi sanctionat cu incalcarea unor drepturi de autor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 1:30 am 
Neconectat
User

Treaba merge pe 2 planuri:
1. Autorizatie de difuzare pentru cdurile originale cumparate s-asa cu o gramada de bani
si
2. Eliberarea de chitanta pentru serviciul pretast.

Daca la pct 2 esti la mica intelegere in caz ca vine controlul, la 1 cam trebuie sa ai, si cum nimeni nu discuta cu tine decat daca esti MINIM pfa.. pute..

Uite aici documentatie: http://www.alldjs.0x.ro/viewtopic.php?t=5560

@catalin: dupa cunostintele mele cd-urile, casetele le cumperi pentru propria ascultare, fiind interzisa difuzarea: radio, tv, sonorizari..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 7:07 am 
Neconectat
User

pentru discoteci lucrurile sunt si mai roz .

1 . se cer cd uri originale
2 . taxa de difuzare la uniunea compozitorilor
3 .taxa de poluate fonica (la primaria de care apartii)
4 .aprobare de la toti vecinii
5 . mai nou inca o taxa la primarie in functie de suprafata discotecii (la 200 mp aprox 250 LEI PE SEARA )
6 . bilete de la imprimeria nationala inregistrate la financiar
7. contract cu firma de paza autorizata .
si lista ar putea continua .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 8:54 am 
Neconectat
User

Se vor muta in jungla discotecile.. :lol: Ori undeva in larg, la mare. Dar se vor gasi si acolo sa ceara nspe taxe pentru pontonu de pe apa sau deranjarea pestilor..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:02 am 
Neconectat
User

daca va treziti pe la sonorizari cu inspectori de la uniunea compozitorilor . dati un format la HDD .
Eu asa i-am intampinat odata mi-au luat hardul la expertiza dar is prea prosti sa stie sa recupereze informatia .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:10 am 
Neconectat
User

te-ai ales cu ceva amenda sau mai rau..? Eu zic ca e o chestiune de timp pana se vor 'prinde' si cum se recupereaza informatia.

Unde mai pui ca pentru sonorizari ar trebuie sa ai un hard la care sa ai backup tot timpul in alt calcultor. Nasol oricum. :roll:

Le: ideile astea nu ar trebui date intr-un cerc (mai) restrans ca cine stie cine citeste :lol:

Ultima oară modificat de Andrei Stanciu pe Mar Iun 05, 2007 11:18 am, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:14 am 
Neconectat

router WI-Fi cu HDD

poa sa-l caute pana crapa

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:32 am 
Neconectat
User

e simplu. lasati-le naibii de CDJ-uri si alte nebunii, apucati-va de saxofon / sintetizator :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:49 am 
Eu am patit in timpul unei nunti sa vina unu sa se prezinte ca fiind Inspectorul "gadjet" si sa prezint autorizatiile. Mi-a venit sa rad, dar cand am vazut ca omul vorbeste serios m-am c-am speriat. Era manga si a vrut sa se dea putin mare. 2 piese populare, un bluzzz cu o dedicatie speciala pentru nevasta lui (ca am avut noroc ca era ca si invitat in seara aia) si s-a rezolvat totul. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 11:52 am 
Neconectat
User

io cred ca daca iti platesti dreptul de autor, si atat, fara sa faci firma, nu cred ca iti dau amenda . zici ca mergi pe gratis, ca la un prieten si ca ai platit taxa de a difuza piese in locuri publice. daca declari ca faci venit pe seama asta... e mai complicat, muulte taxe isi fac aparitia... si implicit cresti tariful. crescand tariful scad clientii. isi fac locul altii care nu au autorizatie si care cer mai putin. Daca ar fi sa nu mai mearga nimeni fara autorizatie si fara taxe platite, asa ar fi normal sa auzi ca laun majorat se cere vreo 100 euro. li se va parea normal la clienti sa auda pretul asta. dar acuma daca aude cineva... 100 zice... bine amu ma... da imi vine un preten cu 1 mil sau 500 mii. pana cand nu va disparea asta....va fi greu.
acuam suntem la mijloc, unii au, altii nu au.... daca ar fi sa nu aiba toti ar fi preturi mici, dar e ilegal. acuma ar fi ceva sa trebuiasca sa avem toti, iar cei care avem, sa nu ne temem ca vin altii ilegal cu preturi de K*T . aici e problema. io sincer mi-as face autorizatie, dar daca si cei care controleaza si pun osul si anihileaza orice "retea" de asta de sonorizari ilegale.
E ca si cum ii cu pescuitul aici la noi in Zalau, la barajul Varsoltz. taxele tot cresc dar populeaza balta NU !
deci ca sa fie ceva frumos, legal toti, ar trebui sa puna si ei osul sa faca ceva, nu sa tot pretinda.
nu is contra "micilor afaceristi", sa nu se inteleaga gresit. si eu sunt.
Daca s-ar scoate din mentalitate chestia asta cu.. vine pretenu-meu cu 500 mii, atunci sincer, MI-AS FACE ACTE ! si sa nu imi fie frica ca merge altul la un sfert din pret si cu niste scule de K*T.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 12:06 pm 
Neconectat
User

Citat:
Treaba merge pe 2 planuri:
1. Autorizatie de difuzare pentru cdurile originale cumparate s-asa cu o gramada de bani
si
2. Eliberarea de chitanta pentru serviciul pretast.

Daca la pct 2 esti la mica intelegere in caz ca vine controlul, la 1 cam trebuie sa ai, si cum nimeni nu discuta cu tine decat daca esti MINIM pfa.. pute..

Foarte corect @kenwood, asa m-am gandit si eu, dar macar pfa tot trebuie sa ai, altfel nu sta nimeni de vorba cu tine. Si diferenta intre pfa si firma (autorizatii & stuff, dar si bani) e tot cam pe acolo si din cate am inteles iti trebuie cam 6 milioane sa poti deschide+o gramada de drumuri.
Unde mai pui ca cei mai tineri (me included) trebuie sa-si faca un public al lor inainte de a arunca banii pe firma. Timpu asta se pare ca nu mai e.. :roll:

Ultima oară modificat de Andrei Stanciu pe Mar Iun 05, 2007 12:08 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 05, 2007 12:07 pm 
Neconectat

mentalitatea asta va mai exista o vreme

dar in final trebuie toata lumea sa inteleaga faptul ca este in interesul tuturor sa fie totul legal :idea:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2